۳ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۴۷

دانا در پاسخ به مهر خبر داد:

سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری در نفت خزر/حفر اولین چاه در 250 کیلومتری نکا

سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری در نفت خزر/حفر اولین چاه در 250 کیلومتری نکا

مدیرعامل شرکت نفت خزر از پتانسیل سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری در منابع نفت و گاز خزر خبر داد و گفت: اولین چاه ایران در دریای خزر در فاصله 250 کیلومتری نکا توسط سکوی ایران البرز حفر می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین دانا در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر با بیان اینکه افتتاح سکوی نیمه شناور ایران البرز اولین قدم در حلقه تکمیلی فعالیتهای اکتشافی ایران در منابع هیدروکربوری دریای خزر است، گفت: از سوی دیگر می توان از سکوی ایران البرز بهره برداری های مختلفی همچون تثبیت حاکمیت ایران در دریای خزر و تعیین رژیم حقوقی را انجام داد و از این سازه دریایی به عنوان یک ابزار حاکمیتی استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت نفت خزر با تاکید بر اینکه بهره برداری از سکوی ایران البرز و آغاز فعالیت های اکتشافی در خزر می تواند آثار سیاسی و اقتصادی خاص خودش را به همراه دارد، تصریح کرد: در معادلات و تعاملات منطقه ای حضور سکوی ایران البرز آثر خاص خودش را به همراه خواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون فعالیت های اکتشافی صورت گرفته در آبهای کم عمق خزر موفقیت آمیز نبوده است، بیان کرد: با فعالیت سکوی نیمه شناور ایران البرز، شناورهای یدک کش و پشتیبانی و پایگاه پشتیبانی بندر نکا فرصتی را فراهم کرده که ایران به جمع صاحبان تکنولوژی حفاری در آبهای عمیق بپردازد.

ظرفیت سازی برای سرمایه گذاری 10 میلیارد دلاری در خزر

دانا با اشاره به آغاز قریب الوقوع حفاری آزمایشی در دریای خزر، بیان کرد: زمان دقیق شروع حفاری در آبهای عمیق دریای خزر به شرکت حفاری شمال و آمادگی آنها دارد.

وی با اشاره به اینکه پس از تکمیل مراحل اکتشافی و تثبیت نفت، به سرعت عملیات توسعه ای آن آغاز خواهد شد، اعلام کرد: در مجموع برآوردهای صورت گرفته نشان می دهد که منابع هیدروکربوری دریای خزر پتانسیل 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری را داشته باشد.

مدیرعامل شرکت نفت خزرتاکید کرد: میزان دقیق ذخایر هیدروکربوری پس از حفر اولین چاه اکتشافی در خزر مشخص خواهد شد.

هزینه 500 میلیون دلاری برای ساخت البرز شناورهای پشتیبانی

این مقام مسئول در شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به پرسش دیگر مهر از سرمایه گذاری حدود 500 میلیون دلاری برای ساخت سکوی نیمه شناور ایران البرز، 3 فروند شناور یدک کش پشتیبانی(کاسپین) و تجهیز پایگاه پشتیبانی بندر نکا خبر داد و افزود: از سوی دیگر، تاکنون در این طرح بیش از 10 میلیون نفر ساعت کار انجام شده است.

دانا در مورد تحویل سومین شناور سکوی البرز توسط شرکت صدرا، اظهار کرد: شناور سوم نیمه اول سال آینده تحویل شرکت ملی نفت می شود.

وی با بیان اینکه در کاسپین 3 تجهیزات و فن آوری های جدید و مدرن تری نصب شده است، بیان کرد: حتی این شناور قادر است که عملیات لوله گذاری را نیز در دریای خزر انجام دهد.

عدم مشارکت پتروبراس برزیل در فعالیتهای اکتشافی خزر

مدیرعامل شرکت نفت خزر از عدم حضور شرکت پتروبراس برزیل در فعالیتهای اکتشافی ایران در دریای خزر خبر داد و بیان کرد: اما قصد داریم از دانش فنی این شرکت در فعالیتهای نفتی در آبهای عمیق استفاده کنیم.

دانا در مورد عدم حضور این شرکت برزیلی در فعالیتهای اکتشافی خزر، توضیح داد: مسئولان پتروبراس اعلام کرده اند که با توجه به کشف ذخایر جدید در برزیل قادر به حضور در ایران نیستند و به نوعی در شرایط فعلی نیروی انسانی و منابع سرمایه ای لازم را برای فعالیت در خزر ندارند.

آغاز حفاری در آبهای بین المللی ایران

وی در مورد مکان دقیق شروع حفاری در دریای خزر گفت: موقعیت حفاری ایران در محدوده آبهای بین المللی ایران در دریای خزر است که امیدواریم با شروع حفاری در این منطقه دچار مشکل نشویم.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه سایر دستگاه های مرتبط نیز باید شرکت ملی نفت را برای شروع حفاری اکتشافی در خزر یاری کنند، اظهار داشت: نخستین چاه اکتشافی ایران در بلوک 6 خزر و در فاصله 250 کیلومتری بندر نکا انجام می شود.

6 ماه تا یکسال مدت حفر اولین چاه ایران در خزر

دانا در ادامه با بیان اینکه برای حفر اولین چاه در دریای خزر بین 6 تا یکسال زمان نیاز است، بیان کرد: توسعه میادین احتمالی هیدروکربوری ایران در دریای خزر قطعا به زمان زیادی نیاز داشته باشد به طوری که پیش بینی می کنیم برای توسعه هر موقعیت به 5 سال زمان نیاز باشد.

وی با اشاره به وزن 15 هزار تنی سکوی البرز، افزود: اما سایر سازهای دریایی مورد نیاز برای توسعه موقعیت های هیدورکربوری به مراتب عظیم تر است به طوری که ممکن است وزن این سازها به 200 تا 300 هزار تن برسد.

به گفته مدیرعامل شرکت نفت خزر برای توسعه میادین احتملی در خزر باید توان پیمانکاران دریایی در این منطقه افزایش یابد حتی معتقدم باید 20 پیمانکار مشابه صدرا در این منطقه ایجاد شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: مراحل اکتشاف و توسعه منابع هیدروکربوری ایران در دریای خزر قطعا زمان بر خواهد بود.

کد خبر 917193

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha