به گزارش خبرگزاری مهر، گروهی از محققان ایرانی دانشگاه تگزاس در قطر با ارایه طرح ها و ایده های نوین در عرصه های مختلف تحقیقاتی و تکنولوژیکی ضمن دریافت امتیازات و بورس های ویژه تحسین انستیتو ملی برنامه تحقیقات صندوق دانشجویان قطر را نیز برانگیخته اند.
این دومین باری است که بورس های ویژه از سوی انستیتو ملی برنامه تحقیقات صندوق دانشجویان قطر (QNRF) از زمان راه اندازی آن اعطا شده است. هریک از این شش جایزه ویژه به محققان، دانشجویان و اساتیدی از دانشگاه تگزاس قطر به ویژه محققان ایرانی آن اعطا شده است.
در گزارشی که در این خصوص منتشر شده است، آمده است که این دستاوردهای ارزشمند نتایج مثبت و کارآمدی برای قطر و منطقه (خلیج فارس) به همراه دارد.
دکتر هوشنگ مسعودی از استاد ایرانی و عضو برجسته هیات علمی این دانشگاه یکی از این پروژه های کاربردی را سرپرستی می کند که طی آن ویژگی های شیمیایی و ژئومتریک ذرات شن در قطر با در نظر گرفتن اهداف بلند مدت علمی و تحقیقاتی مورد بررسی دقیق قرار می گیرد.
این مطالعه جدید به واسطه خطراتی که قطر را از جانب حجم بالای ذرات گرد و غبار در هوا تهدید می کند برای این کشور جنبه حیاتی پیدا کرده است.
این مطالعه تحقیقاتی همچنین زیر نظر مستقیم دکتر ریچارد گریفین از دانشگاه تگزاس آمریکا و دو دانشجوی وی در دانشگاه تگزاس قطر صورت می گیرد.
در کنار این پروژه، دکتر رضا لنگری و دکتر رضا تفرشی از اساتید برجسته مهندسی مکانیک دانشگاه تگزاس قطر نیز به همراه سه دانشجوی برتر، طراحی نگرشی جدید به تشخیص فنی عیوب در تاسیسات نفتی از طریق استفاده از هشدار فوری هوش های رایانه ای و محاسباتی را ارایه می کنند. این فناوری نوین ریشه در هوش محاسباتی انسانی از طریق الگوریتم های محاسباتی دارد و به گونه ای بالقوه می تواند محققان را به دستیابی به ابزارآلات فنی موثرتر و هوشمندتر در تشخیص فنی عیوب در تاسیسات نفتی پیش ببرد.
به گزارش مهر، در کنار این پروژه ها که محققان ایرانی ارایه کننده آنها بوده اند، دکتر حسن مقبلی و دکتر خالد اتیلی از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه تگزاس آمریکا تحقیقات مشترکی را با هدف ذخیره سازی انرژی در سیستم های تولید برق قطر انجام می دهند.
دکتر "جیمز هاسل" رئیس دانشکده مطالعات تحقیقاتی دانشگاه تگزاس آمریکا گفت: از هر دانشگاه یک دانشجوی دوره کارشناسی با محققان دانشگاه همکاری خواهند داشت تا شیوه های مناسب برای ارایه راهکارهای ذخیره سازی انرژی با استفاده از اصلاحات نوین در صنایع قطر ارایه شود.
نظر شما