به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به پاکستان، منوچهر متکی که برای حضور در نشست 3 جانبه ایران، افغانستان و پاکستان در موضوع افغانستان عازم اسلام آباد شده است ، امروز شنبه با شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار متکی تصریح کرد: برخی تصور می کردند با رویکرد نظامی و اقدامات مداخله جویانه می توانند مشکلات افغانستان را حل کنند اما جهانیان اینک به این نتیجه رسیده اند که حل این معضل تنها از طریق گفتگو و رویکرد منطقه ای امکانپذیر است.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به گسترش تروریسم و افراط گرایی از افغانستان به پاکستان و منطقه یادآور شد: تروریسم هیچ مرزی نمی شناسد و این موضوع صرفا در منطقه نمی ماند لذا گام برداشتن برخی قدرتها در این مسیر ادامه همان سیاست های شکست خورده گذشته است.
متکی با اشاره به تاثیرات منفی بحران افغانستان در کشورهای همسایه از جمله نا امنی و بی ثباتی و معضل آوارگان اظهار داشت: موضع ایران تاکید بر استفاده از ظرفیت منطقه برای حل موضوع افغانستان از راهکار منطقه ای بوده و کشورهای منطقه باید از اقدام عملی در این خصوص برای کمک به حل و فصل این مشکل اقدام کنند.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس قبلی سران در تهران ابراز امیدواری کرد که با برگزاری نشست وزیران خارجه سه کشور و تحقق توافقات قبلی گامی در جهت این بحران برداشته شود.
در ادامه این دیدار شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه پاکستان به روابط دیرینه ایران و پاکستان اشاره کرد و در خصوص همکاری های سه کشور ایران، پاکستان و افغانستان گفت: بیانیه تهران در اجلاس سران 3 کشور بیانیه ای مهم بود و پاکستان خود را در قبال آن متعهد می داند و ما آماده برگزاری دومین نشست سران 3 کشور هستیم.
وی با تاکید بر ضرورت اتخاذ رویکرد منطقه ای دربحران افغانستان تصریح کرد: ایران و پاکستان بیشتر از سایر کشورها تحت تاثیر عواقب بحران افغانستان به خصوص در زمینه های نا امنی و آوارگان قرار گرفتند.
وزیر خارجه پاکستان ابتکار جمهوری اسلامی ایران در خصوص اجلاس وزرای خارجه 3 کشور ایران،افغانستان و پاکستان را مهم توصیف کرد.
دیدار متکی و قریشی با پیوستن سپنتا وزیر خارجه افغانستان به صورت 3 جانبه ادامه یافت.
نظر شما