محمدرضا واعظ مهدوی در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون موضوع انتقال پایتخت، خاطرنشان کرد: بحث تغییر پایتخت در کشور از مدتها پیش مطرح بوده و در مقاطع مختلف قبل و بعد از انقلاب بارها بیان شده ونقاط مختلفی نیز برای جایگزینی در نظر گرفته شده است.
وی با غیر کارشناسی دانستن ایده انتقال پایتخت افزود: این مسئله در هر مقطعی که مطرح شده مطالعات و پشتوانه لازم کارشناسی را نداشته است ضمن آنکه الزامات و چارچوب خاصی هم برای اجرای آن تعریف نمی شده و تنها موجب ایجاد رانت های مختلف و افزایش قیمت ها در نقاط جایگزین می گردیده است.
معاون شهردار تهران موضوع انتقال پایتخت را از چند منظر قابل بررسی دانسته و گفت: مهاجرت از موضوعاتی است که می تواند مورد بررسی قرار بگیرد که در این بین باید پرسید ، مهاجرت به تهران به دلیل پایتخت سیاسی بودن است و یا شرایط دیگر از قبیل وضعیت اقتصادی ، کسب و کار ، اشتغال و ... تأثیر عمده ای براین امر دارد؟
وی با اشاره به وضعیت مهاجرت به کلانشهرهای کشور تصریح کرد: وضعیت مهاجرات به شهرهای مشهد ، اصفهان ، شیراز ، تبریز و ... نشان می دهد که عامل مهاجرت به هیچ وجه ربطی به پایتخت سیاسی بودن ندارد و این مسئله به صورت مستقیم با تمرکز فعالیت های اقتصادی در ارتباط است.
به گفته واعظ مهدوی راه حل این مسئله ، سوق دادن فعالیت های اقتصادی به نقاط و شهرهای پیرامونی است و اینکه با یک برنامه جامع جهت ایجاد رونق کسب و کار در این نقاط بتوان از رشد بی رویه کلان شهر ها بدون آنکه پایتخت باشند جلوگیری کرد و به جز این راه حل و نظایر آن با انتقال پایتخت مشکلی حل نخواهد شد .
وی در ادامه خاطر نشان کرد: باید با برنامه ریزی در جهت توزیع عادلانه امکانات ، درآمدها و اختیارات قدم برداشت و با تمرکز زدایی از شهرهای بزرگ قطبهای جدید صنعتی ، تجاری و اقتصادی را شکل داد.
معاون هماهنگی و برنامه ریزی شهرداری تهران با اشاره به مشکل ترافیک در تهران یادآور شد: مطالعات انجام شده در طرح جامع حمل و نقل و ترافیک شهر تهران نشان می دهد با کاهش سفرهای درون شهری می توان 15 تا 20 درصد حجم ترافیک را کنترل کرد که در راستای این سیاست خارج کردن برخی مراکز سیاسی از شهر تهران می تواند توجیه داشته باشد.
به گفته وی این موضوع نیز با انتقال پایتخت ارتباطی ندارد چراکه ترافیک در سایر شهرهای بزرگ کشور نیزکه پایتخت نیستند هم، وضعیتی مشابه با تهران را پیدا کرده است.
نظر شما