به گزارش خبرنگار مهر، دکتر رسول دیناروند امروز در مراسم رونمایی داروی گیاهی درمان زخم پای دیابتی در بیمارستان امام خمینی با اشاره به برگزاری جلسه مشترک با وزیر صنابع در خصوص اعلام آمادگی وزارت صنابع برای تأسیس شهرک علمی صنعتی ویژه حوزه سلامت افزود: این شهرک صنعتی در اطراف تهران با بیش از 100 هکتار ایجاد خواهد شد و وزارت صنایع از ایجاد آن حمایت خواهد کرد.
وی با اشاره به وجود 160 مرکز تحقیقاتی و 10 مرکز رشد در کشور در حوزه علوم پزشکی گفت: ایده های تحقیقاتی دانشگاههای علوم پزشکی در این مراکز رشد به فناوری تبدیل می شود.
دیناروند با اشاره به تولید داروی گیاهی درمان زخم پای دیابتی از سوی محققان ایرانی خاطرنشان کرد: داروی آنژی پارس که برای درمان زخم پای دیابتی تولید شده محصول 7 سال تلاش تحقیقاتی محققان ایرانی بوده که در اینکار از متخصصان مختلف در زمینه های گوناگون پزشکی بهره برده شده است.
وی گفت: تمامی مراحل آزمایشگاهی و بالینی این دارو با موفقیت طی شده است و پرونده ارزیابی آن در وزارت بهداشت پس از تصویب تکمیل شده و دارو پیش از پایان سال در دسترس بیماران قرار می گیرد.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت یادآور شد: تفاوت این دارو با دارویی که برای ایدز در کشور تولید شد این است که به دلیل بیماران هدف داروی IMOD این دارو بر اساس پروتکل درمانی رایگان در اختیار بیماران ایدزی قرار می گیرد و به همین دلیل در دسترس عموم قرار ندارد، اما داروی آنژی پارس که برای درمان زخم پای دیابتی کاربرد دارد در دسترس عموم بیماران قرار می گیرد.
وی با اشاره به تعداد سالانه 10 هزار قطع عضو و بیماران در معرض خطر گفت: این دستاورد بزرگ ایرانی می تواند وارد دنیا شود و با توجه به پروتکل های گران قیمتی که در دنیا برای این درمان وجود دارد، آنژی پارس می تواند مورد توجه قرار گیرد.
دیناروند تأکید کرد: داروی ایرانی با منشاء گیاهی که برای درمان زخم پای دیابتی از سوی محققان ایرانی تولید شده است مشابه خارجی ندارد و با اثربخشی بالا و عوارض ناچیز و قابل چشم پوشی یکی از مهمترین داروهای تولید شده برای درمان این زخم در دنیا است.
وی در خصوص تولید داروی بیماران صعب العلاج خاطرنشان کرد: تولید این نوع داروها در کشور از اهمیت زیادی برخوردار است و وزارت بهداشت نه تنها به دلیل صرفه اقتصادی بلکه به دلیل اهمیت آن در دسترسی بیماران صعب العلاج از تولید آن حمایت می کند.
حمایت وزارت بهداشت از تولید داروی بیماریهای صعب العلاج
معاون وزیر بهداشت افزود: 50 درصد داروهای وارداتی کشور مربوط به درمان بیماران صعب العلاج است و وزارت بهداشت در سه سال اخیر به طور جدی از تولید این نوع داروها حمایت می کند.
وی گفت: داروهای وارداتی دو سوم ارز دارویی کشور را به خود اختصاص می دهند و به همین منظور اگر تولید 95 درصدی داروهای داخل را نداشته باشیم دچار وابستگی خواهیم شد.
معاون وزیر بهداشت دسترسی بیماران به داروها را مهمترین نکته تولید داروی بیماران صعب العلاج در داخل کشور برشمرد و گفت: علاوه بر کاهش هزینه تولید دارو در داخل کشور و خوشبختانه داروهای ایرانی با اثربخشی بیشتر و قیمت کمتر و دسترسی بیشتر در اختیار بیماران قرار می گیرد.
وی تأکید کرد: وزارت بهداشت مسیر تولید داروها از چرخه ابتدایی تولید که تحقیقات آن در کشور آغاز شده را در اختیار دارد و از آن حمایت می کند.
توجه به نانو و بیو در برنامه چهارم توسعه
دیناروند با اشاره به اولویت بندی در برنامه چهارم توسعه در زمینه علوم نوین و فناوری های نانو و بیو گفت: جهت گیری در زمینه حمایت از فناوری های نانو و بیو به شکل جدی پیگیری شده است البته در بودجه های سنواتی به طور کامل منعکس نشده اما بودجه به این بخش اختصاص یافته است.
تولید 7 محصول دارویی بیوتکنولوژی در 5 سال گذشته
وی با اشاره به تولید داروهای بیوتکنولوژی به عنوان یکی از حوزه های سخت و اساسی دارویی یادآور شد: در 5 سال گذشته 7محصول دارویی بیوتکنولوژی در کشور تولید شده است که از جمله آنها می توان به تولید اینترفرون آلفا و بتا و نمونه های جدیدی از آنها که در سال آینده وارد بازار دارویی کشور می شود، نام برد.
تولید دارو برای بیماران ام اس
معاون غذا و دارو وزارت بهداشت افزود: داروی بیماران ام اس سال آینده از واردات بی نیاز می شود و دو شرکت دیگر ایرانی نیز در زمینه تولید اینترفرون گاما، اینترفرون آلفا، پگیلیتد اینترفرون و اریتروپویتین نیز وارد بازار دارویی کشور می شود. داروهای بیماران پیوندی در داخل کشور تولید شده است و داروی بیماران تالاسمی نیز در سال آینده در داخل کشور تأمین می شود.
وی از تولید پلاسمای ایرانی در سال آینده خبر داد و گفت: این پلاسمای ایرانی برای رفع نیاز بیماران هموفیلی است و از سال آینده این پلاسما صادر می شود و فاکتور پالایش شده وارد خواهد شد و به 30 درصد صرفه جویی ارزی می انجامد.
معاون وزیر بهداشت گفت: زیر ساخت لازم برای تولید داروی بیماران صعب العلاج در وزارت بهداشت تأمین شده است و با وجود اینکه بسیاری از آنها دارای مشابه بین المللی هستند اما به دلیل دسترسی بیشتر بیماران از ارزش مناسبی برخوردار هستند . اما از این مهمتر تولید دارویی است که مشابه آن در دنیا وجود ندارد.
وی از پزشکان کشور درخواست کرد به تولیدات دارویی کشور اعتماد کنند و افزود: مسیر توسعه در حوزه علوم پزشکی با سرعت بیشتری تداوم یافته است و پزشکان باید به دستاوردهای ملی اعتماد کرده و با اطمینان خاطر آن را تجویز کنند.
نظر شما