۱۱ اسفند ۱۳۸۶، ۱۷:۰۱

علی طاهری مطلق:

20 فروند کشتی به ناوگان کشتیرانی دریای خزر افزوده خواهد شد

20 فروند کشتی به ناوگان کشتیرانی دریای خزر افزوده خواهد شد

ساری - خبرگزاری مهر: معاون وزیر راه و ترابری با اشاره به اینکه در حال حاضر 11 فروند کشتی در ناوگان دریای خزر تردد می کنند گفت: سال آینده 20 فروند کشتی به ناوگان کشتیرانی دریای خزر افزوده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی طاهری مطلق، عصر شنبه در حاشیه بازدید از بندر امیر آباد بهشهر در جمع خبرنگاران افزود: با این میزان افزایش بنادر از حالت خشک و وارداتی صرف خارج شده و به مراکز لجستیکی تبدیل می شوند و در واقع نسل سوم توسعه در بنادر کشور در حال شکل گیری است.

مدیرعامل سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه با افزایش صادرات، رونق ویژه ای در بنادر کشور ایجاد می شود، عنوان کرد: عوارض کالاهای صادراتی به طرق ویژه ای کاهش یافته است.

طاهری مطلق با بیان اینکه برای صادرات کالاها درآمد قابل توجه ای در سازمان بنادر پیش بینی نخواهیم کرد، یادآور شد: رشد عملیات بندری کشوری در سال به طور متوسط 20 درصد خواهد بود.

معاون وزیر راه و ترابری با  اعلام اینکه متوسط سرمایه گذاری در سازمان بنادر کشور توسط بخش خصوصی 10 برابر شده است، عنوان کرد: متوسط حداقل قراردادهای منعقد شده در بنادر کشور 30 میلیارد تومان است.

به گفته وی با روند توسعه بنادر در کشور، پیش بینی می شود سال آینده میزان سرمایه گذاری در بنادر کشور از رشد بالایی برخوردار باشد.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود میزان ترانزیت کالا از بنادر کشور در یازده ماهه امسال اعم از نفتی و غیرنفتی را حدود 9 میلیون تن اعلام کرد و یادآور شد: پیش بینی می شود این میزان ترانزیت تا پایان سال افزایش داشته باشد.

طاهری مطلق با اشاره به اینکه طرح توسعه بنادر کشور از برنامه های اصولی این سازمان در سال جاری و سال آینده است خاطرنشان کرد: بنادر کشور به کارگاه بزرگ توسعه ای تبدیل می شود.

وی با بیان اینکه تجارت دریایی به سرعت در کشور در حال گسترش است در عین حال تصریح کرد: 90 درصد انتقال کالا در دنیا از طریق دریا صورت می گیرد که این بخش حمل و نقل در حال توسعه و پیشرفت است.

معاون وزیر راه و ترابری  با اشاره به چشم انداز مناسب ترسیم شده در افق 20 ساله سازمان بنادر و کشتیرانی کشور اظهار داشت: این سازمان نسبت به تعهدات خود در برنامه چهارم توسعه رشد دارد.

طاهری مطلق عنوان کرد: در بنادر جنوب کشور به خصوص بندر شهید رجایی، ثقل توسعه در توسعه کانتینری بوده است.

وی با اشاره به پتانسیلهای بنادر شمال کشور نیز بیان داشت: بنادر انزلی و نوشهر از نظر توسعه ای اشباع شده است.

معاون وزیر راه و ترابری افزود: بندر امیرآباد با روند توسعه ای پیش رو به زودی می تواند قطب توسعه بنادر شمالی کشور باشد و به طور قطع این بندر راه توسعه را پیش گرفته است.

طاهری مطلق با اشاره به واگذاری تمامی ترمینالهای کشور به بخش خصوصی در مورد سوخت رسانی کشتی های کشور اظهار داشت: در حال حاضر سه شرکت فعال در بندر شهید رجایی به سرعت زیرساختها و تجهیزات آماده سازی سوخت را فراهم کرده و بیش از 14 میلیون تن برای سوخت کشتی های عبوری در سال از این شرکتها استفاده می شود.

وی افزود: هدف سازمان بنادر و کشتیرانی کشور، تبدیل خلیج فارس (بندر شهید رجائی و قشم) به قطب سوخت رسانی منطقه است.

به گفته وی، ظرفیت بندر شهید رجایی پس از اتمام فاز اول به سه میلیون تی یو افزایش خواهد یافت و تا پایان برنامه چهارم توسعه ظرفیت بندر شهید رجایی به شش میلیون تی یو خواهد رسید.

طاهاری مطلق در ادامه با استقبال از حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در توسعه بندری افزود: قزاق ها در بندر امیر آباد سیلوهای غلات ایجاد می کنند.

معاون وزیر راه و ترابری همچنین عمر فعلی ناوگان کشتیرانی کشور را چهارده و نیم سال ذکر کرد و گفت: این میانگین تا پایان برنامه چهارم توسعه به دوازده و نیم سال کاهش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه ظرفیت ناوگان های کشتیرانی کشور 11 میلیون تن است پیش بینی کرد: این ظرفیت تا پایان برنامه چهارم توسعه به 18 میلیون تن و تعداد کشتی تجاری کشور در این مدت به 28 فروند افزایش یابد.

طاهری مطلق در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر تحریم استفاده ایران از دریای خزر اظهار داشت: اساس پاسخگویی به این سئوال دستگاه دیپلماسی کشور است و در عین حال گفت: هیچ تصمیم جدیدی در مورد رژِیم حقوقی دریای خزر اتخاذ نشده و هیچ محدودیتی برای تردد کشتی های جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر به سازمان کشتیرانی کشور اعلام نشده است.

کد خبر 647870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha