دکتر حسام الدین ارفعی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این افزود: با ایجاد این شبکه آزمایشگاههای سراسر جهان می توانند به سرن متصل شوند.
وی با تاکید بر اینکه ایران نیز پس از یک سال تلاش با کسب مجوزهای لازم توانست به این شبکه متصل شود افزود: با پیوستن به شبکه رایانه ای اطلاعات سرن، مجوزهای لازم برای افراد به منظور استفاده از گرید سرن نیز صادر شد.
ارفعی ادامه داد: این مجوزها به صورت الکترونیکی است که پس از متصل شدن فرد به این شبکه از سوی سرن تایید هویت فرد از پژوهشگاه درخواست می شود.
مسئول همکاری ایران با پروژه سرن با اشاره به تلاشهای انجام شده در زمینه راه اندازی گرید علمی در پژوهشگاه IPM اظهار داشت: کارهای اولیه انجام شده است که در صورت حمایتهای لازم از سوی مسئولان این شبکه فعال می شود.
وی با بیان این مطلب که چنین شبکه هایی در کشورهای دنیا در تمامی حوزه های علمی راه اندازی شده است ابراز امیدواری کرد که با راه اندازی این شبکه و تجربه هایی که در این زمینه کسب می شود بتوان در دیگر حوزه ها چون پزشکی، بیولوژی و سایر زمینه های علمی راه اندازی شود.
مسئول همکاری ایران با پروژه سرن به شبکه علمی کشور اشاره کرد و به مهر گفت: راه اندازی چنین شبکه هایی نیاز به کامپیوترهای پر سرعت برای انجام کارهای محاسباتی و حافظه های بزرگ به منظور ذخیره سازی اطلاعات و داده ها دارد.
وی با ابراز تاسف از عدم حمایت مسئولان از این پروژه خاطرنشان کرد: تامین تجهیزات این شبکه نیاز به بودجه های زیادی دارد که تاکنون محقق نشده است.
وی توسعه علمی کشور را در گرو عزم ملی دانست و اضافه کرد: چنانچه ما بتوانیم در سیستمهای جهانی گوشه ای از فعالیتهای علمی را انجام دهیم و به ما وابسته شوند به سادگی نمی توانند ما را به حاشیه برانند.
نظر شما