به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلالاحمر، پیرحسین کولیوند روز پنجشنبه نهم دی ۱۴۰۰ در نشست تخصصی تدوین طرح جامع امدادونجات با حضور مسئولان کشوری و داخلی هلالاحمر گفت: یکی از مهمترین محورهای برنامهی من در جمعیت هلالاحمر تغییر و بازنگری ساختار امدادونجات و مقابله با سوانح اقلیمی است که باید برای پاسخ به آنها آماده باشیم و در کنار آن تواناییهایمان را توسعه داده و تقویت کنیم.
کولیوند با بیان اینکه طی سالهای گذشته درخصوص مباحث امدادونجات و اقلیمی زحمات بسیاری کشیده شده که قابل تقدیر است، اظهار کرد: من گلایه و انتقاد از گذشته ندارم بلکه قدردان زحمات و تلاشهای دست اندرکاران این حوزه هستم اما اعتقاد دارم میشود برای تحقق فرایندهای مدیریت بحران بهتر کار کرد که زحمت توسعه و بهتر کار کردن با اندیشمندان و متخصصان این حوزه همچون عزیزان حاضر در این جلسه است.
وی اولین هدف رسیدن به آمادگی مطلوب جمعیت هلال احمر در پاسخ اضطراری به حوادث و بلایا را نوشتن یک نقشه جامع و کامل برای امدادونجات دانست و گفت: تدوین نقشه جامع و کامل برای تحول در ساختار امدادونجات ضروری و مهم است اما قطعاً بدون نقص نخواهد بود و به تناسب شرایط میتواند با کمک خرد جمعی ویرایش شده و تغییر پیدا کند.
کولیوند با اشاره به هدف تشکیل این نشست برای بررسی نقاط ضعف و قوت ساختار امدادونجات هلالاحمر به همراه رسم نقشه راه تصریح کرد: در حال حاضر فعالیت ما هنوز سنتی است که نیازمند نظرات متخصصان هستیم تا از این حالت خارج شده و به وضعیت مطلوب برسیم، بنابراین باید از تکنولوژی روز دنیا بهره ببریم و قدم به قدم پیش برویم.
وی با اشاره به نقش داوطلبان در این طرح گفت: از نظر منابع انسانی نیازمند تحول هستیم، روحیه امدادگران باید تغییر کند و روحیه شادابی را میان داوطلبان باید ایجاد کنیم. گلایه امدادگران برای تامین تجهیزات، رفاهی و سایر موضوعات مربوط به منابع انسانی انصافاً به حق است و باید مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
رئیس جمعیت هلالاحمر با تاکید بر اینکه همه داوطلبان باید شناسنامه دار بشوند گفت: درگاه ورودی داوطلبان، نجاتگران و جوانان باید به گونهای باشد تا افراد با انگیزه وارد جمعیت بشوند، یعنی اگر حادثهای باشد بدانیم کجا چه کسی داوطلب ما در چه نقطهای است؛ اگر این لشکر داوطلب را شناسنامه دار کنیم میتوانیم به داوطلبان همچون معتمدین هلال احمر تکیه کنیم.
کولیوند با اشاره به جزییات تدوین طرح امدادونجات بیان کرد: طرح جامع امدادونجات از همه لحاظ همچون تشکیلات، ساختارها، دستورالعملها، لجستیک، تجهیزات و سایر موارد باید مورد بررسی قرار بگیرد، وضعیت انبارها باید مورد بازبینی قرار بگیرد که فرآیند کاری اش اصلاح شود. از همه مهمتر بحث ایجاد هماهنگیها است؛ باید از تمامی ظرفیتها استفاده شده و امکانات و منابع همه دستگاهها به اشتراک گذاشته شود.
وی همچنین افزود: من انتظار دارم کمیتههای تخصصی تشکیل بشوند، کارها تقسیم شده و مطالب به اشتراک گذاشته شود. در واقع جلسات این چنینی باید موجب تصمیم گیری علمی و عملیاتی شده و نتیجه جلسات هم برای امدادگران در عملیات و حوادث کاربردی و نتیجه بخش باشد.
به گفته کولیوند، جمعیت هلال احمر جایی است که همه علاقهمند هستند از اعضای آن باشند چون ماهیت آن ایثارگری و خدمت است.
در ادامه این نشست حمیدرضا خانکه، رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در این جلسه اظهار کرد: در تمامی کشورهای دنیا نیروی داوطلب در صف نخست کمک رسانی در زمان بحران است که این امر در کشور توسط هلال احمر به خوبی انجام میشود و باید کاری کنیم که نیروهای داوطلب بیش از این به سمت هلال احمر و دیگر نهادها بپیوندند.
وی ادامه داد: در زمان بحران هیچ دولتی نمیتواند به تنهایی خدمات رسانی و این امر در ایران علاوه بر ورود جمعیت هلال احمر با کمک داوطلبان میسر میشود.
خانکه به تأسیس خانههای هلال اشاره و گفت: تأسیس خانههای هلال بسیار اقدام خوبی بود اما این خانهها باید تجهیز تر و گستردهتر شود.
در ادامه شاهین فتحی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان تهران اظهار کرد: باید در مقابل حوادث جامعه محور باشیم و آمادگی در برابر بحران را عملیاتی کنیم.
وی ادامه داد: مردم به ویژه در استان تهران و پایتخت در برابر بحران و مخاطره آماده نیستند و یکی از وظایف جمعیت هلال احمر، بالا بردن سطح آمادگی هموطنان در برابر بحران است که با گسترش آموزشهای لازم این امر میسر خواهد شد.
نظر شما