۱۰ بهمن ۱۳۹۸، ۷:۵۸

مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان اعلام کرد:

برپایی کارگاه مرمتی سقف ایوان چهلستون از چهارسال گذشته

برپایی کارگاه مرمتی سقف ایوان چهلستون از چهارسال گذشته

اصفهان- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: کارگاه مرمتی سقف ایوان چهلستون از سال ۱۳۹۴ تاکنون برپاست.

فریدون الهیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سقف ایوان چهلستون به جا مانده از دوران صفوی است، اظهار داشت: سقف ایوان چهلستون با استفاده از چوب ساخته شده و این مصالح با وجود مزیت‌هایی همچون سبکی، سهولت در اجرا، زیبایی در مقابل آفت‌های متعددی همچون عوامل بیولوژیک، آتش سوزی، عوامل جوی و … آسیب پذیر است.

وی افزود: سازه عظیم سقف ایوان چهلستون نیز با گذشت سال‌ها از آخرین مرمتهای انجام گرفته، دچار آلودگی‌ها و آسیب‌هایی در سطح و لایه‌های زیرین شده که رسیدگی به آن نیازمند به مطالعات و آغاز عملیات اجرایی تخصصی بود که این عملیات از سال ۱۳۹۴ آغاز شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به اقدامات مرمتی سقف ایوان چهلستون تصریح کرد: پاکسازی سطوح تزئینات چوبی و گچبری ایوان از آلودگی‌ها و فضولات پرندگان، استحکام بخشی سازه چوبی سقف ایوان ستوندار، مرمت، بازسازی ونصب گره‌های تزئینات آلت و لقط پیشانی سقف ایوان ستوندار، اصلاح اتصال سازه چوبی به سقف ایوان و موزون سازی تزئینات رنگی ایوان در قسمتهای مورد نیاز از اقدامات کارگاه مرمتی سقف ایوان چهلستون است.

وی بیان داشت: این مجموعه عظیم که جز آثار ثبت جهانی استان اصفهان نیز به شمار می‌رود، به دلیل نقش مهمی که در اشاعه فرهنگ و معماری اصیل اصفهان دارد همواره دربرگیرنده کارگاه‌های مرمتی، پروژه‌های تاسیساتی و زیرساختی متعددی است که از آن جمله می‌توان به مرمت تزئینات داخلی بنا، اصلاح تأسیسات برقی، نگهداری و ساماندهی فضای سبز، پاکسازی بدنه‌ها و تزئینات بخشهای مختلف اشاره کرد.

کد مطلب 4839532

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha