به گزارش خبرنگار مهر در لنگرود، محمدرضا گرجی عصر دوشنبه در بازید از شهرستان لنگرود اظهار داشت: این پرنده ها هر ساله از 20 فروردین تا 15 اردیبهشت ماه سر شماری می شوند.
وی با اشاره به اینکه این تعداد قرقاول ازسطح زیستگاه سرشماری شده اند، عنوان کرد: پارسال هشت هزار قرقاول در گیلان سرشماری شده بود و پیش بینی می شود تا پایان پانزدهم اردیبهشت ماه جاری این رقم افزایش یابد.
معاون محیط زیست گیلان بیان داشت: بر اساس سرشماری های انجام گرفته در سالهای اخیر جمعیت و زیستگاه های زادآوری گونه یاد شده به دلیل افزایش آگاهی های مردم و تلاش محیط بانان محیط زیست در شرایط مطلوب حفاظتی قرار دارد.
قرقاول یا تورنگ از گونه های بومی و حمایت شده کشور است که شکار، صید و نگهداری آن طبق قانون ممنوع است.
قرقاول نر ۸۵ سانتیمتر و قرقاول ماده با احتساب دم ۶۰ سانتیمتر طول دارد که این پرنده به دلیل دم بلند، رنگین بودن و نیز و راه رفتن باشکوه از سایر ماکیان متمایز است.
پرنده نر با سری به رنگ سبز براق، پوست برهنه دور چشم به رنگ قرمز گلی، گوشپرهای کوتاه و بدن به رنگ قرمز گلی با رگه های سیاه موج دار از قرقاول ماده که به رنگ قهوه ای - خاکستری است، متمایز می شود.
این پرنده در جنگلهای مرطوب و بوته زارهای تمشک و درختان پهن برگ یا خزان کننده به سر می برد و زیر بوته ها آشیانه می سازد.
چهار زیرگونه آن در ایران از شمال غرب تا شمال شرق پراکندگی زیستی داشته و زیرگونه تالشی آن مختص گیلان است که به طور تقریبی در تمامی مناطق جلگه ای و کوهپایه ای استان پراکنده است.
نظر شما