۲۴ آذر ۱۳۹۸، ۱۳:۴۰

مهر خبر می‌دهد

اشتغالزایی بومی ۱۱۴روستای کشور را بدون بیکار کرد

اشتغالزایی بومی ۱۱۴روستای کشور را بدون بیکار کرد

۱۱۴ روستای کشور با اشتغالزایی متکی بر ظرفیت های داخلی این روستاها به «روستای بدون بیکار» تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از برنامه های صندوق کارآفرینی امید به عنوان یکی از بانک های عامل پرداخت کننده تسهیلات اشتغال، اجرای طرح «روستای بدون بیکار» است که طی چند سال اخیر در دستور کار قرار گرفته است. 

فرایند توسعه روستای بدون بیکار، چرخه ای متشکل از شناسایی ظرفیت ها و مزیت های رقابتی، ساماندهی کسب و کارهای موجود، تامین مالی، راه اندازی کسب و کارهای خرد و کوچک جدید، تولید محصول و توسعه خدمات بازاریابی و توسعه محصول است که از مرحله شناسایی ظرفیت ها و مزیت های رقابتی روستا آغاز و بر اساس اولویت ها نسبت به ساماندهی کسب و کارها اعم از توسعه خوشه های روستایی، ایجاد یا تقویت زنجیره تولید، فروش و بازاریابی و بازارسازی، شبکه سازی بین فعالان، بهبود ظرفیت های طراحی، راه اندازی واحدهای فرآوری و بسته بندی، استفاده از ظرفیت کسب و کارهای پشتیبان و غیره اقدام می شود.

اما در راستای اجرای این طرح بر اساس آخرین آمار با تکیه بر ظرفیت های داخلی هر روستا و حمایت مالی و معنوی از اهالی این مناطق، تا کنون تعداد روستاهای بدون بیکار کشور به ۱۱۴ روستا رسیده است که گستره جغرافیایی این روستاها تقریبا در تمام استان های کشور  است که به تفکیک در جدول زیر تعداد روستای بدون بیکار در هر استان مشاهده می شود.

پراکندگی روستاهای بدون بیکار در استانهای کشور

روستای سمقاور استان مرکزی، روستای دهنه سرشیجان گیلان و روستای محمدآباد در استان خراسان جنوبی از جمله روستاهای بدون بیکار کشور هستند.

روستای سمقاور استان مرکزی

روستای سمقاور با جمعیتی حدود ۲۲۰۰ نفر در ۱۰ کیلومتری شرق کمیجان استان مرکزی واقع شده است. بیش از نیمی از نیروی کار فعال در این روستا در کار منبت و صنایع وابسته به تولید مبل استیل فعال هستند به طوریکه می توان این روستا را روستای منبت و تولید مبل و میز و صندلی چوبی نامید. چوب این کارگاه ها بیشتر از شمال کشور و از جنس راش بوده و محصولات تولیدی به شهرهای بزرگ از قبیل تهران، تبریز و غیره صادر می شود.

چوب خام در این کارگاه ها تبدیل به اجزای تشکیل دهنده کلاف مبل شده و در واقع اسکلت مبل در این کارگاه ها ساخته می شود. در حال حاضر ۱۲ کارگاه نجاری در روستای سمقاور فعالند که این کارگاه ها در حقیقت تامین کننده مواد اولیه سایر کارگاه های وابسته صنعت تولید مبل استیل هستند.

در این روستا ۱۲ کارگاه نجاری یا تولید کلاف، ۷۰ کارگاه منبت کاری، ۱۰ کارگاه ماشین کاری و کارگاه دوبل سازی فعالیت می کنند که تمام این کارگاه ها ۸۰ درصد زنجیره تولید مبل استیل را تشکیل می دهند.

صندوق کارآفرینی امید در راستای حمایت از زنجیره های تولید، تولید مبل در روستای سمقاور را مورد بررسی قرار داد و با توجه به نیازهایی که هر یکی از حلقه های زنجیره تولید داشتند، متناسب با توان متقاضیان اقدامات لازم را به عمل آورد. 

در این روستا کل تسهیلات پرداختی۵۲ فقره به مبلغ ۳۴۶۰ میلیون تومان است که ۶۰ نفر اشتغال ایجاد کرده و در زنجیره تولید مبل تعداد تسهیلات پرداخت شده ۳۲ فقره به مبلغ یک میلیارد و ۹۸۰ میلیون ریال با اشتغال ۳۷ نفر است.

روستای دهنه سرشیجان گیلان

اما روستای دهنه سرشیجان گیلان که از سمت غرب به مرداب انزلی متصل می شود، حدود هزار هکتار وسعت دارد که حدود ۷۰۰ هکتار آن شالیزار و مابقی را باغ، صیفی کاری و خانه و محوطه پوشانده است. روستای دهنه سرشیجان در سال ۸۸ به عنوان روستای هدف نمونه گردشگری انتخاب شد و صندوق کارآفرینی امید نیز به منظور تقویت کسب و کارهای مرتبط با موضوع گردشگری حمایت از این روستا را هدفگذاری کرد و امروز به یک روستای بدون بیکار تبدیل شده است.

در این روستا با توجه به ظرفیت گردشگری راه اندازی رستوران ها و اقامتگاه های بوم گردی و مدرن مورد هدف قرار گرفت که توسعه این مراکز ظرفیت پذیرش مسافر روستا را افزایش داده است. همچنین با توجه به وجود آلاچیق های درختی در این روستا که سابقه دیرینه دارد، برای بهینه سازی این آلاچیق ها و پرداخت تسهیلات برای توسعه تجهیزات تهیه غذاهای محلی و دریایی از سوی صندوق کارآفرینی امید تسهیلات پرداخت شد.

از طرف دیگر حمایت از تولید و فرش صنایع  دستی که یکی از جاذبه های گردشگری روستای دهنه سرشیجان است، از دیگر برنامه های حمایت از اشتغال این روستا بوده است. در این روستا به دلیل وفور گیاهی به نام «لی» انواع محصولات از قبیل حصیر، کلاه، سبد، جارو و غیره تولید و به بازار عرضه می شود و با حمایت از سه واحد کارگاهی و یک واحد فروش این صنایع گامی بلند در راستای ایجاد اشتغال برای اهالی روستا برداشته شد.

وجود مسیرهای منتهی به مرداب انزلی و همچنین بکر بودن مسیرها باعث شده گردشگران توجه ویژه ای به این منطقه داشته باشند که در همین راستا با حمایت از اسکله و خرید قایق ظرفیت اشتغالزایی ایجاد شده است.

احداث سایت پرنده نگری و پروش مرغ خاکی از دیگر اقدامات انجام شده برای ایجاد فرصت های شغلی در این روستا بوده است.

روستای محمدآباد پسکوه خراسان جنوبی 

محمدآباد پسکوه به دلیل خشکسالی در سالهای قبل مردم و اهالی روستا را نگران کرد. زمانی نه چندان دور، محمدآباد از آب برخوردار بود ولی با هجوم خشکسالی، اندک آبادانی موجود هم رخت بر بست و نه تنها سایه طبیعت از سر مردم رفت، بلکه آمادگی شغلی اهالی نیز به دلیل از بین رفتن مشاغل مرتبط با کشاورزی و دامداری کاهش یافت.

اما زمان در محمدآباد حرکت کرد و نسیم آبادانی و اشتغال چهره آفتاب سوخته محمدآبادی ها را نوازش داد. اشتغال روستای محمدآباد در سال ۹۴ دستخوش تغییر شد.امروز روستای محمدآباد با داشتن کارگاه های قالی بافی، ساخت عروسک، تهیه نان سنتی و غیره یکی از روستاهای فعال منطقه است و اهالی پرتلاش آن الگوی روستاهای اطراف شده اند.

اما با هدفگذاری این روستا برای تبدیل شدن به یک روستای بدون بیکار، تلاش شد مشاغل پیشین اهالی این روستا احیاشوند. دامداری، جمع آوری شیر، تهیه مواد لبنی، فروش محصولات دامی، انتقال محصولات به شهر و روستاهای اطراف، ایجاد مغازه های مرتبط با تهیه اقلام مورد نیاز مردم روستا، ایجاد کارگاه های صنایع دستی برای بانوان، ایجاد مهدکودک و دهها شغل مشابه به تدریج چهره روستا را تغییر داد.

کد خبر 4797452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • جابر مطیعی IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
      0 0
      بسیار عالی، موفق و پیروز باشید
    • سید مصطفی میرکاظمی IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۴
      0 0
      اینجانب سید مصطفی میرکاظمی با خرید یک واحد دامداری در روستای کچورستاق از توابع شهرستان اردستان اصفهان مهاجرت معکوس نمودم ولی الان مثل سگ پشیمان هستم یکی به داد من برسه