به گزارش خبرگزاري مهر، سقوط رژيم بعث عراق هر چند يك كانون بحراني در منطقه خليجفارس را از ميان برداشت، با اينحال اشغال عراق و پيامدهاي آن دور جديدي از آشوب و عدم ثبات در منطقه را پديد آورده است.
حضور گستردة نيروهاي بيگانه در عراق در طول يكسال گذشته نه تنها نتوانسته امنيت را به آن كشور بازگرداند، بلكه خود موجب افزايش تنش در آن كشور و در سطح منطقه شده است. از آنجا كه يك قدرت خاص جهاني و منطقهاي به تنهايي قادر به تأمين امنيت و ثبات در اين بخش از جهان نيست ، لازم است كه تدابيري انديشه شود كه يك اجماع و همكاري جهاني و منطقهاي در مقابل عوامل ناامني و تنشزا پديد آيد تا در سايه آن در بلندمدت ريشههاي صلح، امنيت و توسعه و پيشرفت در خليجفارس را فراهم آورد.
به همين منظور مركز مطالعات خليج فارس و خاورميانه دفتر مطالعات سياسي و بينالمللي با هدف پژوهش و تبيين مؤلفههاي امنيت و همكاري منطقهاي در شرايط جديد و متغير بينالمللي، پانزدهمين همايش بينالمللي خليجفارس را با عنوان "خليجفارس: امنيت و همكاري منطقهاي در روند تحول سياستهاي جهاني" را برگزار مي كند .
قرار است در اين همايش دو روزه كه صاحب نظران و انديشمندان سياسي و عرصه روابط بين الملل از كشورهاي مختلف محورهاي در نظر گرفته شده زير را مورد بحث و بررسي قرار دهند.
الف) محور سياسي - امنيتي
- چشمانداز آينده امنيت و همكاري در منطقه خليج فارس
- بررسي مفاهيم و مولفههاي جديد همكاريهاي امنيتي در خليج فارس
- تحولات عراق و آثار آن بر امنيت منطقهاي
- خليج فارس و قدرتهاي بزرگ در نظام بين الملل چندقطبي
- عراق و سياستهاي متغير جهاني
- روابط ايران و كشورهاي حوزه خليج فارس با توجه به تحولات جديد منطقهاي
- نگرش (دكترين) نظامي - امنيتي آمريكا پس از جنگ عراق(كاربرد در مورد منطقه خليجفارس)
ب) محور اقتصادي
- نفت خليج فارس: سياستهاي منطقهاي و رقابتهاي جهاني
- نفت به عنوان عامل همكاري منطقهاي با نظام بينالمللي
- دورنماي ذخاير نفت و گاز خليجفارس و بازار جهاني نفت
- بررسي ابعاد سياستهاي دگرگون شده انرژي جهاني و خليج فارس
- همكاريهاي نفت و گاز در درياي مازندران
- تحولات عراق و آثار آن بر بازار نفت در جهان
- نفت، توسعه و امنيت در خليج فارس
- امكانسنجي توسعه همگرايي در خليج فارس
ج) محور فرهنگي، اجتماعي، حقوقي و محيط زيست
- پيامد تحولات عراق بر اصلاحات درون منطقهاي
- طرح خاورميانه بزرگ و آثار اجتماعي و فرهنگي آن بر منطقه خليجفارس
- مسئله اشغال عراق و آثار آن بر رويكردهاي اجتماعي و فرهنگي
- بررسي ساختارها و الگوهاي متحول فرهنگي و تمدني در منطقه
- خليجفارس: تناقض نماي سنت و نوسازي (مدرنيته)
- آينده ظرفيت و نهادينهسازي گفتگوي تمدنها در منطقه و جهان
- شناخت آسيبپذيريها و تهديدهاي فرهنگي در منطقه خليجفارس
نظر شما