۲۵ اسفند ۱۳۸۷، ۱۱:۳۱

معاون وزیرجهاددر گفتگو با مهر:

هزینه فرسایش خاک معادل 14 درصد درآمد ناخالص داخلی است

هزینه فرسایش خاک معادل 14 درصد درآمد ناخالص داخلی است

معاون وزیر جهاد کشاورزی هزینه فرسایش خاک در ایران را معادل 14 درصد درآمد ناخالص داخلی اعلام کرد و افزود: شدت فرسایش خاک در ایران سالانه 15 تا 20 تن در هکتار است.

فرود شریفی در گفتگو با مهر در خصوص دلایل فرسایش خاک در کشور و خسارات ناشی از این عوامل گفت: میزان خسارات ناشی از انباشت رسوب در مخازن سدها سالانه معادل 400 میلیارد ریال، خسارت ناشی از سیلابها سالانه 300 میلیارد ریال، خسارت ناشی از بیکاری، مهاجرت و خسارت ناشی از افزایش سرمایه گذاری در طرحهای عمرانی نظیر راهسازی و سدسازی سالانه رقمی بالغ برهزار میلیار ریال است، ضمن اینکه خسارت کاهش تولید در دیم زارها و مراتع کشورسالانه 240 میلیارد ریال و خسارت ناشی ازعدم تولید محصول نسبت به آنچه باید باشد معادل سالانه 1500 میلیارد ریال است.

معاون وزیرجهاد کشاورزی شدت فرسایش خاک در ایران را سالانه 15 تا 20 تن درهکتارخواند و افزود: پیش بینی می شود شدت افزایش فرسایش خاک در کشور در سال 1390 به رقمی معادل 4.5 میلیون تن در هکتار بالغ شود.

وی اظهارداشت: در حال حاضر وسعت 86 میلیون هکتاری مراتع کشور بالغ بر83 میلیون واحد دامی را دربرمی گیرد، ضمن اینکه تولید سالانه مراتع در حدود 21.4 میلیون تن علوفه خشک است که با احتساب هزار ریال برای هرکیلو رقمی معادل 21 هزار میلیارد ریال در سال است.

شریفی تصریح کرد: ارزش یک هکتار مرتع در یکسال 232 دلار و ارزش علوفه ای آن 57 دلار در هرهکتاراست، همچنین ارزش یک هکتار جنگل 969 دلار است که 81 درصد آن مربوط به حفظ  آب و خاک و دیگر ارزشهای زیست محیطی است.

وی خاطرنشان کرد: در سالجاری حدود 5 هزار و 300 تن انواع گیاهان دارویی و صنعتی درعرصه های منابع طبیعی کشور تولید شده، ضمن اینکه ارز حاصل از صادرات محصولات فرعی از جمله گیاهان دارویی سالانه 25 میلیون دلاراست.

معاون وزیرجهاد کشاورزی ارزش اقتصادی حجم سرپای جنگلهای شمال کشور را 200 هزار میلیارد ریال خواند وافزود: با احتساب ارزش اقتصادی حجم سرپای جنگلهای خارج از شمال، ارزش اقتصادی جنگلهای کشور به رقم 300 هزار میلیارد ریال خواهد رسید.

وی با اشاره به شاخصهای هشداردهنده آبخیزداری درکشورعنوان کرد: عرصه های مولد هرز آب معادل 91 میلیون هکتار، فرسایش خاک خارج از حد طبیعی معادل 125 میلیون هکتار، هرزآب سطحی سریع حدود 100 میلیارد مترمکعب در سال، رسوبدهی حوزه های سدهای کشور 250 میلیون متر مکعب در سال، مناطق سیل گیر کشور شامل 255 شهر،8 هزار و 650 آبادی، 20 هزار رشته قنات، یک میلیون هکتار اراضی زراعی و بخش قابل توجهی از جاده ها و راههای ارتباطی را شامل می شود. 

کد خبر 848236

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha