خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا که حضور در فضای مجازی و تبلیغات در توئیتر را برگ برنده خود در انتخابات روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) می داند تلاش دارد تا با افزایش حضور خود در این شبکه اجتماعی و انتشار پی در پی پیام نظر رای دهندگان آمریکایی را به خود جلب کند.
در همین رابطه ترامپ در ۱۰ ساعت گذشته پیام های متعددی را علیه «جو بایدن» رقیب دموکرات خود در توئیتر منتشر کرده است.
برای مثال ترامپ در یکی از توئیت های خود درباره بایدن می نویسد: جو بایدن یک سیاستمدار فاسد است که در ۴۷ سال گذشته هیچ کاری به غیر از خیانت به شما همچون واگذار کردن شما به لابی ها، چین، داروخانه های بزرگ و کشورهای خارجی انجام نداده است.
ترامپ در ادامه این پیام می نویسد: بایدن از پشت به شما خنجر می زند. او فقط به قدرت سیاسی توجه دارد، او از قدرت استفاده می کند تا به شما ضربه زده و دوستان خود را ثروتمندتر کند.
همچنین ترامپ در توئیت دیگری برای تحریک زنان می نویسد: زنان حومه نشین (شهرهای بزرگ) تمایل قوی به کمپین ما دارند زیرا آنها خواهان ایمنی و امنیت هستند و عاشق این واقعیت هستند که من به مقرراتی که وضعیت محلات آنها و «رویای آمریکایی» را نابود می کرد، پایان دادم. بایدن تمام آن مقررات را با شدت بیشتری از قبل، بازخواهد گرداند!
«استفن جی. آدلر» سردبیر ارشد رویترز، در مصاحبه با پرس گازت گفت: این خبرگزاری بین خبرنگاران خود که انتخابات آمریکا را پوشش می دهند جلیقه ضدگلوله و ماسک های ضد گاز توزیع کرده است
این وضعیت در حالی است که نظرسنجی ها همچنان از پیش بودن بایدن حکایت دارند.
برای مثال در نظرسنجی فاکس نیوز که جمعه به وقت محلی آمریکا منتشر شد، ۵۲ درصد رای دهندگان از جو بایدن حمایت کردند و ۴۴ درصد حمایت خود را از دونالد ترامپ اعلام کردند.
شبه نظامیان و آشوب های پسا انتخاباتی
در چنین شرایطی سایت «بازفید» به نقل از پژوهشگرانی که «شاخص تنش سیاسی» را ابداع کرده اند نوشت که صرف نظر از نتیجه انتخابات، آمریکا کماکان درگیر خشونت و اعتراض خواهد بود.
این پژوهشگران عنوان کردند که شاخص بی ثباتی سیاسی آنها نشان می دهد که حتی اگر جو بایدن با اختلاف زیاد پیروز شود، آمریکا همچون یک بشکه باروت آماده انفجار است.
روزنامه یو اس ای تودی به نقل از گزارش مشترک «پروژه دادههای رویدادها و نقاط درگیری مسلحانه» و سایت «دیده بان میلیشیا» اعلام کرد که پنج ایالت پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، ویسکانسین و اورگان در آستانه انتخابات و پس از آن با بیشترین خطر افزایش فعالیت گروه های مسلح مواجه هستند.
در این گزارش خطر فعالیت میلیشیا در ایالات کارولینای جنوبی، تگزاس، ویرجینیا، کالیفرنیا و نیومکزیکو متوسط ذکر شده است.
فعال ترین گروههای میلیشیا در آمریکا ۹ گروه هستند که ممکن است در آستانه انتخابات یا پس از آن دست به کار شوند. این گروه ها عبارتند از:
- سه درصدیها (Three Percenters)
- پسران مغرور/ پسران افتخار (Proud Boys)
- حافظان سوگند Oath Keepers))
- میلیشیای چابک Light Foot Militia))،
- نیروی دفاعی غیرنظامی Civilian Defense Force))
- روز مبادای آمریکا American Contingency))
- نیایشگر میهنپرست Patriot Prayer))
- پسران بوگالو Boogaloo Bois) )
- حقوق مردم People’s Rights) )
تاکید مداوم دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا مبنی بر حتمی بودن تقلب در انتخابات سال جاری، فضای روانی نگران کننده ای را در جامعه آمریکا ایجاد کرده است
ناظران مذکور این فهرست نه گانه را پس از رصد فعالیت بیش از ۸۰ گروه مسلح عمدتاً راست گرا جمعآوری کردند. از میان این جمع، «پسران مغرور» در هفته های اخیر بسیار خبرساز شدهاند.
آماده باش در آمریکا
با توجه به چنین شرایطی «استفن جی. آدلر» سردبیر ارشد رویترز، در مصاحبه با پرس گازت گفت: این خبرگزاری بین خبرنگاران خود که انتخابات آمریکا را پوشش می دهند جلیقه ضدگلوله و ماسک های ضد گاز توزیع کرده است. نگرانی ما درباره ایمنی خبرنگاران در آمریکا به شکل بی سابقه ای بالا است. نوشته شدن عبارت «پرِس» روی سینه خبرنگار، دیگر مانند قبل موجب مصون ماندن او نمی شود.
از سوی دیگر اعلام شد که گارد ملی آمریکا در آستانه وضع مقررات منع آمد و شد در فیلادلفیا در این شهر مستقر شدند.
برخی از فروشگاه ها که در امر فروش سلاح گرم در آمریکا فعالیت داشتند نیز از بیم آشوب و درگیری های مسلحانه پسا انتخاباتی، سلاح ها را از بخش فروش جمع آوری کرده اند.
«امیر علی ابوالفتح» کارشناس مسائل آمریکا در این رابطه می گوید: در روزهای اخیر برخی از مقامات دولت فدرال و دولت های ایالتی، از برنامه های خود برای رویارویی با وضعیت بغرنج امنیتی پس از انتخابات خبر داده اند. وزارت امنیت داخلی و پلیس فدرال آمریکا نیز به مقامات برگزاری انتخابات هشدار داده اند که مراقب تعرضات احتمالی در زمان رای گیری و روزهای پس از آن باشند.
تاکید مداوم دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا مبنی بر حتمی بودن تقلب در انتخابات سال جاری، فضای روانی نگران کننده ای را در جامعه آمریکا ایجاد کرده است. وی بارها گفته است یا در انتخابات ریاست جمهوری پیروز می شود یا اینکه در انتخابات تقلب شده است. ارزیابی ها حکایت از آن دارد که گروه کثیری از حامیان ترامپ، شکست رییس جمهور آمریکا با تقلب را باور کرده اند. نکته مهم اینکه بسیاری از این افراد، مسلح نیز هستند و آموزش های نظامی دیده اند.
البته خطر ناامنی های انتخاباتی فقط مختص به شبه نظامیان راستگرا نیست، بلکه گروه های افراطی چپگرا نیز به عنوان خطری برای جامعه آمریکا قلمداد می شوند
البته خطر ناامنی های انتخاباتی فقط مختص به شبه نظامیان راستگرا نیست، بلکه گروه های افراطی چپگرا نیز به عنوان خطری برای جامعه آمریکا قلمداد می شوند. برخی از اعضای این گروه ها از جمله گروه آنتیفا در ماه های اخیر، به بهانه تبعیض نژادی در آمریکا و برخورد خشن ماموران پلیس با رنگین پوستان، در برخی از شهرها آشوب به پا کردند.
پیش بینی می شود در صورت اعلام پیروزی زودهنگام از سوی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری یا به درازا کشیده شدن شمارش آرا و اعلام نتایج آن، گروه های افراطی چپگرا، خشونت های خود را در برخی از مناطق آمریکا شدت بخشند.
با این حال، خطر بزرگتر زمانی از راه خواهد رسید که گروه های افراطی راستگرا با گروه های افراطی چپگرا درگیری مسلحانه به راه اندازند. در این صورت، کنترل اوضاع امنیتی در آمریکا، کشور گرفتار در بحران های سه گانه کرونا، بیکاری و نژادی، می تواند عواقب وخیمی به همراه آورد.
نظر شما