پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۶ تیر ۱۳۸۸، ۸:۲۱

گزارش خبری مهر/

آسیب پذیری اردبیل در مقابل حوادث جوی / شهرداری پاسخگو نیست

آسیب پذیری اردبیل در مقابل حوادث جوی / شهرداری پاسخگو نیست

اردبیل - خبرگزاری مهر: وقوع رگبار و بارشهای شدید باران و تگرگ در طی چند روز اخیر نشان داد که اردبیل در مقابل حوادث غیر مترقبه جوی بسیار آسیب پذیر و ناتوان است.

به گزارش خبرنگار مهر، وقوع رگبارها و بارشهای شدید بهاری در طی هفته جاری در کمتر از 10 دقیقه باعث شد که بسیاری از معابر و گذرگاه های اردبیل دچار آبگرفتگی شود و عبور و مرور را مختل نماید.

شکی نیست که جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی گذرگاه ها در بارشهای شدید و طولانی امری بدیهی است، اما پدید آمدن این عوارض در بارشهای کوتاه مدت دور از ذهن بوده و پذیرفتنی نخواهد بود. البته این عوارض زمانی به معضل و مشکل آزار دهنده شهری تبدیل خواهد شد که از سیستم فاضلاب بی بهره بوده و در نتیجه عدم تخلیه آبهای سطحی باعث اختلال در روند تردد عادی بین شهری شده و خساراتی را به اماکن مسکونی و تجاری وارد آورد.

با توجه به شرایط آب و هوایی استان اردبیل، این معضل در طی سالهای گذشته نیز به چشم خورده و مشکلات عمده ای را برای شهروندان پدید آورده بود که به نظر می رسد با تمام هشدارها و انتقادها، شورای شهر و شهرداری اردبیل به آن بی توجه می باشند.

در همین خصوص شهروندان اردبیلی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار نارضایتی شدید از بروز این مشکلات شهری، خواستار توجه جدی و دلسوزانه مدیران و مسئولان شهری شدند.

نحوه مدیریت شهری اردبیل با چالش روبرو است

ابراهیم محمدی با انتقاد از نحوه عملکرد و خدمات دهی شهرداری اردبیل اظهار داشت: با وجود افزایش بی سابقه درآمدها و مساعدتهای دولتی به شهرداریها، عدم خدمات رسانی مطلوب و به روز در اموری که به عنوان وظایف اولیه و اصلی این نهاد مطرح است، تامل برانگیز است.

وی اضافه کرد: شهرداری اردبیل هم اکنون در ارائه ابتدایی ترین خدمات شهری نیز با مشکلاتی روبروست و عملکرد این سازمان در رفع مشکلاتی نظیر آبگرفتگی معابر و خیابانها و حتی جمع آوری مناسب زباله با انتقادهایی مواجه است که بی توجه مانده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اردبیل با بیش از 500 هزار نفر جمعیت به نیمه کلانشهر تبدیل شده است، تصریح کرد: ارائه خدمات شهری به صورت ناهمگون سنتی و مکانیزه نشان می دهد که شورای شهر و شهرداری اردبیل باور ندارند اردبیل به نیمه کلانشهر تبدیل شده و به مکانیزمها و روشهای علمی مدیریت شهری نیاز دارد.

وی با اشاره به عدم وجود سیستم فاضلاب شهری در اردبیل متذکر شد: تاکنون حتی کوچکترین برنامه و اقدامی نیز در خصوص راه اندازی سیستم فاضلاب شهری در این شهر صورت نگرفته که نتیجه آن همین اختلالات و بروز بی نظمی در حوادث جوی است.

محمدی همچنین با بیان اینکه شهرداری اردبیل در نحوه مدیریت شهری نیز با چالشهایی روبروست، افزود: نارضایتی مردم از عملکرد شهرداری و بی توجهی مدیران این نهاد به این مهم، عدم مشارکت شهروندان را در مدیریت و مدیریت پذیری شهری در پی خواهد داشت و این امر فعالیتهای شهرداری را به چالش خواهد کشید.

این استاد دانشگاه همچنین با بیان اینکه در سالهای اخیر فعالیتهای سیاسی اعضاء شورای شهر و شهردار اردبیل، بیش از فعالیتهای خدماتی، اجتماعی و شهری بوده است، یاد آور شد: مردم اردبیل این مسایل را به خوبی درک می کنند و همین امر در آینده تاثیرات منفی در مشارکتهای مردمی ایجاد خواهد کرد.

مشکل آبگرفتگی در حاشیه شهر اردبیل بیشتر به چشم می خورد

شهرام عزیزی از کسبه اردبیل نیز با اشاره به آبگرفتگی و سرازیر شدن آن به مغازه های حاشیه خیابان در طی بارندگیهای اخیر، عدم وجود سیستم فاضلاب و عدم محاسبه علمی و دقیق شیب جداول و کانالها جهت هدایت آبهای سطحی را مهمترین دلیل آبگرفتگی و بروز مشکلات در بارندگیها عنوان کرد.

وی ابراز داشت: شهرداری اردبیل از ابتدای سال جاری نسبت به ترمیم جداول برخی خیابانها و معابر اصلی شهر اقدام کرده که با اولین بارش شدید باران، مشخص شد که شیب این جدول کشی نیز بر پایه علمی و فنی نبوده است.

عزیزی با یادآوری شرایط آب و هوایی و جوی اردبیل و میزان قابل توجه بارندگیها متذکر شد: ایجاد سیستم فاضلاب و تعین شیب مناسب برای هدایت آبهای سطحی از مهمترین وظیفه شهرداری است و باید از براساس کار کارشناسی و بر پایه استدلالات علمی و فنی صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: البته این مشکل در حاشیه شهر اردبیل بیشتر به چشم می خورد و هم اکنون در اکثر محلات حاشیه ای، آبگرفتگی ارتباطی به بارندگیها ندارد و آب ناشی از بارندگیها و جوبها به صورت دائم و مستمر در حجم وسیعی در یک نقطه جمع و تبدیل به لجنزار شده و شهروندان را آزار می دهد.

رعایت فرهنگ شهرنشینی، ضعف مدیریتی اردبیل را شفاف تر نشان می دهد

خدیجه لطفی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر لزوم رفع مشکلات فنی در جمع آوری و هدایت آبهای سطحی شهر اردبیل اظهار داشت: البته نیاز است تا شهروندان نیز با رعایت فرهنگ شهری و شهرنشینی به تداوم این مشکلات دامن نزنند.

وی تاکید کرد: طی بارندگیهای اخیر شاهد بودیم که با بالا آمدن سطح آب در کانالها، جوی خیابانها و کوچه ها، حجم وسیعی از زباله ها نیز در خیابانها پراکنده شده بود که نشان می دهد در رعایت فرهنگ شهرنشینی کوتاهی شده است.

وی که دانشجوی مهندسی عمران است، افزود: همچنین این امر نشان می دهد که مردم بسیاری از زباله های خود را در داخل جوی خیابان سرازیر می کنند که ضمن پدید آوردن منظره ناهنجار شهری و به مخاطره انداختن سلامت اجتماعی، باعث مسدود شدن مسیر هدایت آبهای سطحی و خسارت به شهروندان می شود.

لطفی در ادامه عدم توجه شهرداری به اجرای طرح زمان بندی جمع آوری زباله های شهری را از مهمترین دلایل جمع شدن زباله ها در خیابانها عنوان کرد و یادآور شد: فعالیتهای خدماتی شهرداری اردبیل امسال کمرنگ تر شده و همین موضوع نارضایتی و مشکلات زیادی را به همراه داشته است.

وی همچنین خواستار توجه شهروندان به مسائل فرهنگی و ارتباطات دو سویه شهروندی شد و تاکید کرد: رعایت مباحث فرهنگی و شهرنشینی از سوی شهروندان، ضعف مدیریتی شهر را بیش از پیش شفاف تر و بهتر نمایان خواهد کرد و در آن صورت مدیران برای رفع نکردن این مشکلات بهانه ای نخواهند داشت.

یک راننده تاکسی نیز آبگرفتگی معابر و خیابانهای اردبیل را جزء کوچکی از مشکلات لاینحل این شهر دانست و افزود: ترافیک، سد معبر، افزایش دست انداز و چاله چوله در خیابانها و کوچه ها، کم عرض بودن خیابانها بویژه در مرکز شهر، تعیین مسیرهای یک طرفه و خط ویژه به صورت غیر علمی و غیر کارشناسی و... از جمله مشکلاتی است که هم اکنون تردد در این شهر را سخت و عذاب آور کرده است.

صادق کرمی با بیان اینکه شهرداری برای دومین سال پیاپی امسال را نیز به عنوان سال نهضت آسفالت ریزی اعلام کرده است، تاکید کرد: متاسفانه با تمام تبلیغات صورت گرفته و اعتبارات اختصاص یافته، به جز لکه گیری جزئی و آسفالت ریزی چند خیابان اصلی، فعالیت موثر و قابل توجهی در این خصوص صورت نگرفته است.

وی ضعف نظارت در فعالیتهای شهرداری را یاد آور شد: عدم نظارت و اقدامات غیر علمی و اصولی باعث شده که لکه گیریهای خیابانها به دست اندازها و ناهموارهای غیر قابل تحملی تبدیل شود، همچنین پایین بودن کیفیت آسفالت و حتی بلوکهای سیمانی به کار رفته در جدول کشی خیابانها باعث شده که بعد از گذشت چند ماه به کلی از بین رفته و تردد را با مشکل مواجه کند.

این راننده تاکسی خاطرنشان کرد: البته در ایام قبل از انتخابات، فعالیتهای شهرداری اردبیل به طور بی سابقه ای افزایش پیدا کرد که با برگزاری انتخابات این فعالیتها متوقف و حتی برخی از خیابانها نیز که برای لکه گیری و زیبا سازی کنده شده بود، بعد از گذشت دو هفته به حال خود رها شده است.

شهرداری به توسعه فضای سبز و زیبا سازی اردبیل توجه کند

همچنین بسیاری از شهروندان اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر از عدم توجه به توسعه چشمگیر و مفید فضای سبز و نیز زیبا سازی شهر اردبیل گلایه مند بوده و با اشاره به فرا رسیدن فصل تابستان و اینکه اردبیل از مهمترین قطبهای گردشگر پذیر کشور می باشد، خواستار توجه بیشتر به مقوله های پاکیزگی و زیبایی شهر شدند.

استاندار اردبیل نیز در خصوص عدم سیستم فاضلاب در شهر اردبیل، به ضعف زیر ساختهای شهری اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت توجه به بستر سازیها برای سیستماتیک کردن فعالیتهای شهری و خدماتی، از تلاش برای رسیدن به یک برنامه ریزی منسجم خبر داد.

منصور حقیقت پور در خصوص انتقادهای صورت گرفته در این بخش توضیح بیشتری نداد، اما اظهار امیدواری کرد ساخت و سازهایی که در آینده صورت خواهد گرفت، با فراهم بودن زیر ساختها از جمله سیستم فاضلاب انجام شود تا این مشکلات نیز مرتفع شود.

اما این سخنان با وجود داشتن لایه هایی از امیدواری برای بهبود سطح شهرنشینی، به عدم وجود سیستم فاضلاب و یا برنامه های مدیریتی استان برای ایجاد این سیستم، چگونگی توسعه فعالیتهای سیستماتیک و مکانیزه و زمان آن و برخی سئولات دیگر پاسخ نداده است.

همچنین تلاشهای ما برای ارتباط با مسئولین شورای شهر و شهرداری اردبیل برای پاسخگویی به این مشکلات و معضلات شهروندان به جایی نرسید و شهردار اردبیل همچنان در برابر انتقادها و ارایه برنامه های شهرداری سکوت اختیار کرده است.

این در حالی است که طی چند ماه گذشته شهروندان اردبیل تصور می کردند که با انتخاب استاندار سابق اردبیل به سمت معاون عمرانی وزارت کشور که برادر شهردار اردبیل است باشد، آهنگ فعالیتها و اقدامات و نیز پروژه های عمرانی و شهری اردبیل با تعامل و ارتباط نزدیک تندتر شود، که تاکنون این چنین نبوده است.

باید یاد آوری کنیم که بنا به گفته شهردار یکی از شهرهای اروپایی، تنها زمانی خدمات دهی و رفع مشکلات شهری در تقابل با شهروندان به پایان خواهد رسید که شیوه زندگی شهرنشینی نیز به پایان برسد که غیر ممکن بودن این فرضیه نشان می دهد مشکلات شهری برای سازمانهای متولی پایانی ندارد و تنها تلاش شبانه روزی، برنامه ریزی منسجم، علمی، دلسوزانه و کاربردی را می طلبد.

باید بپذیریم که شهرداری به عنوان متولی شهر وظایف سنگینی بر دوش داشته و تمام امورات شهری از ساخت و سازها گرفته تا عمران، حمل و نقل دورن شهری، ترافیک، فضای سبز، و خدمات عمومی شهری نظیر نظافت معابر، جمع آوری، حمل و دفن زباله و... ارتباط تنگاتنگی با شهرداری و این سازمان به اصطلاح خود گردان دارد و باید در اجرای این وظایف به برنامه ریزی مدون و منسجم، بهره گیری از کارشناسان و مدیران خبره و کارآمد، مشارکت مردمی، شناسایی نیازهای واقعی مردم، تامین آرامش شهروندان و... توجه ویژه ای صورت گیرد.

کد خبر 902653

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha