۷ مهر ۱۳۹۷، ۲۲:۵۰

سردبیر مجله فرهنگی هنری بخارا:

زبان و ادبیات پارسی راز ماندگاری فرهنگ اصیل ایرانی است

زبان و ادبیات پارسی راز ماندگاری فرهنگ اصیل ایرانی است

شاهرود - سردبیر مجله فرهنگی هنری بخارا بابیان اینکه کتاب‌های هزارساله ما در جای‌جای دنیا مورد اقبال اندیشمندان قرار دارد، گفت: راز ماندگاری فرهنگ اصیل ایران زمین، زبان و ادبیات پارسی است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی دهباشی شامگاه شنبه در شب بخارا در شاهرود به میزبانی کتابخانه بی‌طرف این شهر، بابیان اینکه بسیاری از فرهنگ‌های اصیل در کشورهای اطراف نتوانستند درون‌مایه خود را حفظ کنند و از بین رفتند، ابراز داشت: فرهنگ ایرانی باوجود داشتن شاهنامه فردوسی در تهاجم اقوام مختلف طی تاریخ توانست جان سالم به‌در برده و ماندگار شود.

وی بابیان اینکه آثار بزرگ شاعران قرون گذشته فرهنگ ما را حفظ و انتقال دادند، افزود: راز ماندگار ما در این پهنه تاریخ زبان و ادبیات فارسی است به‌نحوی‌که هیچ تمدنی در دنیا نمی‌توان یافت که باوجود چنین ستارگانی نظیر حافظ، مولانا، سعدی و غیره منادی صلح در جهان باشند.

 سردبیر مجله فرهنگی هنری بخارا بابیان اینکه کتاب‌های هزارساله ما در جای‌جای دنیا مورد اقبال اندیشمندان قرار دارد، ابراز داشت: در هیچ کجا نمی‌توان مردمانی را یافت که این‌چنین با شعر عجین باشند، ما در عصر حاضر نیز با شاعران گذشته زندگی می‌کنیم.

دهباشی در ادامه تصریح کرد: حفظ، توسعه و گسترش زبان فارسی اصل مهم فرهنگ ایرانی قلمداد می‌شود و بخارا به مرزهای سیاسی تنظیم‌شده توجه ندارد بلکه جغرافیای تاریخی زبان فارسی از پامیر تا هند، پاکستان و چین، موضوع حائز اهمیت است.

وی افزود: بسیاری از متون بزرگان علم و ادب فارسی به زبان‌های مختلف ترجمه شده است، لذا امروز برای حفظ دستاوردهای فرهنگی خودمان باید از مسئولان بخواهیم که در این راستا اقدام کنند.

سردبیر مجله فرهنگی هنری بخارا بابیان اینکه ۷۰ سال شوروی تلاش کرد تا مردم را از گذشته خود دور کند اما در این راه موفق نشد، ابراز داشت: مرم تاجیکستان احترام زیادی برای رودکی، شعر فارسی و خاک ایران قائل هستند.

دهباشی در ادامه تصریح کرد: در بین خشونت‌طلب‌هایی که در دوران حاضر ظهور کردند ردپای هیچ ایرانی وجود ندارد زیرا در داخل فرهنگی بزرگ شدیم که این موارد در آن مذموم است که نشان می‌دهد ایرانیان بالاترین درجه فرهنگ رادارند.

وی بابیان اینکه بزرگ‌ترین دستاوردهای فرهنگی را مدیون زبان فارسی هستیم، افزود: تمام تلخی‌ها را می‌توان در پناه زبان فارسی فراموش کرد و این مهم را مدیون ترویج فرهنگ ایرانی در آثار بزرگان فارسی هستیم.

کد مطلب 4416154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • DE ۰۲:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۸
      0 0
      درد و مرگ انگلیسی ها از همین کتابها است. رواج اینترنتی لازم است و کتابهای گویای این شاعران بزرگ.