خبرگزاری مهر، گروه استانها؛ حماسه نهم دی ماه و حضور عاشورایی مردم حماسه ساز و ولایتمدار ایران اسلامی در راهپیمایی ۹ دی ماه ۱۳۸۸ نقطه عطفی در تاریخ انقلاب و برگ زریّن دیگری در افتخارات مرد و زن ایرانی به حساب میآید.
حماسه ۹ دی نماد عزّت، استقلال و بصیرت مردمی است که تا پای جان برای حفظ اصول اسلام و آرمانهای انقلاب ایستادهاند و با صدای رسا اعلام کردند که اگر دشمن در برابر دین آنها بایستد در برابر تمام دنیای آنها خواهند ایستاد. روز نهم دی ماه در تاریخ انقلاب اسلامی با عنوان روز «بصیرت» تبدیل به یوم الله و ماندگار شد.
در این روز ماندگار و تاریخی ملت همیشه در صحنه ایران اسلامی، حماسهای دیگر آفرید و دشمنان خدا و دینش را مأیوس و ناامید ساخت.
انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی و ملت ایران در سال ۸۸ با فتنه آمریکایی صهیونیستی مواجه شدند؛ فتنهای که هدفش گمراه کردن مردم و قرار دادن آنان در برابر نظام اسلامی بود. مردم با خلق حماسه ۹ دی در سال ۸۸ آتش این فتنه را خاموش کردند.
به همین مناسبت و در آستانه ۹ دی ماه میزگرد خبرگزاری مهر سرپرستی آذربایجان شرقی با حضور هادی رستم پور، محمدمهدی خدمتی، محمدمهدی راثی، امیرحسین عطازاده و مهدی عزتی فارغ التحصیلان و دانش آموزان منتخب تشکل اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان تبریز و محمد تقی حمیدی نیا مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان تبریز با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شد. مشروح این میزگرد را در ادامه میخوانید.
* اهمیت و ضرورت نام گذاری ۹ دی به روز بصیرت و چرایی تکرار سالانه این حادثه؟
این موضوع، طرح مسئلهای بود که توسط محمد تقی حمیدی نیا مسئول اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان شهرستان تبریز مطرح شد و ادامه داد که چه الزامی وجود دارد مبنی بر اینکه برای این روز در تاریخ کشور نام گذاری مشخصی داشته باشیم؟
عطازاده: برای جلوگیری از وقوع فتنههای بزرگتر در آینده، باید با فتنههای گذشته، زمینههای پیدایی این فتنهها، عوامل و عناصر پدیدآورنده این فتنهها، اهداف و انگیزههای فتنهگران آشنا بود و این شناخت را به نسلهای آینده مخصوصاً دانش آموزان نسل ما منتقل کرد.
رستم پور: اقتضای درس گرفتن و عبرتآموزی از حوادث مهم گذشته، بازخوانی فتنه ۸۸ و کالبدشکافی آن را ضروری میکند. باید به صورت مستمر بصیرت عمومی جامعه را بالا برد و خصوصاً نوجوانان و دانش آموزان را نسبت به مسائل انقلاب، توطئهها و فتنهها علیه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی آشنا ساخت.
* دستاوردهای حماسه ۹ دی و پیامهای این حضور حماسی چیست؟
محمد مهدی راثی: رخداد ۹ دی نقش مهمی در جهت تزریق روحیه و جان جدیدی به نظام اسلامی بود و در حقیقت در این اتفاق مردم به کمک اسلامیت انقلاب آمدند و نقش خود را به خوبی ایفا کردند.
محمدمهدی خدمتی: نمایش عظمت و شکوه ملت ایران با ویژگیهایی همچون عمل بر مبنای تکلیف دینی، داشتن بصیرت سیاسی و هوشمندی در برابر توطئهها و فتنههای دشمنان، روحیه استکبارستیزی و … به عنوان مهمترین پپیام ها و دستاوردهای این حادثه در سال ۸۸ بود.
مهدی عزتی: زدن مهر تأیید بر صحت و سلامت انتخابات دهمیندوره ریاست جمهوری و دفاع از حقوق اکثریت رای دهندگان و همچنین تجدید میثاق مردم با آرمانهای امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی نیز از دستاوردها و نتایج بسیار مهم ۹ دی است.
گفتنی است میزگرد خبرگزاری مهر سرپرستی آذربایجان شرقی با موضوع ۹ دی برگزار و «دستاوردها و پیامهای حضور حماسی ۹ دی» و «بررسی عوامل وقوع فتنه ۸۸» از جمله موضوعاتی بودند که در این میزگرد بررسی شدند.
نظر شما