پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۰۰

سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت:

ایران به دنبال مذاکره با آمریکا نیست/«حقوق بشر»اهرم سیاسی غرب است

ایران به دنبال مذاکره با آمریکا نیست/«حقوق بشر»اهرم سیاسی غرب است

سیاست خارجی در هفته گذشته اتفاقات زیادی داشت که مهمترین آن، موضع سخنگوی دستگاه دیپلماسی بود که تاکید کرده بود: هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا در کار نیست.

خبرگزاری مهر، گروه سیاست: سفر محمد جواد ظریف به قطر و حضور در نشست گفتگوی همکاری آسیایی و دیدار با مقامات شرکت کننده در حاشیه آن نشست، رئیس و سفر رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران به مسکو از جمله اتفاقات مهم سیاست خارجی این هفته کشور به حساب می‌آمد.

همچنان موضوع لغو معافیت واردات نفت ایران برای هشت کشور از سوی آمریکا که با واکنش‌های جدی مقامات ایران و برخی از کشورها مواجه شد، به عنوان یکی از محورهای مهم سیاست خارجی محسوب می‌شود.

بدین منظور دستگاه دیپلماسی رایزنی‌های بسیاری را با کشورهای مختلف همسایه و اروپایی برای تداوم روند صادرات نفت ایران انجام داد که قرار است پس از ارائه گزارش آن مذاکرات به مقامات عالی رتبه نظام، واکنشی قاطع و جدی در برابر اقدام خصمانه آمریکا صورت بگیرد.

در این راستا، مجلس شورای اسلامی هم، وظایفی را برای دولت و وزارت امور خارجه برای اقدام متقابل با دولت آمریکا و کلیه کسانی که با تصمیم آمریکا در اقصی نقاط در نظر گرفتند.

بنابراین، این هفته هم در حوزه سیاست خارجی تحولات بسیاری را شاهد بودیم و اتفاقات مختلفی حادث شد که هریک از آنها اجزای یک کل واحد هستند که می‌توانند در کنار هم مجموعه اقدامات دستگاه دیپلماسی را تشکیل دهند و نقطه اشتراک آنها هم حرکت به سمت تأمین حداکثر منافع ملی است.

مشروح اخبار سیاست خارجی در هفته‌ای که گذشت، به شرح زیر است:

مذاکره کنندگان صلح سوریه بر سوری بودن جولان تاکید کردند

شرکت کنندگان دوازدهمین دوره مذاکرات صلح سوریه با انتشار بیانیه ی پایانی، اعلام حاکمیت رژیم صهیونیستی بر جولان اشغالی از سوی آمریکا را محکوم کردند و این سرزمین را بخشی از سوریه دانستند.

در بیانیه پایانی مذاکرات صلح سوریه که روز پنجشنبه آغاز شد، آمده است که منازعه سوریه راه حل نظامی ندارد و تاکید شد که دور بعدی این رایزنی‌ها در ژنو برگزار شود.

اروپا در فشار مضاعف به ایران، آمریکا را همراهی می‌کند

اصغر زارعی کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص چرایی عدم واکنش جدی اروپا به سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه ایران و تناقضی که در رفتار و عملکرد سیاسی آنها در این رابطه وجود دارد، گفت: اروپا و آمریکا پس از جنگ جهانی دوم در بسیاری از مناطق جهان منافع زیادی را برای یکدیگر به صورت مشترک تعریف کردند و در دهه‌های اخیر کمتر شاهد تناقض منافع این دو در سیاست‌ها و راهبردهای کلان بودیم و این در حالی است که در برخی موارد به طور طبیعی دچار اختلاف نظر و دیدگاه هستند.

وی تاکید کرد: در برخی موارد حتی شاهد تقسیم نقش پلیس خوب و بد میان این دو هستیم تا بتوانند منافع حداکثری و مشترک خود را از سیاست‌های جهانی داشته باشند.

زارعی افزود: در خصوص به رسمیت شناختن برخی گروه‌های مقاومت چون حزب الله لبنان، حشد الشعبی، حماس و موارد دیگر به عنوان گروه‌های تروریستی، ما شاهدیم که اروپا نه تنها واکنش خاصی در قبال آن ندارند بلکه همراهی هم کردند. به طور مشخص انگلیس در این موضوع کاملاً همسویی داشت.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: تروریستی خواندن سپاه از سوی آمریکا اقدامی خطرناک به حساب می‌آید چرا که آمریکا بخشی از بدنه حاکمیت مستقل یک کشور را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده و تلاش می‌کند مقررات داخلی خود را به خارج از مرزهای خود تسری دهد. در این میان اروپا به طور رسمی واکنشی نشان داد ولی به نوعی با سکوت و اتخاذ مواضع ضد و نقیض از کنار این موضوع عبور کرد تا با آمریکا دچار چالش جدی نشود.

ورود به بازی خطرناک ترامپ، صادرات نفت امارات را به صفر می‌رساند

منوچهر متکی وزیر امور خارجه اسبق ایران در واکنش به همراهی شیخ نشینان امارات با سیاست لغو معافیت واردات نفت از ایران از سوی آمریکا، در صفحه توئیتر خود نوشت: پس از انقلاب وقتی شیوخ امارات با تحریک و هدایت انگلیس علیه جزایر ایرانی دست به تبلیغات وسیعی زدند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: اماراتی‌ها باید از دریای خون بگذرند.

وی در ادامه مطلب خود آورده است: امروز نیز شیوخ امارات بدانند ورود به بازی خطرناک ترامپ علیه ایران، صادرات نفت‌شان را به صفر خواهد رساند.

هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا در کار نیست

سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ادعای برخی رسانه‌های خارجی مبنی بر درخواست ایران برای مذاکره با آمریکا و آغاز مذاکرات ایران و عربستان سعودی، این ادعاها را بی اساس و نادرست دانست و اظهار داشت: هیچ درخواستی برای مذاکره با آمریکا در کار نیست و در مورد عربستان جز در مسائل و موضوعات مربوط به حج که با توافق از مسائل و روابط سیاسی دو کشور جدا شده است، هیچگونه مذاکره‌ای در هیچ حوزه دیگری بین دو کشور در جریان نیست.

موسوی افزود: سیاست اِعلامی و اِعمالی جمهوری اسلامی ایران در خصوص همسایگان کاملاً روشن و مبتنی بر احترام متقابل، حسن همجواری و همسایگی مسالمت آمیز توأم با همکاری و گفتگو است و تمام همسایگان ایران که واقع بینانه، واقعیت‌ها و تحولات منطقه‌ای و جهانی را در نظر می‌گیرند، در اولویت روابط سازنده توأم با احترام متقابل قرار دارند.

استقبال ایران از اقدام دولت نیجریه در خصوص اجازه معاینه زکزاکی

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، اقدام دولت نیجریه در خصوص اجازه ملاقات و معاینه یک تیم پزشکی از شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه و همسرش را مثبت ارزیابی و از آن استقبال کرد.

وی گفت: با درمان کامل شیخ ابراهیم زکزاکی و همسرش در داخل یا خارج از نیجریه روند تعامل و گفتگوی سازنده میان مسئولین جنبش اسلامی و دولت نیجریه منجر به حل مشکلات و آزادی کامل وی شود.

اروپا هنوز نتوانسته تعهدات خود را در برجام انجام دهد

سفیر جدید ایران در فرانسه در سخنانی در جمع دانشجویان ملیت‌های مختلف رشته امنیت بین الملل مؤسسه مطالعات سیاسی پاریس گفت برجام نتیجه یک دیپلماسی موفق، کارآمد و اثرگذار در یک امر پیچیده و سخت بود که اهمیت آن برای سازمان ملل متحد، اتحادیه اروپایی و شورای امنیت بعنوان یک دستاورد تاریخی مشخص است.

بهرام قاسمی در اولین برنامه رسمی خود، در سخنانی، گفت: برجام یک دستاورد تاریخی و بسیار مؤثر بود که با تلاش و مذاکرات طولانی اعضای شورای امنیت و آلمان با ایران به نتیجه رسید و بار دیگر نشان داد که دیپلماسی، هنر فائق آمدن بر برخی مشکلات به منظور ممانعت از وقوع جنگ و تنش است.

وی ادامه داد: حاصل نتیجه دو سال مذاکرات فشرده، نه تنها موفقیت برای ایران بلکه یک پیروزی برای سیاست جهان در عرصه چند جانبه گرایی بود. اما متأسفانه شاهد هستیم با تغییر دولت و روی کار آمدن هیئت حاکمه جدید در آمریکا، این کشور ضمن تغییر رویکرد خود در مواجهه با مسائل جهانی و اتخاذ سیاست یکجانبه گرایی نه تنها از برجام خارج شد بلکه در یک اقدام بی سابقه سایر کشورهای جهان را نیز تشویق به نقض تعهدات بین المللی و تهدید به اعمال تحریم یکجانبه در صورت اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل می‌کند.

سیاست نفرت‌انگیز «تیم B» را در دو برنامه آمریکا تشریح می‌کنم

هفته‌ای که گذشت، محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان درباره دو گفتگوی مهم خود با شبکه‌های تلویزیونی آمریکا طی مطلبی در فضای مجازی تاکید کرد: این یکشنبه با کریس والاس در شبکه فاکس و با مارگارت برنان در برنامه «در پیشگاه ملت» حضور دارم.

وی تاکید کرد: من سیاست نفرت‌انگیز «تیم بی» برای جنگ همیشگی با ایران و چرایی ضرورت آگاهی دونالد ترامپ از واگرایی اهداف خود با این تیم در غرب آسیا را توضیح می‌دهم.

موجودیت سپاه برای مبارزه با تروریست‌ها است

همچنین محمدجواد ظریف در گفتگو با فاکس نیوز تاکید کرد: موجودیت سپاه برای مبارزه با تروریست‌ها است. دیروز در عراق، مراسم یادبودی برای سیصد تن از کارکنان سپاه برگزار شد که در کنار عراقی‌ها با داعش مبارزه کردند و کشته شدند.

وی افزود: ترامپ نیز در مناظره (انتخاباتی خود) که گمان کنم مجری این مناظره خود شما (کریس والاس) بودید، در پاسخ به هیلاری کلینتون گفت ایران، داعش را می‌کشد.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوال والاس مبنی بر اینکه آیا انکار می‌کنید که شما تسلیحات در اختیار شبه نظامیان هوادار ایران قرار داده اید که این به مرگ ۶۰۸ آمریکایی منجر شده است؟، گفت: این اتهام جدیدی است که آمریکا مطرح می‌کند و اتهامِ بسیار خطرناکی است؛ زیرا باور دارم که «تیم ب» می‌خواهد ترامپ را اغوا کند و آمریکا را به سوی تقابلی بکشاند که ترامپ نمی‌خواهد.

اکنون بگذارید به مسئله دیگری بپردازیم: شما از پول صحبت کردید. شخص ترامپ گفته است که شما هفت تریلیون دلار در منطقه ما هزینه کردید. ما در منطقه خودمان هستیم. آمریکا به منطقه ما آمد و هفت تریلیون دلار هزینه کرد و تنها نتیجه اش این بود که ما تروریسم، ناامنی و بی ثباتی بیشتری داریم.

اقدامات غیرقانونی آمریکا را به زودی پاسخ می‌دهیم

رئیس و تعدادی از اعضای گروه دوستی پارلمانی اتریش و ایران در هفته‌ای که گذشت با معاون سیاسی وزارت امور خارجه ملاقات کردند و مهمترین موضوعات و تحولات بین المللی و همچنین روابط دو کشور در این دیدار مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

ولفگانگ گرستل رئیس گروه دوستی پارلمانی دو کشور در پارلمان اتریش در این ملاقات با ابراز تأسف نسبت به وقوع سیل‌های اخیر، مراتب همدردی کشورش را ابلاغ و با تمجید از سیاست‌های خردمندانه ایران در خصوص برجام، گفت: اتریش و اتحادیه اروپا تصمیم آمریکا برای خروج از برجام را مردود دانسته و نگران کاهش ارزش و اهمیت این توافق هستند. این یک واقعیت است که اروپا بیش از آمریکا به برجام نیاز دارد به همین دلیل، اتریش به همراه اتحادیه اروپا به حمایت از برجام همچنان پایبند و مصمم است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این دیدار ضمن تشکر از همدردی دولت و مردم اتریش بخاطر سیل‌های اخیر و نیز ارسال کمک به سیل زدگان، در مورد برجام افزود: برجام یک توافق بین المللی است و آمریکا با خروج خود از این توافق، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض کرده ولی متأسفانه این اقدام غیرقانونی با واکنش مناسب از سوی شورای امنیت و یا کشورهای اروپایی مواجه نشده است.

حقوق بشر اهرم سیاسی غرب است / به آینده روابط با اروپا امیدوار نباشیم

اسماعیل بشری کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص همراهی نسبی اروپا با سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه ایران و به چالش کشیده شدن ادعای طرفداری از حقوق بشر از سوی آنها، اظهار داشت: قطعاً کشورهای اروپایی هم به مانند دیگر کشورها خواهان تأمین حداکثر منافع ملی خود هستند، حالا این منافع از قِبل روابط با کشورهای مختلفی می‌تواند تأمین شود و در قبال ایران و مساله برجام هم آنها سیاست‌های خاص خود را اجرایی می‌کنند.

وی گفت: این امر مشخص است که حقوق بشر برای اروپا و آمریکا به عنوان یک اهرم سیاسی در مواجه با کشورهای مختلف به کار گرفته می‌شود.

بشری با بیان اینکه اروپا از ایران خواسته که از برجام خارج نشود و به تعهدات خود پایبند باشد و این در حالی است که خودشان به تعهداتی که داشتند متعهد نبودند، گفت: شاید در برخی موارد اروپا نسبت به برخی سیاست‌های آمریکا در قبال کشورها یا مسائل مختلف، تضاد یا اختلاف نظراتی داشته باشد اما در کلان موضوع، میان آنها به دلیل اشتراک منافع همسویی وجود دارد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: سیاستمداران اروپایی مواضع خود را در مسائل مختلف دارند ولی نظام اقتصاد آزاد به طور مستقل تصمیم خود را اتخاذ می‌کند. شاید مسئولان اروپایی حرفی را در راستای همکاری اقتصادی با ایران مطرح کنند، اما آیا در عمل بانک‌ها، شرکت‌ها و صنایع مختلف اروپا هم حاضر هستند از مواضع و رویکرد مسئولان سیاسی خود تبعیت کنند؟ این همان نکته‌ای است که به نظر من، باید از هم تفکیک کنیم.

مردم ایران حاضر نیستند تحت فشار به استقلال آنها خدشه‌ای وارد شود

کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در سفر به مسکو، با «ویتالی ناومکین» رئیس مؤسسه شرق شناسی مسکو دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار که مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز حضور داشت موضوع همکاری شورای راهبردی روابط خارجی و مؤسسه شرق شناسی مورد گفتگو قرار گرفت.

خرازی در این دیدار با اشاره به منافع و مشکلات مشترک دو کشور در رابطه با غرب تصریح کرد: یکی از مشکلات مشترک ما، تحریم‌های غرب و آمریکا است. مردم ایران حاضر نیستند تحت این فشارها به استقلالشان خدشه‌ای وارد شود.

وی با توجه به حضور قانونی ایران و روسیه در سوریه، همکاری در چهارچوب فرمت آستانه را برای تأمین صلح و ثبات و حاکمیت سوریه مهم ارزیابی کرد.

خرازی با رئیس کمیته بین الملل شورای فدراسیون روسیه دیدار کرد

کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه دیدارها و ملاقات‌های خود در مسکو، با «کنستانتین کاساچف» رئیس کمیته بین الملل شورای فدراسیون روسیه دیدار و گفتگو کرد.

کاساچف در این ملاقات ضمن با اهمیت دانستن نقش ایران در منطقه گفت: بسیاری از مسائل منطقه و حتی جهان بدون حضور ایران قابل حل نیست.

عراقچی: ایران حداکثر خویشتن‌داری را برای حفظ برجام نشان داده است

نهمین دور رایزنی‌های سیاسی ایران و نروژ هفته گذشته در تهران و به ریاست سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان و توره هاترم قائم مقام وزارت امور خارجه نروژ برگزار شد.

طرفین در این دور از رایزنی‌ها مهمترین مسائل و تحولات بین‌المللی و همچنین موضوعات روابط دو کشور را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

ظریف روز ملی خلیج فارس را گرامی داشت

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان با انتشار ویدئویی از اظهارات اخیر خود درباره اهمیت حیاتی خلیج فارس و نام تاریخی آن، ۱۰ اردیبهشت روز ملی خلیج فارس را گرامی داشت.

آمریکا در پی تغییر ماهیت تهدید اصلی در خاورمیانه است

مجید تخت روانچی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که با موضوع خاورمیانه و مساله فلسطین برگزار شد، تاکید کرد: در مسائل مرتبط با اسرائیل، اصل حاکم بر سیاست خارجی آمریکا، به ویژه در دولت کنونی این کشور، «آمریکا اول» (شعار انتخاباتی ترامپ) نیست، بلکه «اول اسرائیل» است و آمریکا حاضر است حتی با نقض اصول بنیادین حقوق بین‌الملل و قواعد آمره نیز به آن پایبند بماند.

سفیر و نماینده دائم جدید جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل که نخستین سخنرانی رسمی خود را در این مسئولیت قرائت می‌کرد، ادامه داد: این بحران با اشغال یک سرزمین آغاز شده و فقط با پایان اشغال آن نیز خاتمه می‌یابد.

تخت روانچی با یادآوری مسئولیت حقوقی شورای امنیت در زمینه حفظ صلح و امنیت بین‌المللی و اینکه تنها اقدام این نهاد در هفت دهه گذشته، تصویب قطعنامه‌هایی بوده که اثر عملی در احقاق حقوق فلسطینیان نداشته است، اضافه کرد: این شورا باید رژیم اشغالگر را وادار کند تا به اشغال فلسطین پایان دهد.

پیامد فشار آمریکا برای نابودی برجام آسیب به ثبات منطقه و NPT است

غلامحسین دهقانی معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان هفته گذشته در سومین اجلاس کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه از اهداف پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و اجرای کامل آن دفاع کرده است.

دهقانی که در مقر سازمان ملل سخنرانی می‌کرد، تاکید کرد: استمرار و اعتبار این پیمان به عنوان یک کمک مهم به صلح و امنیت بین المللی به حفظ توازن الزامات آن بستگی دارد، همانطور که ساختار اصلی ان پی تی بر اساس آن بنا شده است؛ یعنی تعهد کشورهای غیر هسته‌ای که به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نباشند و در مقابل تعهد کشورهای هسته‌ای برای پیگیری خلع سلاح هسته‌ای.

دهقانی گفت: به جز تعداد اندکی از کشورهای زیر چتر هسته‌ای در اروپا که سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را در خاک خود جای داده‌اند، بقیه کشورهای غیر هسته‌ای به تعهدات عدم اشاعه‌ای خود همچنان متعهد بوده‌اند. با این وجود، کشورهای هسته‌ای به تعهد خود برای پیگیری مذاکرات در مورد اقدامات مؤثر برای خلع سلاح هسته‌ای پایبند نبوده‌اند.

وی با بیان اینکه آنها زرادخانه‌های هسته‌ای خود را امحاء نکرده‌اند، گفت: عدم پایبندی به ماده شش NPT در مورد خلع سلاح هسته‌ای یک تهدید جدی برای این معاهده با پیامدهای وسیع است. کشورهای هسته‌ای باید بدانند هیچ زمینه‌ای برای پایبندی انتخابی و یا مشروط نسبت به تعهدات معاهده وجود ندارد.

اروپا با ادعای حقوق بشر آدرس غلط می‌دهد / وابستگی اروپا به آمریکا

ابوالفضل ظهره وند سفیر اسبق ایران در ایتالیا در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره همراهی نسبی اروپا با سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه ایران و تناقض این رفتار اروپا با ادعای حمایت از حقوق بشر در ایران، گفت: مواضع اروپا که نوعی همکاری را با سیاست‌های آمریکا نشان می‌دهد ناظر بر این نکته است که این دو در ملاحظات راهبردی منافع مشترکی دارند، به این تعبیر که نوع نگاه اروپا و آمریکا به ایران در مسائل کلان و راهبردی اینگونه است که آنها ایران را تهدید می‌دانند.

وی با بیان اینکه در برخی جنبه‌ها مانند SPV یا «اینستکس» اروپایی‌ها تلاش می‌کنند با ایران همکاری داشته باشند تا بتوانند تحریم‌های آمریکا را دور بزنند، گفت: بنابراین در برخی موضوعات هم میان آنها اختلافاتی وجود دارد که هر یک برای تأمین منافع خود در آن مسیر اقدام می‌کنند و این هم طبیعی است.

عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای تصریح کرد: شاید بتوان اذعان داشت که اروپایی‌ها اگر منافعشان از برخی موارد تأمین شود روی آن ایستادگی می‌کنند و اگر تأمین نشد به راحتی از آن عبور می‌کنند، بنابراین موضوع حقوق بشر هم در این راستا قابل تعریف است و هر جا که منافع آنها را در بر داشته باشد از آن حمایت می‌کنند.

تحریم برای کشوری با ۱۵ همسایه معنا ندارد / «اسد» الگویی در جبهه مقاومت است

محمد رضا باقری معاون اسبق وزارت امور خارجه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص آینده روند گفتگوهای آستانه، به عنوان تنها و بهترین سازوکار حل سیاسی بحران در سوریه، گفت: فعلاً بهترین ساز و کار سیاسی حل بحران در سوریه ادامه گفتگوهای آستانه میان سه کشور ضامن ایران، روسیه و ترکیه است تا در آینده بتوانند راه‌های مناسب دیگری را هم برای حل بحران سیاسی سوریه در نظر گرفت. بنابراین به اعتقاد من باید این روند با قوت بیشتری ادامه یابد.

وی گفت: اختلافات موجود میان سه کشور ضامن در موضوع سوریه امری بدیهی است چرا که در عرصه بین الملل هر بازیگری منافع ملی خود را اولویت می‌داند و سیاست‌هایش هم بر اساس آن تنظیم شود.

سفیر اسبق ایران در ترکیه با بیان اینکه ما باید با تکیه بر مشترکات و منافع جمعی، روسیه و ترکیه را در پرونده سوریه همچنان در کنار خود حفظ کنیم، اظهار داشت: از جمله ویژگی‌های مشترک میان این سه کشور این است که هر سه از آمریکا زخم خورده هستند و دیگر آنکه امنیت و ثبات سوریه برای آنها مهم است.

باقری تاکید کرد: مسئولین دستگاه دیپلماسی کشور باید با سفر به سه کشور روسیه، ترکیه و سوریه و دیدار با مقامات عالی رتبه آنها، دستاورد مهمی که نتیجه روند گفتگوهای آستانه است را حفظ کنند.

ایران از هر گفتگویی به نفع صلح در افغانستان حمایت می‌کند

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به گشایش «لویی جرگه صلح» در کابل اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر روند و گفتگویی که به نفع صلح، ثبات و امنیت پایدار در افغانستان باشد، استقبال و حمایت می‌کند.

ظریف تهران را به مقصد دوحه ترک کرد

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به منظور شرکت در نشست همکاری و گفتگوی آسیایی (ACD)، تهران را به مقصد دوحه قطر ترک کرد.

هفته گذشته، نشست مجمع همکاری گفتگوی آسیایی با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دوحه برگزار شد

ظریف وارد دوحه شد

محمدجواد ظریف که برای شرکت در اجلاس گفتگوی همکاری آسیایی (ACD) به دوحه رفته است سه شنبه شب در ضیافت شام امیر قطر شرکت کرد. شیخ تمیم امیر قطر امشب در کاخ امیری دوحه با شرکت کنندگان نشست بین المللی همکاری آسیایی دیدار کرد.

طرح ابتکار گفتگوی همکاری آسیایی (ACD) را نخست وزیر وقت تایلند در سی و چهارمین نشست وزرای امور خارجه «آ. سه. آن» در سال ۲۰۰۱ مطرح کرد.

این مجمع از کشورهای جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، روسیه، چین، هند، کره جنوبی، تایلند، سنگاپور، قطر، فیلیپین، پاکستان، میانمار، مالزی، لائوس، جاپان، اندونزیا، کامبوج، بنگلادش، بحرین، سریلانکا، عمان، کویت، قزاقستان، امارات متحده عربی، مغولستان، بوتان، عربستان سعودی، ویتنام، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، تشکیل شده است.

به علت حضور ۳۲ کشور آسیایی، در مقطع کنونی، ACD فراگیرترین تشکیلات فرامنطقه‌ای است که همه سازمان‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی منطقه را زیرپوشش قرار می‌دهد.

جهان در حال آگاهی یافتن از بیماری مزمن جان بولتون است

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان طی مطلبی در فضای مجازی تاکید کرد: امروز جهان در حال آگاهی یافتن از بیماری مزمن جان بولتون برای جنگ افروزی است؛ ولی ایرانی‌ها به خواندن پرونده ده‌هزار کلمه‌ای وی در نیویورک تایمز نیاز ندارند تا در این باره متقاعد شوند.

وی در ادامه آورده است: ما پیش از این شاهد همدستی وی با یک فرقه تروریستی و همدستی وی با تیم «ب» در هجمه به مردم ایران با تروریسم اقتصادی بوده‌ایم.

موسوی: آمریکا از متجاوزان به یمن بخواهد بر تعهدات خود پایبند باشند

سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه اتهام‌های وزیر خارجه آمریکا به ایران در خصوص روند اجرایی توافق نامه استکهلم درباره بندر الحدیده در یمن را مردود و این اظهارات را فرار به جلو و فرافکنی برای سرپوش گذاشتن بر جنایات ائتلاف سعودی - اماراتی در یمن و مانع تراشی آنان در اجرای توافقات دانست.

وی گفت: گزارش‌ها از همکاری دولت نجات ملی صنعا با نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن و آمادگی آنان برای اجرای توافق‌های استکهلم حکایت داشته و در عین حال بر مانع تراشی‌های طرف مقابل تاکید دارد.

آشوب و هرج و مرج راه حل اختلافات سیاسی در ونزوئلا نیست

سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه تحولات جاری در ونزوئلا را با دقت دنبال می‌کنیم، گفت: آشوب و هرج و مرج به هیچ وجه نمی‌تواند راه حل اختلافات سیاسی در ونزوئلا باشد.

وی افزود: بهترین راه، برقراری گفتگو و ایجاد ساز و کارهای لازم بین همه طرف‌ها برای حل مشکلات مردم توسط نیروهای وفادار به توسعه و رفاه این کشور تحت هدایت دولت قانونی ونزوئلا است.

پیشنهاد ظریف تبادل زندانیان است، نه مذاکره با آمریکا

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص موضوع آمادگی ایران برای تبادل زندانیان ایرانی و آمریکایی که وزیر امور خارجه کشورمان در سفر اخیر به نیویورک مطرح کردند، گفت: مساله وضعیت زندانیان دارای تابعیت آمریکایی در ایران از مدت‌ها پیش یک موضوع میان آمریکا و ایران بوده و مساله جدیدی نیست.

پیش از اعلام خروج آمریکا از برجام، در تمام دیدارهای دوجانبهای که در حاشیه نشست‌های کمیسیون مشترک برجام برگزار می‌شد، طرف آمریکایی همواره این موضوع را مطرح می‌کرد.

در تمامی این دیدارها، طرف ایرانی نیز همیشه از این فرصت استفاده کرده و به دلیل ابعاد انسانی، درباره ایرانیانی که به درخواست آمریکا در کشورهای دیگر یا در داخل خاک آمریکا دستگیر شده اند، صبحت کرده و این مساله را به لحاظ انسانی مطرح و پیگیری می‌کرد.

کد خبر 4605193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha