۳۰ مرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۴۵

دارالعباده در انتظار محرم؛

حسینیه ایران سیاه‌پوش ثارالله شد/اهتزاز پرچم عزا در شهر جهانی یزد

حسینیه ایران سیاه‌پوش ثارالله شد/اهتزاز پرچم عزا در شهر جهانی یزد

یزد ـ اینجا یزد، حسینیه ایران، دارالعباده و نخستین شهر خشتی جهان است شهری که امروز در عزای ثارالله یکپارچه سیاهپوش شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: محرم، ماه عزای سید و سالار شهیدان، حضرت امام حسین (ع) و یارانش در راه است و شهر خشتی یزد با اهتزاز پرچم عزا بر بام‌ها و کوچه و خیابان‌هایش، خبر از رسیدن عاشورایی دیگر می‌دهد.

یزد که از دیرباز به حسینیه ایران معروف است و سبک عزاداری و آئین‌های مختلف عزا این شهر را در برگزاری آئین‌های عاشورایی متمایز کرده است، امسال هم همچون سال‌های گذشته، بعد از روز مباهله سیاهپوش شد.

امسال گرچه کرونا وضعیت یزد را به لحاظ بهداشتی نا ایمن و قرمز کرده است، اما این ویروس نتوانست مانع ابراز ارادت و عشق مردم یزد به سرور و سالار شهیدان، امام حسین (ع) شود.

در سال‌های پیش که از کرونا خبری نبود، در هیئت‌های عزاداری از یک هفته قبل از محرم شور و حالی برپا بود و عزاداران به تمرین نوحه‌ها برای برگزاری مراسم‌ها پرشور سینه‌زنی در دهه اول محرم می‌پرداختند.

کرونا گرچه امسال این جمع‌ها را تحت تأثیر قرار داده اما قرار نیست علم عزای ثارالله بر زمین بماند و عزاداری‌ها سبک و سیاقی متفاوت پیدا کرده است.

امسال هم همچون سال‌های گذشته، نخل‌ها که نماد تابوت شهدای کربلاست سیاهپوش شده‌اند، شهر حال و هوای عاشورایی دارد و پرچم‌های سیاه از در و دیوار هر کوی و برزنی آویخته شده است.

نصب پرچم عزا در خانه‌های شهر

امسال به نشانه عزای حسین (ع) تقریباً بر بام و سردرب ورودی همه خانه‌ها پرچم عزا به اهتزاز درآمده تا همگان بدانند گرچه کرونا مراسم هاهای عزاداری حسینیه ایران را تحت تأثیر قرار داده اما قلوب شیعیان به عشق حسین (ع) می‌تپد و این محرم و صفر تا دنیا، دنیاست، باقی خواهد ماند.

بازار سنتی یزد هم توسط کسبه سیاهپوش شده و گرچه امسال از موکب‌های پذیرایی از عزاداران خبری نیست اما موکب‌های سلامت و فرهنگی در گوشه و کنار شهر در کنار خیمه‌های عزا به راه افتاده است و به جای چای و قهوه با ماسک و کتاب از مردم پذیرایی می‌کنند.

امسال گرچه جمعیت کمتری در مراسم هاهای عزاداری شرکت می‌کنند اما روضه‌های کوچک خانگی بنا به توصیه علما و بزرگان شهر رونق گرفته و مردم حالا به جای حسینیه و مسجد، خانه‌های خود را آماده برگزاری مراسم هاهای کوچک و کم جمعیت روضه می‌کنند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد در مورد برگزاری مراسم‌ها عزاداری در شرایط کرونا به خبرنگار مهر گفت: حتی قرائت یک زیارت عاشورا با اعضای خانواده روضه محسوب می‌شود و حتماً نیازی به مداح و روضه خوان نیست اما در صورتی که در جمع‌های کوچک خانگی نیاز به واعظ باشد، در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهیم.

حجت الاسلام علیرضا نجیمی بیان کرد: علم عزای سیدالشهدا نباید بر زمین بماند بنابراین عاشقان اهل بیت و امام حسین (ع) اقدام برپایی روضه‌های خانگی کنند و هر کس با هر توانی که دارد، مبلغ عاشورا باشد حتی با نصب یک پرچم عزا بر بام خانه.

تلاش ما برگزاری مراسم‌ها عزاداری با حفظ موازین بهداشتی است

وی عنوان کرد: تلاش ما برگزاری مراسم‌ها عزاداری محرم است اما باید مراقب باشیم به نحوی عمل نشود که در همان چند روز دهه اول محرم، دولت ناچار به اعلام تعطیلی همه مراسم‌ها شود.

نجیمی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت مردم اولویت اصلی در اجرای برنامه‌های عزاداری است، عنوان کرد: برگزاری مراسم‌ها عزای سید الشهدا (ع) مستحب است و باید هم انجام شود اما باید مراقب باشیم که حفظ سلامت مردم به عنوان یک واجب، به خطر نیفتد.

یکی از نگرانی‌های علما و بزرگان شهر، اقدامات ناشایستی است که عده‌ای به اسم عزادار امام حسین (ع) انجام می‌دهند مانند عتبه بوسی در دوران شیوع کرونا که توسط عده‌ای در حرم حضرت معصومه (س) انجام شد.

علمای یزد این حرکات ناشایست را به شدت تقبیح و اعلام کرده‌اند که عزاداران واقعی، واجب عینی که حفظ سلامت خود و دیگران است را ملاک عمل قرار داده و در عین حال اجازه نمی‌دهد علم عزای سیدالشهدا بر زمین بماند اما با روش‌های دیگر از جمله برگزاری روضه‌های خانگی یا رعایت کامل موازین بهداشتی در فضاهای روباز اقدام به عزاداری می‌کند.

امام جمعه یزد نیز در جلسات مختلف بر برگزاری مراسم‌ها روضه خانگی تاکید داشته و حفظ شعائر دینی را بسیار حائز اهمیت اعلام کرده است.

سستی در برگزاری مراسم‌ها عزاداری سیدالشهدا (ع) جایز نیست

آیت الله محمدرضا ناصری با اشاره به اینکه دیده شده بعضی از افرادی که قصد برگزاری مجلس‌های عزاداری داشتند، نسبت به این موضوع سست شدند، اظهار داشت: در ارتباط با برگزاری مجالس عزاداری حضرت امام حسین (ع) به هیچ عنوان نباید سستی داشته باشیم ولو اینکه مجلس به صورت بسیار محدود و با حضور جمعیت بسیار کم انجام شود.

وی بیان کرد: مردم می‌توانند مجالس عزاداری را با جمعیت‌های بسیار کم و حتی در بین اعضای خانواده برگزار کنند و به این طریق برکت وجود ذکر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را در خانه‌های خود حفظ کنند.

نماینده ولی فقیه در استان یزد با تاکید بر اینکه لازم است حتماً شرایط و دستورالعمل‌های بهداشتی در ارتباط با پیشگیری از کرونا را انجام دهیم، گفت: مردم روضه‌های خود را در فضاهای باز با رعایت کامل فاصله گذاری اجتماعی و در زمان‌های مشخص شده برگزار کنند تا مشکلی برای آنها به وجود نیاید ولی حتماً این مراسم هاها در نقاط مختلف شهر برگزار شود.

کرونا مغلوب عشق مردم دارالعباده به امام حسین (ع)

ناصری با اشاره به اینکه در گذشته حیاط حسینیه‌ها و برخی امامزاده‌ها را پوش می‌کشیدند و در آن عزاداری برپا می‌کردند، عنوان کرد: امسال مساجد و حسینیه‌ها باید پوش‌ها را بردارند که امکان رعایت کامل پروتکل‌ها فراهم شود.

گرچه امسال کرونا تا حدی بر برگزاری مراسم‌ها سنتی و آئین‌های عزاداری یزد تأثیر گذاشته اما به طور قطع عشق و ارادت مردم دارالعباده کرونا را مغلوب خواهد کرد و تغییر سبک و سیاق عزاداری‌ها باز هم ندای لبیک یا حسین (ع) در حسینیه ایران طنین انداز خواهد شد.

کد خبر 5003644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha