به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام محمد حسین بهرامی ظهر پنجشنبه در نشست خبری همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی که در خبرگزاری حوزه برگزار شد، اظهار داشت: یکی از رویکردهای مدیریت حوزه علمیه توجه به جنبه پاسخگویی حوزه است و حوزه پاسخگو در بیانات مدیریت حوزه علمیه مکرر شنیده میشود؛ حضور و نقش آفرینی حوزه علمیه در چشم انداز جمهوری اسلامی و بازآفرینی تمدن اسلامی نیاز به توجه به مرزهای جدید علمی و علوم اسلامی به خصوص فقه دارد.
وی با بیان اینکه تعریف درختواره علوم و رشتههای حوزوی در حال انجام است و حوزه علمیه با این نگاه در حال پیگیری است، افزود: یکی از محورهای مد نظر مدیریت حوزه علمیه استفاده از فناوریهای مرتبط برای توسعه علوم اسلامی است که مهمترین آن هوش مصنوعی است که پیشران توسعه خدمات علوم و حوزه های مختلف است؛ علوم اسلامی با توجه به توسعه و مرزهای جدید پیش رو نیازمند مسلح شدن به این فناوری در مسیر اهداف خودش است.
نایب رئیس شورای سیاستگذاری همایش ملی هوش مصنوعی و علوم اسلامی افزود: در موسسه اشراق جمعی از فضلای حوزوی و دانشگاهی زیر نظر آیتالله اعرافی در زمینه هوش مصنوعی فعالیت دارند، موضوع هوش مصنوعی سال گذشته در شورای فضای مجازی حوزه علمیه عرضه و تصویب شد تا پروژه هوش مصنوعی و علوم اسلامی با همکاری مرکز مدیریت حوزههای علمیه، دانشگاه علم و صنعت ایران، جامعه المصطفی العالمیه، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور و مؤسسه اشراق و عرفان به طور جدی موضوع هوش اسلامی را پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه ظرفیتهایی در حوزه علمیه در مورد هوش مصنوعی وجود دارد، گفت: حوزه در بهرهگیری از فناوری اطلاعات در مباحث پژوهشی پیشگام است و منابع علوم اسلامی در قالب نرم افزارها و پایگاههای علمی در اختیار محققان در سراسر جهان است و میتوان مطالب غنی آموزشی، پژوهشی و ترویجی در حوزه علوم اسلامی را در این پایگاه پیدا کرد.
حجتالاسلام بهرامی گفت: جمع قابل توجهی از دانشجویان طلبه که در مورد هوش مصنوعی یا رشتههای مرتبط با آن در دانشگاه تحصیل کردهاند، هم اکنون در حوزه علمیه در حال تحصیل هستند و جذب این پروژه شدهاند، همچنین جمعی از طلاب علاقهمند به این عرصه در مسیر تولید ابزارهای این حوزه با ما همکاری دارند.
وی عنوان کرد: انجمن دین و فضای مجازی نیز در شورای گسترش حوزه تصویب شده و مجمع عمومی خودش را به زودی برگزار میکند و یکی از محورهای آن هوش مصنوعی و علوم اسلامی است.
نایب رئیس شورای سیاستگذاری همایش بیان کرد: در سطح ۳ و ۴ به دبنال تصویب دو رشته با گرایش هوش مصنوعی در شورای گسترش حوزه علمیه هستیم و برگزاری این همایش ملی به گونه ای رونمایی و اطلاع رسانی و گام آغازین نسبت به فعالیت این راه طولانی است.
وی ادامه داد: شناسایی و ایجاد شبکه فضلای حوزوی و دانشگاهی در این پژوهش کاربردی و بین رشتهای، تشکیل زیر گروههای عملیاتی برای تشکیل بانکهای اطلاعاتی، بررسی تحلیلی فرصتها و تهدیدهای حضور هوش مصنوعی در علوم حوزوی و اسلامی، تواتمند سازی طلاب مستعد در این زمینه و تجمیع و تضارب آرا و نظرات از اهداف برگزاری این همایش است.
نظر شما