به گزارش خبرنگار مهر، جیمز موریه - سیاستمدار و نویسنده انگلیسی - بیشتر به خاطر کتاب حاجی بابای اصفهانی که گزارشی داستان گونه درباره روش زندگی مردم ایران در روزگار اوست شناخته می شود. این کتاب تا زمان زیادی بر اندیشه انگلیسی زبانان درباره ایران تاثیر گذاشت.
سفرنامه موریه شامل کلیه اطلاعات او درباره ایران و مردم آن در طول سال هایی است ( 1815- 1809 ) که در سفارتخانه انگلیس در تهران کار می کرد. کتاب همچنین دربرگیرنده گزارش سفرهایی است که همراه میرزا ابوالحسن خان ایلچی داشته است.
موریه، ذهنی پژوهنده و جستجوگر داشت. او نخستین کسی است که در تخت جمشید به کاوش پرداخت و پیکره هایی را از زیر خاک بیرون آورد. او پس از دیدن شهر پاسارگاد و بررسی آرامگاه مادر سلیمان و مقایسه گزارش های تاریخ نویسان رومی و یونانی، اعلام کرد که آرامگاه مادر سلیمان همان آرامگاه کورش است و 90 سال بعد از آن همه به درستی ادعای او پی بردند.
این کتاب در دو جلد، 19 فصل و 455 صفحه همراه با 25 گراور از طرح های موریه از آثار باستانی که در طول سفر با آنها مواجه می شده یا صحنه هایی از زندگی مردم ایران به چاپ رسیده است.
نظر شما