به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز مهدی نوید ادهم در نشست وزیر آموزش و پرورش با کارکنان دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش که در ساختمان علاقمندان برگزار شد، با ارائه گزارشی از عملکرد شورای عالی آموزش و پرورش، گفت: شورای عالی از قدیمی ترین شورای های کشور است که سابقه فعالیت آن به سال ۱۳۰۰بر می گردد. در آن زمان ابتدا وزارتخانه معارف را داشتیم و سپس به شورای عالی معارف و در ادامه در سال ۱۳۱۳به شورای عالی فرهنگ تبدیل شد.
وی افزود: در سال ۱۳۴۳وزارت فرهنگ به سه بخش آموزش و پرورش، وزارت علوم و فرهنگ و ارشاد تبدیل شد و در اختیار شورای عالی قرار گرفت.
نوید ادهم ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا مدتی این شورا تعطیل شد و در ویلین جلسه بعد از انقلاب که درباره آموزش و پرورش بحث شد قانون شورا بازنویسی و بازنگری شد.
وی افزود: در سال ۱۳۸۱قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که براساس آن، شورای عالی مرجع سیاست گذاری در حوزه آموزش عمومی و متوسطه و در چارچوب سیاست گذاریهای کلی است و بر اساس قوانین جدید، ریاست شورای عالی آموزش و پرورش بر عهده رئیس جمهور است.
دبیرکل شورای عالی وزارت آموزش و پرورش اجرای هرگونه طرح را بدون مصوبه شورا فاقد وجاهت قانونی دانست و عنوان کرد: این شورا در گذشته دارای ۵کمیسیون بود که اکنون این تعداد به ۸کمیسیون و ۲معوینت افزایش یافته است.
نوید ادهم گفت: در شورای عالی دستور جلسه را رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش و یا ۸نفر از اعضای شورا تعیین میکنند و در شورا نیز بررسی هایی صورت میگیرد و در ادامه در دستور کار کمیسیونها قرار میگیرد.
وی افزود: برای افزایش اثربخشی، شورا سیاست گذاری هایی را اتخاذ کرده است و سعی کردیم به موازات نقش قانونگذاری حرکت کنیم، بنابراین کارگروهی تحت عنوان کارگروه سیاست گذاری را تشکیل دادیم و تلاش می کنیم آن را به کمیسیون ارتقا دهیم.
دبیرکل شورای عالی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر مسولیت پذیری اعضای این شورا، عنوان کرد: آینده نگری و آینده پژوهی در برنامههای ما قرار دارد و تلاش خواهیم کرد برای این موضوع نیز کارگروه تشکیل دهیم.
وی پژوهش محوری را محور سیاستهای شورا برشمرد و اشاره کرد: جامع نگری و انسجام هماهنگی در این شورا همواره مورد توجه قرار میگیرد لذا استراتژی کلان در این شورا، بالا بردن مقبولیت شورا است. آینده نگری و آینده پژوهی در دستور کار شورای عالی قرار دارد و برنامه ۵ساله تهیه کردیم وحدود ۹۰مورد از برنامهها را به استانها واگذار کردهایم.
نوید ادهم اضافه کرد: هرچند مصوبات ما براساس واقعیتهای موجود است اما تلاش میکنیم واقعیتها ما را زمینگیر نکند و بعد از تصویب سند تحول سعی کردیم مصوبات را مورد بازنگری قرار دادیم تا مغایرتی با سند تحول نداشته باشد.
در ادامه تعدادی از کارکنان نکاتی را در خصوص مشکلات و محدودیتها، پیشنهادات و سایر موضوعات با وزیر آموزش و پرورش مطرح کردند.
نظر شما