۲۲ مرداد ۱۴۰۴، ۱۵:۰۸

رسانه‌های اروپایی مدعی شدند؛

نامه تروئیکا به سازمان ملل درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران

نامه تروئیکا به سازمان ملل درباره فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران

رسانه‌های انگلیسی و فرانسوی مدعی شدند که پاریس، لندن و برلین در نامه‌ای به سازمان ملل متحد، آمادگی خود برای فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» در صورت عدم بازگشت ایران به مذاکرات را ابراز کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، فایننشال‌تایمز انگلیس و لوموند فرانسه مدعی شدند که پاریس، لندن و برلین در نامه‌ای به سازمان ملل آمادگی خود را اعلام کرده‌اند که در صورت عدم بازگشت ایران به مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای این کشور، تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران را بازگردانند.

به نوشته رویترز، طبق نامه‌ای که وزارت خارجه فرانسه به اشتراک گذاشته است، وزرای خارجه سه کشور مذکور موسوم به «تروئیکای اروپایی» با این نامه احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران را افزایش داده‌اند.

تروئیکا در این نوشته است که «ما آشکار اعلام کرده‌ایم که اگر ایران تا پیش از پایان آگوست ۲۰۲۵، تمایلی به دستیابی راه حلی دیپلماتیک نشان ندهد یا از فرصت تمدید استفاده نکند، تروئیکا آماده فعال کردن مکانیسم ماشه است.»

در بخش دیگری از این نامه ادعا شده است که ترویکا به ایران پیشنهاد داده‌اند تا در ازای مذاکرات مستقیم با آمریکا، فعال‌سازی مکانیسم ماشه به طور محدود تمدید شود اما به ادعای آنها، تهران تاکنون پاسخی به این پیشنهاد نداده است.

سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان به همراه چین و ورسیه، طرفین باقیمانده در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران هستند که آمریکا در سال ۲۰۱۸ به طور یکطرفه و غیرقانونی از آن خارج شد.

پیش از این، مجید تخت روانچی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری «کیودو» ژاپن تاکید کرد که تهران به شرط رفع تحریم‌های یکجانبه واشنگتن، با محدود کردن برنامه هسته‌ای خود موافقت خواهد کرد. همچنین به گفته تخت روانچی، این محدودسازی برای مدت‌زمانی مشخص خواهد بود. وی نسبت به کاهش سطح غنی‌سازی اورانیوم نیز ابراز تمایل کرده است.

دیپلمات ایرانی بدون تعیین میزان کاهش سطح غنی‌سازی اورانیوم، تاکید کرد که «توقف غنی‌سازی غیرممکن است.»

کد خبر 6559629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد امین سید رضی از قزوین IR ۱۶:۵۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۲
      0 0
      برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از دستورکار شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شده است بنابراین باید گفت که ادعای فعال کردن مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی ایران ادعای بی اساس است که سه کشور اروپایی مطرح می کنند
    • عجب US ۲۰:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۲
      0 0
      زیاد نگران نباش. حتما تا اخرین روز مزدورانتان حتما همه را اماده کرده و در اخرین لحظات حتما اتفاقاتی که به نفع 100 در صدی شما هست را انجام می دهند. دزدی اروپا از خاورمیانه هیچوقت تمام نمی شود.
    • شعبان قلی IR ۲۰:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۲
      0 0
      سفرای ۳ کشور را بیرون کنید آشغالها را
    • IR ۲۱:۰۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۲
      0 0
      سران سه کله پوک اروپایی بهتره زودتر مکانیسم ماشه که به سمت خودشون نشانه رفته رو بچکونن! بزار ببینیم بعدش چی میشه کله پوک های احمق اروپایی تعهدات خودشون رو انجام بدن چرت و پرت بگن.
    • IR ۰۷:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۳
      0 0
      و این در حالی است که تروئیکای اروپایی و آمریکا تمام تعهدات خود را نقض کردند
    • IR ۰۷:۴۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۳
      0 0
      آلمان منتظر پاسخ به اقداماتش باشد ایران موضع انفعالی در قبال مداخلات آلمان ندارد و به‌یقین متناسب با وضعیت موجود در جهت حمایت از منافع مردم اقداماتی را اتخاذ خواهد کرد. آمریکا و تروریست‌های اروپایی ازجمله آلمان، بزرگ‌ترین کشورهای ناقض حقوق‌بشر در جهان هستند. امروز جانبازان شیمیایی ما نمی‌توانند به‌راحتی تنفس کنند و بسیاری از بیماری‌های خونی ناشی از عوارض شیمیایی دوران جنگ تحمیلی به فرزندان ایثارگران ما منتقل‌شده است که مسبب اصلی آن کشور آلمان است.
    • IR ۰۷:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۳
      0 0
      آلمان با فروش سلاح‌های خود و استمرار آن در سال‌های بعد، خود را شریک جنایت‌های رژیم صدام کرد و این حق جانبازان و ایثارگران است که جنایات و مداخله‌های آن‌ها را محکوم کنند. در حقیقت در این تجمع، ایثارگران ما این مطالبه را از آلمان و سیاستمداران آن در نقض حقوق ملت ایران داشتند و اعتراض خود را از آثاری که هنوز جانبازان شیمیایی از سلاح های اهدایی آنها به صدام پیدا کردند، اعلام می کنند.
    • IR ۰۷:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۳
      0 0
      به تناسب وضعیتی که آن ها اتخاد می کنند، جمهوری اسلامی ایران مسلما در موقعیت انفعالی نخواهد بود. یقینا" جمهوری اسلامی اقداماتی که منافع ملتش را تامین کند، در دستور کار خود خواهد داشت.
    • IR ۰۷:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۳
      0 0
      اگر واقعا داشتن سلاح هسته ای تا این اندازه بد است پس چرا آمریکا آن را کنار نمی گذارد. اگر واقعا داشتن سلاح هسته ای تا این اندازه بد است پس چرا اروپا آن را کنار نمی گذارد.
    • IR ۰۷:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۲۳
      0 0
      آمریکایی‌ها دهان سگ هارشان را در اروپا ببندند. از آمریکایی ها می خواهیم دهان سگ هارشان را در اروپا ببندند. اروپا جنایتکارحق حرف زدن در مورد مذاکره با ایران را ندارد و این در حالی است که اروپا جنایتکار از سال 1394 تاکنون به تعهدات خود در برجام عمل نکرده است. و این در حالی است که کشورهای اروپایی از سال 2015 تاکنون به تعهدات خود در برجام عمل نکردند. اروپا جنایتکار از سال 1394 تاکنون به تعهدات خود در برجام عمل نکرده است. پس عملکرد ایران از سال 1394 تاکنون در برجام غلط و اشتباه بوده است.