۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۱۲

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد:

مرکز اسناد یزد به شرایط استاندارد رسید

مرکز اسناد یزد به شرایط استاندارد رسید

یزد ـ مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد با اشاره به اینکه این مرکز سال‌ها در خانه تاریخی لاری‌ها مستقر بود، گفت: با انتقال مرکز اسناد یزد به ساختمان جدید به شرایط استاندارد رسیدیم.

به گزارش خبرنگار مهر، داود پاک طینت، پیش از ظهر شنبه در نشستی خبری به مناسبت ۱۹ اردیبهشت روز اسناد ملی با گرامیداشت پنجاهمین سالگرد تأسیس آرشیو ملی اظهار داشت: مرکز اسناد و کتابخانه ملی سه مأموریت اصلی در زمینه کتابخانه، آرشیو اسناد و تاریخ شفاهی دارد.

وی با اشاره به اینکه اسناد موجود در این مرکز یا اهدایی هستند یا اداری، عنوان کرد: اسناد اهدایی یا خریداری می‌شوند یا توسط صاحبان آنها اهدا می‌شود و یا در صورت ارزشمند بودن سند، سند اسکن و آرشیو شده و اصل آن به صاحبش بازگردانده می‌شود.

پاک طینت در مورد اسناد اداری و قوانین حاکم بر آن نیز بیان کرد: اسناد اداری تا یکسال قابل امحا است اما اگر از سندی ۴۰ سال بگذرد، قابل امحا نیست و باید از آن نگهداری شود.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد یادآور شد: از زمان تأسیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در استان یزد تا پایان اسفندماه سال گذشته در مجموع بیش از ۱۸۸ هزار و ۵۴۰ برگ سند به این سازمان اهدا شده ضمن اینکه ۲۸۸ میلیون برگ سند اداری تکراری و فاقد ارزش نیز امحا شده است.

پاک طینت ادامه داد: تاکنون بیش از ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار برگ سند از ادارات مختلف به مرکز اسناد استان یزد منتقل شده که تاکنون ۴۲ هزار برگ آن اسکن و دیجیتال شده و بالغ بر ۳ میلیون و ۴۶۷ هزار سند نیز در سامانه الکترونیکی ثبت شده است.

وی در مورد بخش کتابخانه این مرکز نیز بیان کرد: کار فهرست نویسی پیش از انتشار (فیپا) از سال ۹۸ به استان یزد تفویض شده و اکنون یزد بعد از سازمان مرکزی در تهران، تنها مرکزی است که مجوز فیپا را دریافت کرده و از بهمن ۹۷ تاکنون برای ۴۳۰ عنوان کتاب فیپا صادر شده است.

پاک طینت با بیان اینکه شناسنامه استاندارد بین المللی کتاب (شابک) نیز توسط این مرکز انجام می‌شود، اظهار داشت: یکی دیگر از مأموریت‌های مرکز اسناد، واسپاری کتب است که تاکنون کار ثبت واسپاری هزار و ۷۷۷ عنوان کتاب در یزد توسط این مرکز انجام شده است.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت ثبت تاریخ شفاهی با استناد به آموزه‌های دینی و روایات بیان کرد: بسیاری از افراد خاطرات و دانسته‌هایی دارند که ارزش ثبت شدن را دارد بر این اساس با بهره مندی از حضور یک کارشناس خبره در این زمینه، کار ثبت تاریخ شفاهی را آغاز کرده‌ایم.

وی عنوان کرد: تاکنون مصاحبه ۲۹۶ نفر ضبط شده که کار مصاحبه ۲۱ نفر شامل ۲ هزار و ۷۱۸ دقیقه پیاده سازی شده است.

پاک طینت با بیان اینکه بسیاری از خاطرات که در بردارنده آداب، رسوم و بخش‌هایی از تاریخ این سرزمین است با فوت شدن افراد از بین می‌رود، گفت: از همه افرادی که خاطرات ارزشمندی دارند دعوت می‌کنیم تا برای ثبت تاریخ شفاهی خود با مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد همکاری کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال مهر در مورد جابجایی مرکز اسناد و کتابخانه ملی استان یزد از خانه لاری‌ها به مرکز جدید در خیابان کاشانی عنوان کرد: اکنون مخازن و آرشیوها در شرایط استاندارد قرار دارد و به زودی سیستم‌های مورد نیاز دیگر از جمله سیستم اعلام حریق نیز نصب خواهد شد.

پاک طینت با اشاره به اینکه شرایط نگهداری اسناد در خانه لاری‌ها به دلیل وجود رطوبت، جریان نامناسب هوا و … مناسب نبود، گفت: با این وجود هیچ سند یا کتاب ارزشمندی از بین نرفته تنها تعدادی از کتاب‌ها به تهران منتقل شده که اکنون با استاندارد شدن شرایط، کتاب‌ها به تدریج در حال بازگردانده شدن هستند.

کد خبر 4920932

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha