چاپ الکترونیکی با فناوری نانولوله های کربنی

چاپ الکترونیکی با فناوری نانولوله های کربنی

پژوهشگران با استفاده از تکنیک جدیدی موفق به حل مشکل بنیادی ورود نانولوله ها به قلمروی نیرو و ساخت دستگاههای الکترونیکی شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشگرانی از دانشگاههای کرنل و دوپونت با ارائه متد فرایندسازی شیمیایی جدیدی نخستین گام برای ورود نانولوله های کربنی به دنیای الکترونیک را با جوهرهای الکترونیک با دوام و مقرون به صرفه برداشته اند.

به اعتقاد محققان نانولوله های کربنی به عنوان موادی برای ارائه ادوات و تجهیزات الکترونیکی همانند نمایشگرها و سلولهای خورشیدی مطرح شده اند اما دستیابی به ترکیب درستی از خواص الکتریکی در این مواد همواره مانعی بر سر راه ارائه ترانزیستورهایی از نانولوله های کربنی بوده است.

به گفته محققان ترکیبهای متداول نانولوله های کربنی متشکل از دو سوم نیمه هادی و یک سوم فلزی است که وجود نانولوله های فلزی با ایجاد یک مسیر رسانشی سبب بروز جریانی در مدار می شود که نمی توان ترانزیستور را از مدار خارج کرد.

محققان طی رویکردی جهت حل این مشکل اقدام به واکنش دادن نانولوله ها با ترکیب شیمیایی ارزانی موسوم به تترافلورواتیلن کردند. اضافه شدن ملکولهای فلورین به نانولوله های فلزی موجب تخریب رسانش این مواد یا تبدیل آنها به نانولوله های نیمه هادی می شود.
محققان با پراکندن نانولوله ها در حلالی دی کلروبنزنی و استفاده از آن برای چاپ ترانزیستورها موفق به ارائه جوهری الکترونیکی با نانولوله های نیمه رسانگر شده اند.

بر اساس گزارش تکنولوژی ریویو، محققان معتقدند دستیابی به این رویکرد جدید موجب حل مشکل لوله های فلزی و و ارائه ترانزیستورهای کارامد با عملکرد بالایی می شود که در قلمروی الکترونیک چالش بزرگی به شمار می رود.

کد خبر 817101

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha