حجت الاسلام والمسلمین مقیمی حاجی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: آموزش در حوزه علوم انسانی اسلامی در حوزه علمیه، سابقه طولانی مدتی ندارد و سبقه آن به دو دهه گذشته باز میگردد و امروز درختواره رشتهها در حوزه علمیه به ۱۰۰ رشته رسیده است.
حجت الاسلام مقیمی با بیان اینکه تولید علم ارتباط مستقیمی با انتشار مقالات علمی دارد افزود: بخشی از فارغ التحصیلان حوزوی به عرصه پژوهش ورود میکنند و این در حالی است که شمار فارغ التحصیلان مراکز دانشگاهی بسیار بیشتر از حوزه علمیه است که این امر را باید در میزان سهم هر یک در عرصه تولید علم در نظر داشت.
معاون پژوهش حوزههای علمیه ادامه داد: در کل کشور ۸۰۰ نشریه در حوزه علوم انسانی و اسلامی داریم که فهرست آنان در سامانه نشریات وزارت علوم قرار دارد که از این تعداد ۲۶۰ نشریه مربوط به نشریات حوزوی است که در این نشریات، پژوهشهای علمی ترویجی و علمی پژوهشی منتشر میشود و این امر نشان از تولید علم در این عرصه است.
پژوهش در حوزه علمیه زنده است
وی بیان داشت: ۴۰ تا ۴۵ درصد مقالات در نشریات حوزه علوم اسلامی و علوم انسانی اسلامی از سوی پژوهشگران حوزوی منتشر میشود که این آمار گویای تولید علم و زنده بودن امر پژوهش در حوزه است.
حجت الاسلام مقیمی اضافه کرد: از سویی دیگر طلاب و فضلای بسیاری نیز سراغ داریم که در مراکز دانشگاهی عضو هیئت علمی هستند و آثار خود را در این مراکز تولید و ارائه میدهند.
وی ابراز داشت: مجلات علمی پژوهشی و علمی ترویجی حوزوی دو دسته هستند که ۴۰ مورد از آنها دارای مجوز از وزارت علوم و تحقیقات و ۸۰ نشریه نیز از سوی شورای اعطای مجوزهای حوزه علمیه مجوز دریافت کردند.
۱۲۰ نشریه مراکز حوزوی دارای مجوز رده علمی هستند
معاون پژوهش حوزههای علمیه با بیان اینکه ۱۲۰ نشریه مراکز حوزوی دارای مجوز رده علمی هستند افزود: علاوه بر آن، تعداد ۸۰ نشریه تخصصی حوزوی داریم که در موضوعات دیگر علوم انسانی فعال هستند.
حجت الاسلام مقیمی با اشاره به یکی دیگر از شاخصها تولید علم در حوزه بیان داشت: در طول برگزاری جشنواره علامه حلی در طی ۱۳ سال میانگین آثار دریافتی از سوی طلاب و فضلای حوزه علمیه بیش از ۱۵ هزار اثر بوده که این آمار نشان میدهد پژوهش در میان طلاب جوان نیز نهادینه سازی شده است.
نظر شما