به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد: بخشی از طاق بازار وکیل جنوبی به ابعاد 70 در یک متر، توسط نیروهای اجرایی با نظارت کارشناسان فنی سازمان اقدام به تعمیرات اضطراری در بخش آسیب دیده کردند و هم اکنون نیز گروه اجرایی مذکور پس از آسیب شناسی مشغول اقدامات مرمتی در محلهای مورد لزوم هستند.
16 دهانه راسته اصلی بازار وکیل جنوبی در معرض خطر قرار داشته که به منظور رفع خطر از آن طی سالهای گذشته دستکهای نگه دارنده در بخش خارجی ضلع غربی بازار ایجاد شده و تعمیر و تقویت پی نیز در بدنه خارجی اضلاع شرقی و غربی راسته فوق انجام شده است.
طی سال جاری نیز عایقکاری شارع اصلی به دلیل فرسودگی بیش از حد تعویض شده و به منظور تکمیل طرح استحکام بخشی بازار برنامه مرمتی تهیه و طی روزهای آینده به مرحله اجرا در خواهد آمد.
همچنین بر اساس بند ب تبصره 23 قانون بودجه کشور، هزینه های مورد لزوم در اینگونه بناها باید به صورت مشارکتی تامین شود که به دلیل عدم مشارکت مالی کسبه بازار کلیه هزینه های مربوطه توسط سازمان تامین شد.
بازار وکیل همزمان با بنای مسجد یعنی بعد از سال 1180 هجری قمری بنا شده است. این بازار در کنار دو میدان قرار داشت میدان شمالی به نام نقاره خانه و میدان جنوبی به نام میدان توپخانه نامیده می شدند.
این بازار دارای دو رسته اصلی شمالی - جنوبی و شرقی - غربی است. در محل تقاطع این دو راسته چهارسوق وسیع و زیبایی قرار دارد که طاق ضربی و بلندش روی یک هشتی قرار داشته و در اطراف این راسته برای سهولت کار تجار و بازاریان کاروانسرای روغنی، کاروانسرای یفیل، کاروانسرای احمدی و گمرک و علاوه براینها ضرابخانه که محل ضرب سکه و در حقیقت محل تبادلات پولی بازار بوده، نیز در کنار این راسته ساخته شده است.
راسته شرقی غربی به دو قسمت تقسیم می شده است یکی بنام بازار ترکش دوزها که جبهه غربی را شامل می شده و به موازات بازار ترکش دوزها بازار غربی دیگر به جلوخان مسجد وکیل منتهی می شود این راسته که راه دسترسی بازاریان به مسجد بوده است بنام بازار شمشیرگرها معروف بوده است.
ارتفاع سقف اصلی بازار تقریبا 5/10 متر بوده و در وسط چهارسوق حوض مرمرین زیبایی وجود داشته است که امروزه از بین رفته است.
بازار وکیل شیراز به شماره ثبتی 924 در تاریخ 15 مهرماه سال 1346 به ثبت آثار ملی رسیده است.
نظر شما