به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسین رحیمی صبح امروز در گردهمایی روسای مراکز کارآفرینی دانشگاه ها در مجتمع عصر انقلاب سازمان پژوهش های علمی و صنعتی گفت: در بخش تأسیس بنگاه های کوچک کارآفرینی نیز دانشگاه ها می توانند نقش مهمی را ایفا کنند. دولت برای بنگاه های زود بازده اعتبارات و تسهیلات وسیعی اختصاص داده اما دغدغه اصلی این است که طرح های کارآفرینانه به اندازه این اعتبارات موجود نباشد.
رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی با بیان اینکه با کمبود طرح های توجیه پذیر کار آفرینانه مواجه هستیم گفت: دانشگاه ها باید برای زایش این طرح ها در منطقه فعالیت کنند.
وی اظهار داشت: همچنین در هر منطقه بنگاه های اقتصادی احتیاج به رصد کارشناسانه دارند که دانشگاه ها می توانند خود را برای این امر مسلح کنند و باید این مسئولیت را به مراکز کارآفرین واگذار کرد.
رحیمی با تأکید بر اینکه نهادهای کارآفرینی در دانشگاه ها باید مقوله کارآفرینی را به تمامی معاونت های دانشگاه تسری دهند، افزود: تشریح چگونگی وضعیت فناوری در کشور و در سطح بین الملل نیز از دیگر مواردی است که بر عهده مراکز کارآفرینی دانشگاه ها قرار دارد.
وی افزود: همچنین مراکز کارآفرینی باید فناوری های اولویت دار را مشخص و چگونگی تربیت نیرو برای این فناوری های را تبیین کنند.
مشارو وزیر علوم در کارآفرینی با اشاره به برنامه ریزی های ضروری در حوزه فناوری گفت: نهادهای علمی دانشگاهی، نهادهای تولید کننده و بنگاه های تجاری سه رکن اصلی برای برنامه ریزی در حوزه فناوری هستند.
وی اظهار داشت: در حمایت و تبدیل ایده به نمونه و نمونه به کالا مراکز کارآفرینی باید نقش ویژه ای داشته باشند. همچنین اگر بخواهیم جامعه ای در حال توسعه داشته باشیم باید پژوهش های کاربردی را گسترش دهیم.
دکتر رحیمی گفت: دانشگاه ها به موازات تولید علم در تولید فناوری و انتشار آن نیز باید فعال باشند که در این قسمت کارآفرینی می تواند کمک شایان توجهی داشته باشد. ثبت اختراع در داخل و خارج نیز بهتر است از طریق مراکز کارآفرینی انجام شود و این مراکز باید در حوزه تولید ابزار اختراعی و کمک به ثبت اختراع و پتنت فعال باشند.
نظر شما