به گزارش خبرنگار مهر، صدیقه فاضل رضوی (سحر) همسر مرحوم محمد بیریایی گیلانی صاحب شناس معاصر ظهر امروز در این مراسم افزود: امروز پس از سالیان متمادی برگرد مقبره شاعری جمع شده ایم که کتاب نیمروز عاشورای وی به عنوان کتاب تخصصی در حوزه علمیه قم شناخته شده است.
وی گفت: ما از همه هنرمندان و عزیزانی که در بر پایی این بزرگداشت و زنده نگه داشتن یاد نویسنده (نیمروز عاشورا) و (نیلوفر مرداب) از جمله اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور، شاعران، هنرمندان و شاگردان استاد که زحمات فراوانی کشیده اند تشکر و سپاسگزاری می نماییم.
آنگاه در ادامه مراسم شاعران صاحب نام نیشابوری و شاگران استاد خدابخش صفا دل، عباس کرخی، علیرضا بدیع، محمد صابری و فاضل رضوی، صدیقه فاضل رضوی، نرگس کاظم زاده و معصومه سادات شاکری به شعر خوانی و خاطره گویی از استاد محمد بیریانی گیلانی متخلص به شیدا پرداختند.
در ادامه مراسم سید حجت اشرف زاده خواننده برتر خراسان رضوی اشعاری از کتاب نیلوفر مرداب این شاعر معاصر را با صوت زیبای خویش به صورت آواز اجرا کرد و سپس مقبره استاد شیدا توسط مسئولان، هنرمندان و فرهنگ دوستان حاضر گلباران و با ذکر فاتحه نثار روح پاکش شد.
محمد بیریای متخلص به شیدا در سال 1298 ه . ش در بندر انزلی چشم به جهان گشود و در طول دوران زندگی با علاقه ای که به شعر، موسیقی، نقاشی، زبان، تئاتر، علوم اسلامی و تاریخ و معارف اسلامی داشت سبک صائب را در شعر پیگیری کرد و پس از ورود به شهر نیشابور انجمن ادبی سخن را بنا نهاد که کانون گردهمایی ادبا، فضلا، شاعران و هنرمندان شد و شیدا بالغ بربیست هزار بیت در انواع قالب های شعر پارسی اعم از قطعه، قصیده، غزل و رباعی سرود که دو کتاب (نیمروز عاشورا) و ( نیلوفر مرداب) از او به چاپ رسید و سرانجام در سن 75 سالگی در 16 تیرماه 1373 هجری شمسی جان به جان تسلیم کرد و در آرامگاه مشاهیر نیشابور به خاک سپرده شد .
نظر شما