اصغر هاتفی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح همیار مشاور در مدارس قم بیان کرد: یک نوجوان زمانی که دچار مشکلات و فشار روانی زیاد میشود در اکثر موارد برای دریافت کمک به سوی یکی از همسالان خود میرود بنابراین با اجرای آموزش و مهارت لازم در این سن شرایطی را برای کمک و حمایت همسالان از هم فراهم میآوریم.
وی گفت: این طرح در منطقه کهک نیز آغاز شده و در قالب دو گروه ویژه دختران و ویژه پسران برگزار میشود.
رئیس اداره مشاوره تربیتی اداره کل آموزش و پرورش استان قم عنوان کرد: بر این اساس با کمک مشاورین مدارس سعی شده از هر آموزشگاه متوسطه اول یک نماینده جهت آموزش در این دوره دعوت شود و با اساتید مطرح استان در این زمینه ۱۰ مهارت زندگی به آنها آموزش داده میشود.
وی ادامه داد: با بهرهگیری از این رویکرد در مدارس میتوان زمینه را برای توانمند ساختن دانش آموزان و دادن فرصتهایی به آنها جهت مشارکت در فعالیتهای مشاورهای و پیشگیری و کنترل رفتارهای پرخطر فراهم آورد.
هاتفی در خصوص اهداف طرح همیار مشاور افزود: اهداف طرح همیار مشاور شامل کمک به رشد سازگاری فردی و اجتماعی دانش آموزی و ارتقای سطح سلامت روان، تقویت توانمندیهای فردی، اجتماعی و ارتباطی دانش آموزان مبتنی بر دانشهای پیشرفته روز، تقویت حفظ مسئولیت پذیری و ترویج فرهنگ مشارکتپذیری و مشارکت جویی در میان دانش آموزان برای حفظ و ارتقای سلامت روان خود و سایر دانش آموزان، مهیا ساختن زمینه برای تصمیم گیری و تصمیم سازی سالم و بهره بردن از هنجارهای گروهی در گرو هم سال جهت پیشگیری از بروز رفتارهای پرخطر در دانش آموزن و غیره است.
وی گفت: برای اجرای این طرح به ۱۰۰ دانش آموز دختر و ۱۰۰ دانش آموز پسر آموزشهای لازم ارائه شده است.
رئیس اداره مشاوره تربیتی اداره کل آموزش و پرورش استان قم عنوان کرد: در هر ناحیه یک هسته مشاوره قرار داده شده تا دانش آموزان بتوانند به این مراکز برای مشاوره به این هستههای مشاوره هفت گانه مراجعه کنند.
وی اظهار کرد: یک مرکز مشاوره روانشناختی آموزش و پرورش واقع در خیابان دورشهر، جنب سینما تربیت به ارائه خدمات مشاورهای میپردازد.
هاتفی ادامه داد: این مرکز از ساعت هفت و ۳۰ دقیقه صبح تا ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه خدمات ارائه میکند، همچنین در بعد از ظهر روزهای یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه نیز از ساعت چهار بعد از ظهر تا ساعت ۲۰ فعال است.
نظر شما