به گزارش خبرنگار مهر، یک اتاق با دری که به دنیای ناشناس باز میگردد. دو آدم، دو قاتل حرفهای که پول میگیرند تا انسانهایی که از قبل تعیین شدهاند را به قتل برسانند. آنان درباره قربانیها هیچ نمیدانند و تنها وظیفهای که دارند کشتن است. کشتن در یک موقعیت نفس گیر و پر اضطراب با یک انتظار برای دریافت یک پیغام و ادامه جنایتی دیگر. جنایتی که در آن چالش گنگ و نامفهوم و تصویری از ترس و تهدید با انتظاری نامشخص از اینکه قرار است چه اتفاقی برای این دو نفر در این اتاق بیافتد؟ وجود دارد.
این روایت کوتاهی است از نمایش «مستخدم ماشینی» به نویسندگی «هارولد پینتر» و کارگردانی «ایوب طالب پور» که از روز گذشته توسط گروه نمایش «پیدا» در شهرستان قروه اجرا شده و تا بیست و سوم همین ماه ادامه دارد.
نویسنده این نمایش برنده جایزه صلح نوبل بوده و در واقع روحیهای ضد جنگ داشته و به فعالیتهای صلح طلبانه پرداخته است.
در همین راستا طراح و کارگردان این نمایش معتقد است سبک این کار یک کمدی تهدید آور بوده به گونهای که شر هم خود مورد تهدید قرار دارد و هیچ ترحمی در این میان دیده نمیشود و در واقع این نمایش یک نوع ظلم و ستم در جامعه را بیان میکند.
در «مستخدم ماشینی» موقعیتهای روزمره به تدریج حال و هوایی اسرارآمیز و رعبانگیز به خود میگیرند، حوادث با انگیزههایی مبهم، نامعلوم و بدون توضیح اتفاق میافتند و پس زمینه آنها باز نمیشود.
این نمایش بر محور تصویری از تهدید مینشیند و تهدیدکنندهها را نشان میدهد که مثل مخاطبان خود وحشت زده و در برابر تهدید آسیب پذیرند. اینجا از نظر نویسنده علت اهمیتی ندارد بلکه درک وجود تهدید و آسیب پذیری آدمی نسبت به آن مهم است.
سریال تکراری نیامدن مسئولان
همیشه هر نمایشی که در قروه اجرا میشود جای خالی مسئولانی که مدام دم از فرهنگ و هنر میزنند مشهود است و این انتقاد و اعتراض هم مدام از زبان هنرمندان شنیده میشود.
در همین زمینه «ایوب طالب پور» در گفت و گو با خبرنگار مهر مصیبت همیشگی را این دانست که در هیچ سالن تئاتری هیچ مسئولی حضور نمییابد و حتی عوامل ارشاد هم که متولی این کار هستند میلی به تماشای آثار ندارند.
او که متولد سال ۶۲ بوده و یکی از بازیگران خبره در عرصه نمایش کردستان است، سومین تجربه کارگردانی خود را پشت سر میگذارد و از کمبود امکانات و نبود اعتبار کافی برای نمایش قروه گفت.
«طالب پور» که فعالیتهای هنری خود را از دوران دانش آموزی آغاز کرده به نیروهای مستعدی که در قروه هستند اشاره کرده و خواستار اندیشهای برای حضور مردم در سالنهای نمایش شد.
نمایش «مستخدم ماشینی» نخستین اجرای خود را با حضور پیشکسوت تئاتر قروه به روی صحنه برد. «علیرضا حنیفی» اجرای این تئاتر را در قروه مناسب دانست و معتقد بود که این خیلی مهم است که از یک نویسنده بزرگ اروپایی در این شهر کارهایی به نمایش در میآید و باید برای این کارها ارزش بالایی قائل شد.
این نمایش هم اکنون با ۴ بازیگر در پلاتوی پیدای قروه واقع در کانون شهید مطهری ۲۴ اردیبهشت همه روزه از ساعت ۱۸ برای علاقه مندان به هنر نمایش اجرا میشود.
نظر شما