به گزارش گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر به نقل از ستاد خبري هشتمين جشنواره انتخاب بهترين كتاب سال دفاع مقدس ، حميد حسام ، معاون ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس ضمن بيان اين مطلب كه يكي دو سال گذشته اقبال و توجه بيشتراهل قلم به حوزه پژوهش و نقد خاطره نويسي بوده است گفت : در ميان نسل نويسندگان جنگ ، يك احساس عمومي نسبت به ثبت تاريخ جنگ به شكل واقعي وجود داشته كه در سال هاي اخير تدوين آن يكي از دغدغه هاي مجموعه بنياد حفظ آثار بوده و هست .
وي افزود : معاونت ادبيات بنياد ، اگر چه با سياست عدم كار اجرايي و ترسيم سياست هاي كلان ، در اين عرصه پاگذاشته ولي عملا خود به يكي از دايره هاي اجرايي مشابه ساير نهادها و دستگاهها تبديل شده است .
معاون ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس در ادامه گفت : رسالت بنياد، با تكيه بر رهنمود مقام معظم رهبري در حوزه ادبيات دفاع مقدس يك رسالت ستادي و ارائه راهكارهاي كارشناسي به دستگاههاي متولي است .
وي همچنين افزود : البته ارائه راهبردها يقينا با ساز و كار كارشناسي و با اتكا بر صاحب نظران و خبرنگاران اين عرصه عملي خواهد شد و بنياد بيش از هرچيزي در سياست فعلي خود به دنبال تبيين خط مشي واحد و ايجاد تعامل فرهنگي با دستگاههاي مرتبط با تكيه بر همين آراء كارشناسي است .
حميد حسام با اشاره بر اين نكته كه هشتمين جشنواره انتخاب بهترين كتاب سال دفاع مقدس از حيث ساختار يا يك حركت تعاملي و مشترك در سطح نيروهاي مسلح و سازمان هاي فرهنگي شروع شده ، اظهار داشت : اميد داريم اين تعامل و ارتباط در حيطه مباحث محتوايي ، ارزيابي ها و داوري ها قرار بگيرد و در واقع ، نظر بنياد در بحث تعامل ، ايجاد يك نگاه مثبت و كارشناسي برگرفته از نظر كارشناسان دستگاههاي مرتبط با دفاع مقدس است.
وي ترغيب و تشويق نويسندگان ، مؤلفان و نوقلمان را براي حضور در يك همايش ملي ، ايجاد انگيزه و ترغيب مسئولين و دست اندركاران نسبت به حمايت از نويسندگان و محققان و نشان دادن كارهاي برجسته و ويژه و تبيين يك معدل قابل قبول براي يك كار ادبي را از جمله اهداف برگزاري جشنواره انتخاب بهترين كتاب سال دفاع مقدس ، برشمرد و خاطر نشان كرد : با نگاهي گذرا به دوره هاي گذشته جشنواره ، كه با افت و خيزهايي همراه بوده ، در مي يابيم كه تمام و كمال به اهداف دست نيافتهايم و شايد دليل عمده آن اين است كه دست اندركاران نشر و سازمان ها و نهادهاي مربوطه ، يك نگاه فني و كارشناسي و نزديك به هم را ندارند.
معاون ادبيات حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس در پايان افزود: هر كدام از مبادي حمايت از آثار دفاع مقدس ، با سياستگذاري خاص خودشان به شكلي از موضوع جنگ حمايت كرده اند ، و از همين زاويه است كه در دوره هاي مختلف ، نويسندگان در يك سردرگمي و بلا تكليفي قرار گرفته اند و از ميان گزينه هاي مختلف ، مجموعه هايي را انتخاب مي كنند كه از جهات مختلف به ويژه مالي ، تكيه گاه هاي مناسب تري هستند.
گفتني است هشتمين جشنواره انتخاب بهترين كتاب سال دفاع مقدس به همت معاونت ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس در هفته دفاع مقدس برگزار خواهد شد .
نظر شما