۱۴ آذر ۱۳۹۸، ۱۷:۵۱

در جمع خبرنگاران مطرح شد؛

علوم اسلامی نیازمند مسلح شدن به فناوری هوش مصنوعی است

علوم اسلامی نیازمند مسلح شدن به فناوری هوش مصنوعی است

قم - نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی گفت: علوم اسلامی با توجه به توسعه و مرزهای جدید پیش رو نیازمند مسلح شدن به فناوری هوش مصنوعی در مسیر اهداف خودش است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمد حسین بهرامی ظهر پنج‌شنبه در نشست خبری همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی که در خبرگزاری حوزه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از رویکردهای مدیریت حوزه علمیه توجه به جنبه پاسخ‌گویی حوزه است و حوزه پاسخ‌گو در بیانات مدیریت حوزه علمیه مکرر شنیده می‌شود؛ حضور و نقش آفرینی حوزه علمیه در چشم انداز جمهوری اسلامی و بازآفرینی تمدن اسلامی نیاز به توجه به مرزهای جدید علمی و علوم اسلامی به خصوص فقه دارد.

وی با بیان اینکه تعریف درخت‌واره علوم و رشته‌های حوزوی در حال انجام است و حوزه علمیه با این نگاه در حال پیگیری است، افزود: یکی از محورهای مد نظر مدیریت حوزه علمیه استفاده از فناوری‌های مرتبط برای توسعه علوم اسلامی است که مهم‌ترین آن هوش مصنوعی است که پیشران توسعه خدمات علوم و حوزه های مختلف است؛ علوم اسلامی با توجه به توسعه و مرزهای جدید پیش رو نیازمند مسلح شدن به این فناوری در مسیر اهداف خودش است.

نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی افزود: در موسسه اشراق جمعی از فضلای حوزوی و دانشگاهی زیر نظر آیت‌الله اعرافی در زمینه هوش مصنوعی فعالیت دارند، موضوع هوش مصنوعی سال گذشته در شورای فضای مجازی حوزه علمیه عرضه و تصویب شد تا پروژه هوش مصنوعی و علوم اسلامی با همکاری مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، دانشگاه علم و صنعت ایران، جامعه المصطفی العالمیه، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور و مؤسسه اشراق و عرفان به طور جدی موضوع هوش اسلامی را پیگیری کنند.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌هایی در حوزه علمیه در مورد هوش مصنوعی وجود دارد، گفت: حوزه در بهره‌گیری از فناوری اطلاعات در مباحث پژوهشی پیشگام است و منابع علوم اسلامی در قالب نرم افزارها و پایگاه‌های علمی در اختیار محققان در سراسر جهان است و می‌توان مطالب غنی آموزشی، پژوهشی و ترویجی در حوزه علوم اسلامی را در این پایگاه پیدا کرد.

حجت‌الاسلام بهرامی گفت: جمع قابل توجهی از دانشجویان طلبه که در مورد هوش مصنوعی یا رشته‌های مرتبط با آن در دانشگاه تحصیل کرده‌اند، هم اکنون در حوزه علمیه در حال تحصیل هستند و جذب این پروژه شده‌اند، هم‌چنین جمعی از طلاب علاقه‌مند به این عرصه در مسیر تولید ابزارهای این حوزه با ما همکاری دارند.

وی عنوان کرد: انجمن دین و فضای مجازی نیز در شورای گسترش حوزه تصویب شده و مجمع عمومی خودش را به زودی برگزار می‌کند و یکی از محورهای آن هوش مصنوعی و علوم اسلامی است.

نایب رئیس شورای سیاست‌گذاری همایش بیان کرد: در سطح ۳ و ۴ به دبنال تصویب دو رشته با گرایش هوش مصنوعی در شورای گسترش حوزه علمیه هستیم و برگزاری این همایش ملی به گونه ای رونمایی و اطلاع رسانی و گام آغازین نسبت به فعالیت این راه طولانی است.

وی ادامه داد: شناسایی و ایجاد شبکه فضلای حوزوی و دانشگاهی در این پژوهش کاربردی و بین رشته‌ای، تشکیل زیر گروه‌های عملیاتی برای تشکیل بانک‌های اطلاعاتی، بررسی تحلیلی فرصت‌ها و تهدیدهای حضور هوش مصنوعی در علوم حوزوی و اسلامی، تواتمند سازی طلاب مستعد در این زمینه و تجمیع و تضارب آرا و نظرات از اهداف برگزاری این همایش است.

کد خبر 4789492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha