موسویان، مدرس رشته آبیاری دوشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت، افزود: حفظ و حراست از وضعیت منابع آبی ایران به ویژه منابع زیرزمینی استان در شرایط کنونی ضروری است.
وی عنوان کرد: با توجه به رشد روز افزون جمعیت و منابع محدود آبی برای پاسخگوی نیاز آبی مردم مهمترین اقدام جمع آوری آبهای سطحی و سیستمهای اضطراری است.
این مدرس دانشگاه گفت: ایجاد سیستمهای اضطراری یعنی فراهم کردن امکاناتی که در مواقع ضرورت بهره برداری لازم و به موقع از آنها صورت گیرد که این امکانات می تواند ایجاد ایستگاههای پمپاژه، حفر چاهها و تجهیز کردن آنها باشد.
موسویان همچنین با اعلام اینکه وجود نواحی ساحلی و سفرههای آب شور از مهمترین محدودیتهای برداشت آب زیرزمینی در گیلان است، افزود: اگر بخواهیم وضعیت بهره برداری از آبهای زیرزمینی استان را بهبود بخشیم باید استحصال را متناسب با تغذیه محدود کنیم و کمبود نیازها از طریق بقیه منابع آبی تجدیدپذیر از رودخانههای دائمی و فصلی، برابر سیاستهای راهبردی درازمدت وزارت نیرو تأمین و ذخیرهسازی شود.
وی در ادامه افزایش جمعیت، توسعه مراکز کشاورزی، اضافه برداشت از چاههای مجاز، بهرهبرداری از چاههای غیرمجاز، عدم استفاده بهینه از منابع آب، آلودگی ایجاد شده توسط فاضلاب خانگی، پسماند و پساب حاصل از فعالیت صنایع و اجرای ناکافی قانون توزیع عادلانه آب را از جمله عوامل در تشدید مشکلات برداشت آبهای زیرزمینی عنوان کرد.
نظر شما