به گزارش خبرگزاری مهر، در این پروژه که به سرپرستی دکتر بهرام جلالی استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس انجام گرفته است، محققان امواج محدود و ضعیف صوتی را به یک سری از پالسهای نوری در یک فیبر نوری غیرخطی افزودند که طی آن شکل و فرکانسهای نور خارج شده از نور وارد شده به سیستم تبعیت نمی کند.
دکتر بهرام جلالی - استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس
این امواج صوتی پالسها را به سیگنال مبهمی از فرکانسهای متعدد تبدیل می کند اما در پهنای خروجی، بی نهایت پالسهای روشن و باریک دیده می شوند. این پالسهای خروجی معادل نوری امواج خروشان و سهمگین اقیانوسی هستند که تیم تحقیقاتی دکتر جلالی جزئیات آن را در شماره اخیر نشریه نیچر منتشر کرده است.
این تیم تحقیقاتی در ادامه دریافت که پالسهای نوری به صوت اتفاقی (تصادفی) منتشر می شوند.
به گزارش مهر، دکتر بهرام جلالی در این خصوص گفت: امواج سهمگین و بدون نظم در محیط آزمایشگاهی برای نخستین بار در جهان تولید می شوند.
وی افزود: ضریب دقت به کار گرفته شده برای تولید آنها به تولید امواجی منجر شده است که شباهت کاملی به امواج سهمگین اقیانوس ها دارند.
به گزارش مهر، این استاد ایرانی افزود : مشاهدات ما می تواند برای ارایه مدلهای مکانیسم تشخیص شرایطی که به شکل گیری امواج سهمگین اقیانوسی منجر می شود، سودمند و موثر باشد.
نمایی واقعی از امواج سهمگین دریایی
به گفته دکتر جلالی شاید روزی فرا رسد که با استفاده از این فناوری نوین امکان پیش بینی شدت خطر امواج سهمگین دریایی فراهم شود.
به گزارش مهر، دکتر بهرام جلالی که استاد برجسته در رشته مهندسی برق دانشگاه کالیفرنیاست از اعضای برجسته انستیتو نانوسیستمهای این دانشگاه نیز محسوب می شود.
وی افتخارات علمی و تحقیقاتی در پرونده کاری خود داشته و اخیرا نیز به عنوان برنده سال 2007 جایزه ویژه R.W.WOOD از انجمن اپتیک آمریکا برگزیده شد.
نظر شما