به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر همین اساس قرار است روز یکشنبه آینده 19 مرداد مردم بولیوی با شرکت در این همه پرسی نظر خود را با اصلاحات مد نظر "ایوو مورالس" اعلام کنند.
فر مانداران مناطق شرقی بولیوی که اغلب میدانهای گازی این کشور در این مناطق قرار دارند با اصلاحات اجتماعی مورالز مخالف بوده و حتی در ماه های اخیر خواستار کسب استقلال از دولت مرکزی شده اند.
بر اساس این گزارش، هدف مورالس از انجام این همه پرسی افزایش قدرت دولت بر مناطق شورشی و جلوگیری از افزایش موج کسب خود مختاری توسط استانهای شرقی است که مورالس خود مختاری آنها را امری غیر قانونی می داند.
بر همین اساس اگر مورالس در همه پرسی روز یکشثنبه موفق شود انتظار می رود یک کشور سوسیالیست دیگر در آمریکای لاتین که از ونزوئلا تحت رهبری چاوز الگو برداری شده متولد شود و اگر مورالس در این همه پرسی شکست بخورد باید منتظر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سه و یا شش ماه آینده بود.
این همه پرسی در حالی برنامه ریزی شده که بولیوی در روزهای گذشته صحنه تظاهراتهای پراکنده و کم تعداد مخالفین به اصلاحات مورالز بوده که در جریان تظاهرات روز گذشته معدن کاران بولیویایی در مرکز این کشور و درگیری پلیس با آنها دو نفر کشته و 20 زخمی شدند.
مورالس در کنار هوگو چاوز از ونزوئلا و فیدل کاسترو از کوبا از رهبران جریان ضد آمریکایی در آمریکای لاتین محسوب می شوند. مورالس بعد از روی کار آمدن به عنوان رئیس جمهور در صدد انجام اصلاحات اجتماعی و ملی کردن صنعت نفت و گاز کشور برآمد که این اقدام وی با اعتراضهایی مواجه شد. به اعتقاد برخی آگاهان سیاسی آمریکا نیز مخالف ملی شدن صنعت گاز بولیوی است.
مورالس در کنار فیدل کاسترو و هوگو چاوز
بر اساس قانون دادگاه انتخابات ملی بولیوی، مورالس تنها در صورتی از پست ریاست جمهوری کنار می رود که میزان آرای منفی اخذ شده در همه پرسی بیش از 53.4 درصد باشد. دلیل اجرای این قانون آن است که وی در انتخابات ریاست جمهوری سال 2005 بیش از 53.4 درصد رای کسب کرده بود.
اما یک نکته دیگر در مورد همه پرسی روز یکشنبه بولیوی وجود دارد و آن اینکه فرمانداران استانهای شرقی اعلام کرده اند که در صورت شکست در این همه پرسی، از پست خود کنار نخواهند رفت و این در حالی است که بر اساس قانون دادگاه انتخابات ملی، اگر 50 درصد از آرا بنفع مورالس باشد فرمانداران باید از پست خود کناره گیری کنند.
نظر شما