۱۷ آذر ۱۳۸۸، ۱۵:۱۷

تقدیر وزارت بهداشت از همکاری مردم و حجاج در کنترل موج دوم آنفلوانزای A

تقدیر وزارت بهداشت از همکاری مردم و حجاج در کنترل موج دوم آنفلوانزای A

وزارت بهداشت طی اطلاعیه‌ای از همکاری مردم و به ویژه حجاج بیت‌الله الحرام و هماهنگی سازمانهای ذیربط برای کنترل موج دوم آنفلوانزای نوع A تقدیر کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این اطلاعیه آمده است: لطف خداوند متعال و حضرت صاحب ‌الزمان (عج) و رعایت بهداشت فردی و عمومی از سوی زائران ایرانی و توصیه‌ های هیئت پزشکی حج و تیمهای پزشکی وزارت بهداشت مستقر در عربستان موجب شد امسال زائران ایرانی در شرایط مناسبی اعمال حج را انجام داده و با سلامتی به میهن اسلامی باز گردند.

این اطلاعیه تأکید می‌کند: به منظور حفظ سلامت زائرین بیت ‌الله الحرام در حج تمتع امسال، تلاشی همه جانبه اعم از درون‌بخشی و فرابخشی صورت گرفته است. از جمله این فعالیتهای پیشگیرانه می‌توان به تشکیل زیرکمیته حج تمتع و ارسال گزارش هفتگی به دبیرخانه ستاد مقابله با پاندمی، آموزش وسیع کلیه پزشکان کاروانهای اعزامی به عربستان، گسترش آموزش مدیران کاروانها و سرکاروانها توسط دانشگاههای علوم پزشکی کشور در رابطه با مقابله با جهانگیری آنفلوانزا، انتخاب رابطین امین در کاروانها برای آموزش زائرین و تعامل همه جانبه با سازمان حج و زیارت و هیئت پزشکی حج جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

در بخش دیگری از این اطلاعیه کاهش اعزام افراد در معرض خطر و دارای بیماریهای زمینه‌ای را اقدامی به جا برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزای نوع A‌ و سایر بیماریهای واگیردار بین حجاج امسال، ذکر کرده است.

تنظیم دستورالعمل مراقبت بیماری در زمان اعزام و بازگشت حجاج، تأمین امکانات کمک آموزشی وسیع و توزیع در میان حجاج در زمان حرکت از مبداء و ورود به مقصد، آموزش زائران توسط 2000 نفر از شهریاران سلامت و استقرار در ایستگا‌ههای سطح شهر به منظور آموزش عمومی در زمان بازگشت حجاج از دیگر اقدامات مؤثر بوده است.

همچنین یک تیم ارزشمند اپیدمیولوژیست متشکل از 6 نفر متخصص عفونی عضو هیئت علمی و 6 نفر مدیر گروه تخصصی مبارزه با بیماریهای دانشگاههای علوم پزشکی و 6 نفر کارشناس خبره مبارزه با آنفلوانزا و 10 نفر کارشناس بهداشت محیط آگاه به مقابله محیطی با آنفلوانزا، 2 نفر سر گروه، یک نفر متخصص علوم آزمایشگاهی و یک نفر پزشک رابط شورای سیاستگذاری سلامت صدا و سیما با دبیرخانه کمیته اعزامی از سوی این وزارتخانه به مکه و مدینه، نیز اجرای نظام مراقبت فوق فعال بیماری در طی اجرای مراسم حج تمتع سال جاری را برعهده داشته است.

در این اطلاعیه تاکید شده است مهمترین عامل در مؤثر بودن اقدامات فوق، همکاری هموطنان عزیز به ویژه حجاج بیت‌الله الحرام و همچنین همکاری دستگاههای ذیربط خصوصاً سازمان حج و زیارت و هیئت پزشکی حج با این وزارتخانه بوده که منجر به کنترل موج دوم بیماری آنفلوانزای نوع A بین حجاج و هموطنان شده است.

در بخش دیگری از این اطلاعیه با استناد به نظر دفتر سازمان جهانی بهداشت در ایران مبنی بر اینکه سیستم گزارشدهی بیماری آنفلوانزا در ایران نسبت به کشورهای منطقه بهتر است آمده است: جداول WHO و اعداد و ارقام اعلام شده نشان می‌دهد که کشورهایی که دارای شرایط تقریباً یکسان با ایران هستند، سیستم گزارشدهی دقیق ندارند و یا با تأخیر گزارش می‌دهند. اما گزارشدهی در ایران به دلیل وجود سیستم مراقبت فعال به صورت منظم، دقیق و به موقع انجام می‌شود.

این اطلاعیه در مورد وضعیت گزارش ‌دهی آنفلوانزای نوع A در ایران در مقایسه با دیگر کشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی می‌افزاید: بسیاری از کشورهای منطقه طی ماههای اخیر گزارشی از موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری را به WHO ارائه نداده‌اند. به عنوان مثال تعدادی از کشورهای آسیای میانه تا کنون گزارشی از موارد این بیماری در کشور خود اعلام نکرده و تعدادی از کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز مدتهاست که گزارشدهی خود را قطع کرده‌اند. حتی یکی از کشورهای همسایه ایران تا دوهفته گذشته آزمایشگاهی برای تائید موارد ابتلا به این بیماری در اختیار نداشته است.

در این اطلاعیه تأکید شده است: مقایسه آمار مرگ و میر بایستی در مقایسه با جمعیت هر کشور لحاظ شود. به عنوان مثال در کشوری با حدود 19 میلیون جمعیت، 88 مورد مرگ براثر این بیماری گزارش شده و کشوری با 650 هزار نفر جمعیت 7 مورد مرگ و کشور دیگری با 5 میلیون جمعیت 27 مورد مرگ را گزارش کرده‌اند. لذا با در نظر گرفتن جمعیت 70 میلیونی کشورمان، موارد مرگ و میر ایران به مراتب از اکثریت کشورهای منطقه پایین‌تر است.

در بخش پایانی این اطلاعیه با اشاره به خرید دو میلیون دز واکسن آنفلوانزای نوع A و ورود اولین محموله آن در دو روز پیش و توزیع آن در مراکز بهداشتی درمانی برای افراد پرخطر از خرید دو میلیون دوز دیگر از این واکسن در آینده نزدیک خبرداده و تأکید شده است: واکسیناسیون افراد سالم در مقابل بیماری آنفلوانزای نوع A ضرورت ندارد و هموطنان عزیز با رعایت نکات بهداشتی که تا کنون از سوی مسئولین سلامت کشورمطرح شده است، از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.

کد خبر 996571

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha