۲۴ آذر ۱۳۸۶، ۱۰:۰۱

مصطفوی در گفتگو با مهر :

فرهنگ بهترین ابزار شناخت بین ملتها و رسیدن به صلح و ثبات است

فرهنگ بهترین ابزار شناخت بین ملتها و رسیدن به صلح و ثبات است

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به این که این سازمان تلاش می کند برنامه های سالیانه دستگاهها را هماهنگ کند تصریح کرد: فرهنگ بهترین ابزار برای ایجاد زمینه شناخت بین ملتها است که به تبع آن و حاصل این شناخت منطقی ثبات و صلح بین ملل و منطقه است.

سید مهدی مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر مسئله شکل دهی به راهبری برای جلوگیری از موازی کاری رایزنی های فرهنگی را امری مهم دانست و گفت :  باید راهکارهای عملی ارائه شود و صرفاً با توصیه نمی توان به هماهنگی رسید.

وی افزود : با توجه به دیدگاه و نظر رهبر معظم انقلاب در باره موضوع ضرورت هماهنگی دستگاههای فرهنگی و فعالیتهای آنها خارج از کشور تا کنون جلساتی را با مراکزی که فعالیتهای فرهنگی - دینی دارند برگزار کرده و تلاش می کنیم که برنامه های سالیانه آنها را هماهنگ کرده تا به تبع آن اجرای این برنامه ها نیز هماهنگ باشد و مانع موازی کاری یا خنثی کردن فعالیتهای یکدیگر شود.

مصطفوی با تأکید بر این سیاستگذاری واحد در فعالیتهای فرهنگی که مهمترین موضوع کار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است گفت : دکتر احمدی نژاد طی دو ماه گذشته اقدام به تشکیل شورای فرهنگی دولت کرده که تمام مسئولین دستگاههای فرهنگی کشور از جمله سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این شورا با حضور رئیس جمهور شرکت می کنند و به مسئله ایجاد هماهنگی در این نوع فعالیتهای فرهنگی می پردازند.

وی  یادآور شد : سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مسئولیت هماهنگ کردن کلیه فعالیتهای فرهنگی نظام در خارج از کشور برعهده داشته از این رو تلاش می کنیم با برگزاری جلسات هم اندیشی و برنامه ریزی مشترک با این سازمانها بتوان برنامه های دراز مدت، میان مدت و کوتاه مدت فرهنگی هماهنگ را میان دستگاهها ایجاد کنیم.

وی این فعالیتهای را در قالب چارچوب قوه مجریه و دستگاههایی چون مجمع جهانی اهل بیت، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، سازمان حوزه ها و مدارس علمیه خارج از کشور و مرکز جهانی علوم اسلامی دانست و اظهار داشت : تلاش می کنیم برنامه های سال 87 از نظر فرهنگی منسجم بوده و در راستای اهداف نظام در جهت فراهم کردن زمینه شناخت متقابل ملتها نسبت به یکدیگر و تعامل سازنده بین ملتها قرار گیرند.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح کرد : اعتقاد دارم فرهنگ بهترین ابزار برای ایجاد زمینه سالم شناخت بین ملتها است که به تبع آن و حاصل این شناخت منطقی ثبات و صلح بین ملل و منطقه است. ما در حدود 60 کشور نمایندگان فرهنگی اعزام کرده ایم که سازمان فرهنگ و ارتباطات آنها را انتخاب واعزام می کند. طبیعتاً در کشورهایی که رایزن فرهنگی داریم در این سیاستگذاری فرهنگی تلاش می کنیم در ستاد برنامه های فرهنگی را طوری تنظیم کنیم که عملا با دستگاههای توانمند برای فعالیتهای فرهنگی باشد.

وی با اشاره به ارتباط تنگاتنگ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با وزارت امور خارجه گفت : این ارتباط ما را یاری می کند تا در سیاستگذاری فرهنگی مشارکت داشته و ازتوان و ظرفیتهای وزارت امور خارجه نیز استفاده کنیم. ما اعتقاد داریم که اگر این هماهنگی در سیاستگذاری وجودداشته باشد در اجرا نیز هماهنگی به وجود می آید. در کشورهایی که رایزن فرهنگی نداریم در ارتباط تعریف شده با وزارت امور خارجه وظایف فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات از وجود سفرا استفاده می کنیم.

کد خبر 604422

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha