۱۹ تیر ۱۳۸۸، ۱۰:۲۴

شرکتهای تعاون روستایی مازندران قادر به خرید جو نیستند

شرکتهای تعاون روستایی مازندران قادر به خرید جو نیستند

ساری - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای نخستین بار در استان حدود 10 هزار تن جو از کشاوزان خریداری شده است که به دلیل پر شدن انبارها، شرکتهای تعاون روستایی دیگر قادر به خرید این محصول نیستند.

به گزارش خبرنگار مهر در بابلسر، یحیی ابطالی شامگاه پنجشنبه در بازدید از سایت تولید محصول سالم برنج در بابلسر اظهار داشت: مازندران در تولیدات محصولات کشاورزی مقام دوم را در کشور داراست.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 100 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که به بالاترین عملکرد در واحد سطح رسیدیم.

وی یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد و خاص کشاورزی در استان را بالا بودن ضریب تبدیل و ضریب کشت دانست و افزود: استان مازندران با دارا بودن 2.3 درصد سطح زیر کشت و با تولید هفت میلیون تن محصولات کشاورزی در سال حدود سه ‌برابر میانگین کشوری را تولید می‌کند.

ابطالی ارزش ریالی این تولیدات را 15 هزار میلیارد عنوان کرد و ادامه داد: استان مازندران بعد از استان فارس در بخش تولیدات محصولات کشاورزی مقام دوم را در کشور دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با بیان اینکه در دو سال گذشته وضعیت و عملکرد تولید با وجود سرمازدگی و خشکسالی مطلوب بوده است، گفت: در بخش تولیدات مرکبات با تولید یک میلیون و 800 تن بالاترین رکورد تولید کشور را کسب کردیم.

ابطالی افزود: با وجود اینکه در سال گذشته بخشی از اراضی از زیر کشت برنج خارج شده بود، توانستیم در حد سالهای گذشته حدود یک میلیون و 350 هزار تن شلتوک تولید کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی بابلسر نیز گفت: کشت توام برنج و پرورش اردک در شالیزارهای مازندران ادامه دارد.

حسن عنایتی اظهار داشت: تولید محصولات سالم کشاورزی منجر به افزایش بهره‌ وری اقتصادی و افزایش کمی و کیفی تولید می‌شود.

وی افزود:‌ با توجه به رشد جمعیت و نیاز روزافزون جامعه به غذا، سامانه‌های کشاورزی بیش از پیش به مصرف نهاده‌های شیمیایی برون مزرعه‌ای به ‌ویژه کودهای و آفت‌‌کش‌ها روی آوردند.

عنایتی بیان کرد: هر چند عملکرد بسیاری از محصولات زراعی به شکل چشمگیری افزایش یافته است اما امنیت غذایی را به مخاطره انداخت و موجب تشدید مشکلات زیست محیطی شده که از مهمترین دغدغه‌های مصرف‌کنندگان جامعه است.

این مسئول گفت: پیدایش نهاده‌های شیمیایی و از جمله آفت‌کش‌های شیمیایی صنعتی، کشاورزان ما را دچار این تفکر کرد که می‌توانند آفات و بیماری‌ها و علف‌های هرز را ریشه‌کن کنند و در حال حاضر کشاورزانی که کود و سم فراوان استفاده می‌کردند، مشتاق تولید محصولات سالم کشاورزی ارگانیک هستند.

وی دلیل این ادعا را حضور گرم و پرشور کشاورزان در کلاسهای مدرسه در مزرعه و مدیریت تلفیقی آفات که با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی و ترویج در روستاهای استان برگزار می‌شود، عنوان کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر در ادامه به معرفی سایت تولید محصول سالم برنج پرداخت و گفت: این سایت که دومین سال تولید خود را پشت سر می‌گذارد، مساحت آن 3.5 هکتار بوده و به منظور کشت توام برنج و پرورش اردک دو مزرعه با توری حصار کشی شده و زیرپوشش مرکز خدمات و ترویج شهید اشرفی اصفهانی جهاد کشاورزی بابلسر قرار دارد.

کد خبر 909213

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha