پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۵ خرداد ۱۳۸۲، ۱۲:۰۴

يك مجموعه دار هنري :

رئيس سازمان ميراث فرهنگي از ديدار كوتاه يك نمايشگاه نادر نيز دريغ كرد

رئيس سازمان ميراث فرهنگي از ديدار كوتاه يك نمايشگاه نادر  نيز دريغ كرد

سودابه عيوقي ، مجموعه اي از پرده هاي قلمكار مربوط به اواخر دوره قاجاريه و اوايل دوره پهلوي را ، به اميد مساعدت سازمان ميراث فرهنگي براي نگهداري مناسب آنها ، در نگارخانه سعد آباد به نمايش گذاشت ، اما از سوي رئيس و مسؤلان اين سازمان نه تنها اقدامي به منظور كمك صورت نگرفت ، بلكه از يك ديدار كوتاه نيز دريغ كرد ند .

  سودابه عيوقي كه مجموعه اي از پرده هاي قلمكار را گرد آورده  و در نگارخانه سعد آباد به نمايش گذاشته است ،  درگفتگو با خبرنگار فرهنگي خبرگزاري مهر با اشاره به قدمت تاريخي اين آثار گفت : اين پرده ها به اواخر دوره قاجار تعلق دارد كه زمينه مياني آنها با الهام از شاهنامه ، وقايع و داستانهاي مذهبي و همچنين عاشقانه نقاشي شده است .
وي استاداني چون حسين فخاري ، حسين پور ثنائي و مرحوم گياهي را از جمله كساني معرفي كرد كه بانيان اين هنر خاص و مقطعي  بوده اند .
عيوقي در مورد چگونگي جمع آوري اين آثار گفت : اين مجموعه طي پنجاه سال توسط پدر بنده  جمع آوري شده است و من با توجه به علاقه اي كه به اجناس قديمي دارم اين مجموعه را از ايشان تحويل گرفته و سعي در نگهداري آنهاا دارم .
وي گفت : پرده هايي كه در اختيار من است به يك دوره مشخص از اواخر دوره قاجاريه تا اوايل دوره پهلوي مربوط مي شود و بعد از اين زمان اين هنر ادامه نيافته است .
سودابه عيوقي درمورد مصارف اين پرده ها گفت : اين اقلام مصرف كاربردي داشته اند و بسياري از آنها را پدر بنده به سختي
در خانه هاي قديمي  پيدا ، و آنها را  خريداري كرده است .
وي با اشاره به مشكلات نگهداري پارچه در منزل گفت : نگهداري پارچه شرايط خاصي را مي طلبد كه در منازل مسكوني ، با توجه به آلودگي هاي موجود ( چربي ، بخار و...) و همچنين نبود فضاي كافي ، امكان نگهداري مناسب وجود ندارد و لازم است سازمان ها و مراكز مربوط ، صاحبان آثاررا در امر نگهداري ياري دهند .
اين مجموعه دار ضمن گلايه از بي توجهي مسؤلان به اين مقوله و عدم ياري صاحبان آثار در نگهداري از مجموعه هاي ارزشمند جمع آوري شده گفت : من اين نمايشگاه را با هزينه شخصي  بر پا  كرده ام و انتظار داشتم رئيس  سازمان ميراث فرهنگي ديداري هرچند كوتاه از اين  نمايشگاه  داشته  باشند .
وي افزود : عليرغم دعوت رسمي از رئيس سازمان به منظور ديدار از اين نمايشگاه ، ايشان نسبت به اين مسئله كم لطفي كرد ه و ديداري هر چند كوتاه از اين نمايشگاه نداشتند  ، بي شك اين برخوردها ، دارندگان آثار و علاقه مندان به جمع آوري اشياء و وسايل تاريخي را دلسرد خواهد كرد .
سودابه عيوقي تأكيد كرد : با وجود علاقه اي كه به فروش آثار دارم اما ترجيح مي دهم به جاي اشخاص حقيقي ، اين آثار را به صورت يكجا  سازمان ميراث فرهنگي خريداري نمايد .
وي در مورد علت اين علاقه گفت : من به هيچ وجه مايل نيستم اين آثار تاريخي و ارزشمند كه مختص دروه اي خاص از تاريخ ايران است از كشور خارج شوند و از آنجا كه خروج اجناسي چون پارچه ،  بسيار راحت است ، فروش آنها به اشخاص حقيقي ، موجبات نگراني بنده را فراهم مي آورد . من بسيار مايلم پرده ها را ميراث فرهنگي خريداري كرده و در شرايطي مطلوب نگهداري نمايد چراكه معتقدم  اين پرده ها بيانگر  بخشي از تاريخ و فرهنگ ايران زمين هستند .
عيوقي تأكيد كرد : بي توجهي مسؤلان ، فروش و خروج آثار اين چنيني را بدنبال دارد و بي شك اين اتفاقات لطمه اي جبران ناپذير بر ميراث تاريخي كشور وارد خواهد كرد و بي شك شايسته نيست مسؤلان فرهنگي كشور ايران با بي اعتنايي هاي خود باعث بروز  چنين  وقايع تلخ شوند .
اين مجموعه دار در پايان افزود :نگهداري مناسب  اين مجموعه براي من بسيار سخت است و سازمان ميراث فرهنگي نيز
علاقه اي به نگهداري اين آثار نشان نداده است ، اما عليرغم تمام مشكلات من تمام سعي خود را براي حفظ اين مجموعه خواهم كرد و با تمام توان مانع خروج اين آثار از كشور خواهم شد .



 

کد خبر 5190

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha