به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق کشفی نژاد صبح سه شنبه در نشست خبری خود که بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، بر شعار امسال بهزیستی با عنوان هوشمند سازی، محله محوری، سلامت اجتماعی در خانواده، تاکید کرد: در حال حاضر در فارس کلیه خدمات این سازمان بطور الکترونیکی و حذف مکاتبات کاغذی با هدف تسهیل در امور جامعه هدف پیش بینی و در حال انجام است.
وی افزود: تلاش بر این است که هوشمند سازی در حوزه سلامت اداری، خدمات رسانی به معلولین به بهترین شکل انجام شود.
«مانا» طرحی برای ارتقای سلامت روان
مدیر کل بهزیستی فارس با اشاره به اجرای طرح مانا در این استان اظهار کرد: این طرح به منظور ارتقای سلامت روان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با استفاده با ظرفیتهای نوجوانان و مشارکت آنان در محلات در فارس اجرایی شده است.
کشفی نژاد ادامه داد: تا پایان سال گذشته ۲۰ گروه فعال این طرح در شهرستانهای فارس به دلیل شیوع کرونا بصورت مجازی آموزشهای لازم را به جامعه هدف ارائه و هم اکنون نیز ۱۵ گروه فعال در شیراز نیز مشغول آموزش هستند که پیش بینی میشود تا پایان مهر این طرح در شیراز به پایان برسد.
وی با اشاره به اینکه ۱۸۶ مرکز مثبت زندگی در استان فارس با ایجاد کارآفرینی مستقیم برای ۹۰۰ نفر راهاندازی شده خاطر نشان ساخت: بیشترین تلاش این سازمان بر این بوده که در این مراکز افراد فعال در مراکز و مؤسسات و انجمنهای معلولین که دارای تخصص در رشتههای مربوطه دارند به کار گیری شوند، ضمن اینکه جذب نیروهای مراکز مثبت زندگی بصورت فراخوان عمومی انتشار یافت اما برخی از افراد تحت حمایت این سازمان در این زمینه کم کاری و یا نحوه اطلاع رسانی به درستی آگاهی نداشتند.
ساماندهی ۱۴۹ کودک کار در سه ماه نخست امسال شیراز
مدیر کل بهزیستی فارس ساماندهی کودکان کار را از اولویتهای این سازمان و شرکای کاری آنان دانست و ابراز کرد: از مجموع ۹۶۷ کودک کار در شیراز که قاطبه آن از اتباع بیگانه هستند، در سه ماهه نخست امسال ۱۴۹ از آنان توسط سازمان بهزیستی فارس ساماندهی شدهاند.
کشفی نژاد اضافه کرد: این سازمان در سال گذشته برای ۵۰ نفر از سرپرستان کودکان کار در شیراز ایجاد اشتغال نموده، اما در بازرسیها متوجه شدیم که خانوادههای این کودکان حقوق کمتر از درآمدهای باد آورده حاصل از تکدی گری و فروش اجناس در خیابانها که با سو استفاده از احساسات مردم نصیب آنان میشوند، راضی نیستند و دو شغله هستند.
مدیر کل بهزیستی فارس خواستار برجسته نمودن آسیبهای این حوزه در رسانهها گردید و بیان داشت: جای کودک در خیابان نیست و این کمکها باعث میشود این دسته افراد از مسیر منطقی در آمد زایی دوری کنند.
اعتبارات بودجه امسال جوابگوی نیازهای جامعه هدف بهزیستی نیست.
مدیر کل بهزیستی فارس همچنین از وجود ۲۸۵ هزار نفر معلول نیازمند رسیدگی و ۵۰ هزار زن سرپرست خانوار در فارس خبر داد و گفت: همه این افراد زیر چتر حمایتی این سازمان هستند، اما مشکلات این قشر زیاد و اعتبارات اختصاص داده شده به این سازمان در بودجه اعتبارات سال ۱۴۰۰ با اهداف این سازمان فاصله دارد و جوابگوی نیازهای این عزیزان نیست.
افزایش سقف تسهیلات خود اشتغالی مددجویان بهزیستی از ۵۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون
کشفی نژاد همچنین از افزایش تسهیلات خود اشتغالی به معلولان در سال جاری نیز خبر داد و گفت: سقف تسهیلات در سال جاری برای معلولان از پنجاه میلیون تومان به یکصد میلیون تومان افزایش یافته است تا این قشر بتوانند با شرایط اقتصادی امروز برای اشتغال خود استفاده کنند.
وی تحت پوشش ماندن و یا نماندن مددجویان پس از دریافت تسهیلات را منوط به ارائه گزارشهای بازرسان این سازمان و توانمندی مالی مددجویان پس از دریافت تسهیلات خود اشتغالی اعلام کرد.
مدیر کل سازمان بهزیستی فارس در بخش دیگری از سخنان خود همچنین از وجود پنج هزار و ۸۷۵ نفر بیمه شده شهری و اجتماعی افراد تحت حمایت این سازمان خبر داد و افزود: از این تعداد ۴۰۰ هزار نفر دانش آموز هستند که به نوعی وابسته به افراد معلول و یا زنان سرپرست خانوار هستند.
۱۱۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان بهزیستی فارس احداث میشود
این مسئول به بخش مسکن مددجویان تحت حمایت این سازمان نیز گریزی زد و تصریح کرد: در حال حاضر دو هزار و ۲۷ واحد مسکونی برای مددجویان بهزیستی در دست احداث است.
کشفی نژاد اذعان کرد: از ابتدای امسال تا کنون ۱۹۴ واحد مسکونی مددجویان افتتاح و به آن تحویل و در هفته بهزیستی نیز ۵۰ واحد دیگر افتتاح و به بهره برداری میرسد.
وی از هدف گذاری این سازمان برای تأمین مسکن مناسب برای معلولان و مددجویان و زنان سرپرست خانوار این استان را ۱۱۰۰ واحد مسکونی عنوان کرد و ادامه داد: مبالغ بلاعوض پرداختی از ۳۵ میلیون تومان تا ۱۴۰ میلیون تومان بسته به وسع و توان مالی و جسمی افراد پرداخت میشود.
تمامی افرادی مراکز نگهداری معلولین فارس واکسینه شدهاند
مدیر کل بهزیستی فارس از گلایه مندی قشر کثیری از معلولان این استان که واکسینه نشدهاند نیز سخن به میان آورد و گفت: طبق سهمیه ستاد کرونا تا کنون فقط معلولانی که در مراکز نگهداری هستند، واکسینه شدهاند و سازمان بهزیستی پیگیر واکسینه شدن تمامی معلولان است.
او همچنین از پرداخت مستمری به ۸۰ هزار نفر مددجوی تحت حمایت این سازمان نیز اشاره کرد و بیان داشت: در فارس ۴۰۰ هزار نفر در سازمان بهزیستی پرونده مددجویی دارند.
او همچنین از اختصاص ۴۰ لیتر بنزین سهمیه اختصاصی فقط برای معلولین با خودروهای با پلاک ویژه خبر داد.
کشفی نژاد در خاتمه، کودک آزاری و خودکشی را پروندههایی دانست که بیشترین فراوانی را در فارس دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر در استان فارس ۳۰ مرکز شبه خانواده، ۲۲ مرکز اورژانس اجتماعی و ۶ پایگاه خدمات مشغول خدمات رسانی است که از این تعداد ۱۰ مرکز شبه خانواده در شیراز به کودکان ۳ تا شش سال خدمات ارائه میدهند.
نظر شما