به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه فلوریدا آتلانتیک به سرپرستی "رابرت مک مارتی" موفق شدند حنجره یک انسان اولیه را بازسازی و با کمک شبیه سازی رایانه ای صدای این انسان را بازتولید کنند.
این محققان در پی کشف بقایای فسیلی انسانهای اولیه در فرانسه و انگلیس موفق شدند قسمتهایی از سیستم صوتی این انسان را که شامل حنجره آن می شد بازسازی کنند.
سپس این تیم از دانشمندان به کمک فناوریهای بازتولید ترکیبات صوتی موفق شدند با دستگاههای ترکیب کننده صدا، صدایی را شبیه سازی کنند که از این حنجره بازسازی شده می توانست خارج شود.
براساس گزارش روزنامه تلگراف، در این خصوص رابرت مک کارتی توضیح داد: "بازسازیهای ما نشان می دهد که زبان انسانهای اولیه توانایی تولید واکه های /a, i, u/ را نداشته است. درحقیقت اینها واکه هایی هستند که در صحبت کردن انسانهای معاصر بیشترین استفاده را دارند. این واکه ها پایه زبان هستند و بنابراین صدای انسان اولیه که امروز شنیده می شود با صداهایی که ما تولید می کنیم بسیار متفاوت است."
این کشف استثنائی تیم دانشمندان آمریکایی پس از 30 سال از آخرین تحقیقاتی به دست آمد که "فیل لیبرمن" زبانشناس دانشگاه براون براساس بررسی نسبت ابعاد حنجره به مغز این گونه انسان انجام داد و نتیجه گرفت که این انسان نمی توانسته اند زبانی غنی از آواهای زبان انسان مدرن داشته باشد.
از آنزمان تئوری لیبرمن بارها مورد بررسی قرار گرفت. به طوری که دیرینه شناسان با بررسی دوره زمانی حیات این انسان که از حدود 170 هزار سال قبل در اروپا، خاورمیانه و آسیای مرکزی آغاز شده و تا حدود 30 هزار سال قبل پایان یافته است عناصری را ردیابی کردند که شاهدی دال بر وجود یک فرهنگ زبانی به شمار می روند.
اکنون این دیرینه شناسان با بررسی سه فسیل از حنجره این انسان که در حدود 50 هزار سال قدمت دارند و در فرانسه کشف شده اند سه بازسازی را از دستگاه صوتی انسانهای اولیه ارائه کردند و سپس با کمک دستگاه ترکیب کننده در ابتدا صدای یک حرف ساده و سپس یک جمله را بازساری کردند.
در این بازسازی مشخص شد که به نسبت صدای /e/ انسان مدرن، نمونه انسان اولیه ای این واکه چندان قوی نیست و بنابراین انسان اولیه دو واژه " beat" و "bit" انگلیسی را به یک شیوه تولید می کند به طوری که امکان تفکیک و تمایز این دواژه وجود ندارد.
در حقیقت این تحقیقات نشان می دهد که انسان اولیه تنها توانایی بازتولید این سه واکه را نداشته و لزوما فاقد زبان نیوده است.
به گفته این محققان، امروزه زبانهای مدرن زیادی وجود دارند که تنها از 20 درصد از آواهایی استفاده می کنند که انسان می تواند آنها را تولید کند و به آنها سخت گوید.
پیش از این آزمایشاتی که روی شکل ساختار جمجمه و DNA انسانهای اولیه انجام شده بود نشان می داد که این گونه انسان همانند انسانهای مدرن دارای ژن Foxp2 که به ژن زبان معروف است بوده و بنابراین می توانسته است زبان داشته باشد.
نظر شما