به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمد قطبی ظهر دوشنبه در نشست خبری در مرکز همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی قم اظهار داشت: تعداد شرکتهای خلاق در کشور اکنون ۱۷۰۰ شرکت است این در حالیست که تعداد شرکتهای دانش بنیان هفت هزار شرکت است و نیاز داریم توازن بین این شرکتها ایجاد شود.
مدیرعامل مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات اسلامی فناوریهای نرم یا همان عملکرد شرکتهای صنایع خلاق را پیشران فناوریهای سخت عنوان کرد و گفت: فناوریهای نرم باید یک قدم جلوتر از فناوریهای سخت راه اندازی شود و زمانی که محصول فناوری سخت تولید شد نیاز به فناوری نرم برای تبلیغ، بازاریابی و فروش دارد و در واقع فناوری نرم پیشران اصلی فناوری سخت است.
وی عنوان کرد: ادبیات سازی صنایع خلاق و فناوری نرم پا به پای فناوری سخت در منطق اجرایی و قانونگذاری و تبلیغات رسانهای باید کنار هم قرار بگیرد.
قطبی افزود: با توجه به چند آئین نامهای که طی سالهای اخیر در کشور ابلاغ شد عنوان جدیدی به عنوان قانون زیست بوم شرکتهای خلاق ایجاد و زمینه ساز تعیین نسبت بین صنایع خلاق و دانش بنیان شد.
وی گفت: آنچه عرف امروز جامعه در مورد تعریف شرکتهای دانش بنیان دارد آن است که این شرکتها به سمت فنی مهندسی و تولید تکنولوژیهای سخت در پزشکی، ارتباطات، کشاورزی و صنعت فعال شدهاند و ادبیات رایج جامعه در حال حاضر این گونه است.
مدیرعامل مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات اسلامی ابراز داشت: اگر در حقیقت بتوانیم نقش دانش بنیانها را در حوزه استفاده از علم در حوزه فناوریهای سخت بپذیریم صنایع خلاق اینگونه تعریف شدهاند که آنچه در حوزه فناوریهای نرم فرهنگی، هنر، رسانه، ادبیات، اقتصاد و اجتماعی در حوزه علوم انسانی و جامعه شناسی هستند در زمره آن قرار میگیرند.
وی ابراز داشت: معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اخیراً به این نکته توجه کرد که در عرف جامعه خطای عرفی وجود که دانش بنیان را فناوری سخت تعریف میکنند و حتماً باید در مباحث دانشی واژه صنایع خلاق هم تعریف شود و از این رو ناه ای به مقام معظم رهبری نوشته و ایشان نیز به سران قوا مرقوم کردند که به طور جدی در ادبیات قانونی و رسمی کشور به صنایع خلاق هم پرداخته شود.
وی تاکید کرد: با توجه به همین فهم غلطی که در جامعه وجود دارد و موضوع صنایع خلاق باید تبیین شود، مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق تأسیس شد.
مدیرعامل مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان کرد: آمارهای دریافت شده حکایت از این دارد که این خانه فعال و بانشاط به امور محول شده میپردازد و دامنه فعالیت آن در سطح ملی گسترش پیدا کرده است.
وی ابراز داشت: در عصر دیجیتال زندگی میکنیم که ابزارهای متعدد دیجیتالی در زندگی بشر و خصوصاً ارتباطات و انتقال اطلاعات سهولت ایجاد کرده است.
حجت الاسلام قطبی ادامه داد: نمیتوان جایی از زندگی بشر را مثال زد که با اینترنت ارتباطات نداشته باشد و امروز وارد نسل چهارم فناوری که دانش بنیانها در آن معنا پیدا میکنند شدهایم و این شرکتها در بستر تاریخی پیشرفت علم معنا پیدا کردهاند.
قطبی با اشاره به اینکه نسل چهارم فناوری و دانش بنیانها، فناوریهای پیچیده در اختیار بشر قرار میدهند ابراز داشت: عصر اطلاعات زندگی بشر را متحول کرده بود و در مورد نسل چهارم باید درک بهتری پیدا کنیم، در نسل سوم اینترنت ابزار کمکی برای بشر بود و در انقلاب دیجیتال ابزاری برای همه اضلاع زندگی است و در نسل چهارم اینترنت قدرت مدیریت بشر را بر عهده میگیرد.
مدیرعامل مرکز نوآوری و خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: اینترنت در نسل چهارم فناوری در جایگاهی قرار دارد که تحلیل و بازخورد میگیرد و با تکیه بر هوش مصنوعی، اینترنت اشیا است که از نسلهای اول تا سوم فناوری بسیار جلوتر است.
وی ادامه داد: در نسل چهارم فناوری، دانش بنیانها معنا پیدا میکند، در این نسل از فناوری دانشی که بدست میآوریم در میدانهای دانشگاهی باید به سیستمتبدیل شود و صرف دانش علوم کفایت نمیکند و باید به الگوها، سیستمها و نظام واره ها تبدیل شده تا به قدرت عاقله برای مدیریت جامعه تبدیل شود.
حجت الاسلام قطبی افزود: اگر دانش انباشته شدهای که در رشتههای مختلف است را به کار نگیریم هرگز نمیتوانیم نسل چهارم فناوری را مدیریت کنیم.
وی تاکید کرد: از ابتدای دهه ۸۰ رهبر معظم انقلاب تاکید فرمودند که امور کشور باید دانش بنیان شود لذا این مساله نیاز و اقتضای روز است و اگر چنین کاری نکنیم از رشد و توسعه دنیا عقب میافتیم.
نظر شما