۲۴ بهمن ۱۳۸۵، ۱۴:۵۵

معاون اقتصادی و امور بین الملل وزارت صنایع و معادن :

طرح تنظیم بازار آهن در سال 86 تهیه شد / حضور یک شرکت آمریکایی برای بسته‌بندی پسته ایران / نستله در کشورمان سرمایه‌گذاری می‌کند

طرح تنظیم بازار آهن در سال 86 تهیه شد / حضور یک شرکت آمریکایی برای بسته‌بندی پسته ایران / نستله در کشورمان سرمایه‌گذاری می‌کند

وزارت صنایع و معادن طرح تنظیم بازار آهن در سال 86 را تهیه کرده و به‌زودی به شورای اقتصاد می‌فرستد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، معاون اقتصادی و امور بین الملل وزارت صنایع و معادن امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال مهر درباره تدوین طرح تنظیم بازار آهن توسط این وزارتخانه  گفت : همه ساله در اردیبهشت و خردادماه به دلیل افزایش تقاضا ومصرف ،  بازار با کمبود تیرآهن و آهن مواجه می شود.

محسن شاطر زاده با تاکید بر این که بحران بازار آهن تنها مختص سال گذشته نیست ،  افزود  : در سال گذشته در بازار یک تقاضای تصنعی برای تیرآهن به وجود آمد که دلیل عمده آن اجرای طرح مقاوم سازی 870 هزار خانه روستایی توسط وزارت مسکن و مقاوم سازی مدارس  روستایی به وسیله وزارت آموزش و پرورش  بود که اجرای این طرح ها موجب ایجاد  5/3 تا 4 میلیون تن تقاضای اضافی برای آهن شد.

وی اضافه کرد : با توجه به بحرانی که در سال گذشته برای بازار آهن به وجود آمد،  دولت برای جلوگیری از این بحران در سال جاری ، تصمیم گرفت تعرفه ها را کاهش داده و تمهیداتی را بیاندیشد تا وزارت خانه هایی که مصرف بالای آهن در کشور دارند نسبت به واردات آهن اقدام کنند . تا این بحران در سال آینده به وجود نیاید.

شاطر زاده افزود :  درنتیجه وزارت صنایع و معادن براساس وظیفه ای که شورای اقتصاد بر دوشش نهاده بود طرح تنظیم بازار آهن در سال 86 را تهیه شده و به‌زودی به شورای اقتصاد می فرستد.

به گفته وی ، براساس این طرح وزارت خانه هایی که مصرف عمده آهن دارند می توانند نسبت به واردات آهن اقدام کنند، زیرا تولیدات داخلی  کاملا کفاف نیازهای داخلی و تقاضاهای مردم را می دهد .

شاطر زاده افزود : از سویی دیگر برای کمک به افزایش عرضه آهن به بازار،  قرار شد ظرفیت خالی کارخانجات تولید میلگرد با واردات شمش و لوله به کار گرفته شود زیرا یکی از مهمترین سیاست ها تغییر فرهنگ در ساختمان سازی است .

وی تاکید کرد : به عبارتی دیگر مهمترین سیاست این است که در ساختمان سازی به جای تیرآهن از میلگرد استفاده شود.

وی درباره تولید فولاد در کشور افزود : اگر امروز قیمت همه مواد اولیه را به صورت بین المللی به صنعت فولاد عرضه کنیم بازهم این صنعت از صرفه اقتصادی لازم برخوردار است.

معاون اقتصادی و امور بین الملل وزارت صنایع و معادن درباره وضعیت سرمایه گذاری خارجی گفت : در 9 ماهه سال جاری 8/8 میلیون دلارسرمایه گذاری خارجی  در بخش صنعت و پتروشیمی  صورت گرفت  که 2/1 تا 3/1 میلیون دلار از این رقم به صنعت پتروشیمی اختصاص دارد .

شاطر زاده تصریح کرد : میزان سرمایه گذاری خارجی در 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 700 درصد افزایش یافته است .

وی درباره زمینه های مهم سرمایه گذاری خارجی اظهار داشت : تولید آب بندهای الکترونیکی ، انواع گچ ، ابزار آلات باغبانی ، نیروگاه گازی ، تولید مواد اولیه نان و شیرینی ، تولید محصولات نستله ، تولید محصولات کاغذی و بهداشتی و .... از سرمایه گذاری های عمده در زمینه صنعت است .

وی درباره سیاسیت های وزارت صنایع برای  جذب سرمایه های خارجی افزود : سرمایه گذار بزرگترین مسئله اش قانونمندی است وقتی سرمایه گذاری احساس کند قانون از او پشتیبانی می کند به راحتی به سرمایه گذاری در کشور می پردازد .

به گفته وی ، به عنوان مثال در حال حاضر بخش مس ، آلومینیوم از سودآوردترین صنایع محسوب می شوند .

شاطر زاده  از حضور یک شرکت آمریکایی معروف برای بسته بندی پسته ایران خبر داد و افزود : قرار است یک شرکت معروف آمریکایی علیرغم تبلیغات انجام شده در ایران نسبت به بسته بندی و صادرات پسته ایران به مقصد آمریکا اقدام کند .

وی که درحاشیه مذاکرات برای انعقاد یک تفاهم نامه 10 میلیارد دلاری سخن می گفت، افزود : احداث صنایع جدید فولادی با استفاده از سرمایه گذاری خارجی و سرمایه گذاری در تامین منابع انرژی اعم از برق و گاز مهمترین موضوع تفاهم نامه است .

معاون اقتصادی و امور بین الملل وزارت صنایع و معادن ادامه داد : از مهمترین سیاست های وزارت صنایع و معادن ایجاد مناطق ویژه صنایع انرژی بر یا صنایع با مصرف بالای انرژی است .

وی این صنایع را شامل فولاد ، آلومینیوم ، سیمان وصنایع سنگین دانست و افزود : مصرف عمده این صنایع گاز و برق است درنتیجه باید این صنایع در کنار منابع و یا میادین گازی ایجاد شود .

به گفته شاطر زاده ، مذاکرات با یک کنسرسیوم بین المللی در این باره به ارزش 10 میلیارد دلار در حال انجام است اما هنوز تفاهمی حاصل نشده و درباره تامین مواد اولیه باید گفت وگوهای بیشتری صورت گیرد .

وی افزود : وزارت صنایع برای تامین نیازهای این صنایع در بخش گاز یک میدان گازی را در جنوب فارس در اختیار خواهد گرفت.

معاون اقتصادی و امور بین الملل وزارت صنایع و معاده از بهره برداری اولین خط تولید گوشی تلفن همراه در روز شنبه خبر داد و تاکید کرد : توان این کارخانه تولید یک میلیون تن گوشی در سال است و تا پیش از سال جدید نیز سه کارخانه دیگر به بهره برداری می رسد .

وی همچنین افزود : تاکنون 130 مجوز تاسیس گوشی تلفن همراه به شرکت های مختلف همانند نوکیا ، حایر یا موتورولا صادر شده است.

کد خبر 447651

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha