به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، همایون میرزازاده در جمع خبرنگاران افزود: فقدان این مدیریت به ویژه در بخش کشاورزی تاثیر منفی بر منابع تامین آب شرب شهرهای خراسان رضوی گذاشته است.
مدیر دفتر مطالعات و اجرای طرحهای تامین آب شرکت آبفای خراسان رضوی، حفر چاه کشاورزی در حریم منابع تامین آب شرب و هدررفت 65 درصدی آب کشاورزی را از جمله تبعات نبود مدیریت یکپارچه آب دانست و گفت: این امر منجر به بحرانی شدن دشت ها و بعضا تامین آب از فواصل چند کیلومتری برای جمعیت تحت پوشش در برخی نقاط شده است.
میرزازاده با بیان این که مسائل و مشکلات موجود در قالب یک گزارش در سال 80 به اطلاع مسئولان رسیده است، خاطرنشان کرد: در حالیکه چهار درصد آب های زیرزمینی در بخش شرب مصرف می شود 95 را بخش کشاورزی استحصال می کند.
وی با بیان اینکه در صورت حداقل پنج درصد صرفه جویی در بخش کشاورزی مشکل تامین آب شرب در استان رفع خواهد شد، بر اجرای طرحهای آب خوانداری و آبخیزداری در دشت های استان تاکید کرد و گفت: با وجود اهمیت اجرای این طرحها، تنها در نیشابور آن هم به شکل محدود به این موضوع توجه شده است.
وی از حفر چاه غیر مجاز کشاورزی در حریم چاه های تامین آب شرب شهرهای باخرز و قوچان خبر داد و حداقل و حداکثر افت سالانه چاه های استان را بین 30 سانتیمتر و بیش از یک متر اعلام کرد.
میرزازاده از پیشروی آب شور به سمت منابع آب شیرین اظهار نگرانی کرد و گفت: این اتفاق در برخی مناطق از جمله دشت مه ولات رخ داده است و طعم آب در تربت حیدریه و تربت جام نیز رو به تغییر است.
وی به تاثیر بارشها در سال گذشته و اوایل امسال در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: این تاثیر بر سفره های آب زیرزمینی به تدریج و در درازمدت به وجود می آید اما بر چشمه ها و قناتها در همان سال قابل احساس است کما اینکه افزایش بارندگی بر کاهش برودت هوا و کوتاه شدن روزهای گرم در نیمه نخست سال بی تاثیر نخواهد بود.


نظر شما