حسین حسامی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: فناوری اطلاعات از حوزههای بسیار مهم در مدیریت شهری به شمار میرود و یکی از ابزارهای اصلی در مسیر رسیدن به هوشمندسازی شهری است.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین سیاستهای شورای ششم، محوریت مردم در توسعه شهری است، ادامه داد: زمانی میتوانیم ادعا کنیم در حوزه هوشمندسازی شهری درست عمل کرده و اعتبارات را در جای صحیح هزینه کردیم که مردم این هوشمندسازی را در خدماتی که به آنان ارائه میشود، مشاهده کنند و از آن رضایت داشته باشند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر مشهد با تأکید بر اینکه هوشمندسازی شهری باید مبتنی بر نیازهای مردم انجام شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر شهرداری مشهد بالغ بر ۲۱۳ خدمت در حوزه مدیریت شهری به زائران و مجاوران ارائه میدهد.
نیازسنجی در ارائه خدمات الکترونیک
وی افزود: برای هوشمند کردن ارائه این خدمات، باید اولویتهای مردم شناسایی شده و طبق نیاز روز شهروندان، خدمات طراحی و ارائه شود.
حسامی بیان کرد: بسیاری از خدماتی که در حال حاضر بهصورت الکترونیکی به شهروندان ارائه میشود، کامل نیست و تمام روند خدمت را در برنمیگیرد از این رو باید در مسیر تکمیل این روندها حرکت کنیم تا مردم بتوانند تمام خدمت مورد نظرشان را بهصورت غیرحضوری و الکترونیکی دریافت کنند.
وی، یکی از حوزههای اساسی در هوشمندسازی را اخذ مجوزهای شهرسازی دانست و گفت: هوشمندسازی زمانی کاربرد اصلی خود را نشان میدهد که مردم به طور عینی آن را لمس کنند که در برنامههای میانمدت به اجرای آن تأکید داریم تا مردم شاهد هوشمندسازی واقعی در دریافت خدمات از مدیریت شهری باشند.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر مشهد با بیان اینکه شهر هوشمند، شهروند و فرهنگ هوشمند میطلبد، اضافه کرد: بخش مهم برنامه عملیاتی یکساله بودجه و همچنین برنامه چهار ساله ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ که در حال تدوین است، مربوط به برنامه هوشمندسازی در ارائه خدمات است که حوزه خدمات شهری، شهرسازی تا خدمات فرهنگی را شامل میشود.
یکپارچگی ارائه خدمات شهری
وی به فعالیت بالغ بر ۱۱۲ سامانه ذیل خدمات مربوط به شهرداری اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از نیازهای فعلی مدیریت شهری، یکپارچگی و هماهنگی بین سامانهها و نرمافزارهای مختلف موجود است زیرا در حال حاضر سامانهها، یکپارچگی لازم را ندارند و بهصورت جزیرهای مشغول کار هستند.
حسامی گفت: مشهد باید به سمت شهر سایبری حرکت کند و در این راستا از ظرفیت بخش خصوصی، کارخانه نوآوری و پارک علم و فناوری استان که بسترهای بسیار خوبی در مشهد ایجاد کردهاند در کنار شرکتهای خلاق، نوآورانه و استارتآپها استفاده خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: هوشمندسازی باید نمود کاملی از ارائه خدمات شهرداری بهصورت سریعتر، شفافتر، دقیقتر و غیرحضوری برای مردم باشد.
نظر شما