۲۱ تیر ۱۳۸۹، ۹:۴۸

گزارش خبری مهر/

فردیس کرج شبه شهری محروم با نیم میلیون جمعیت

فردیس کرج شبه شهری محروم با نیم میلیون جمعیت

استان تهران - خبرگزاری مهر: فردیس با جمعیتی بالغ بر 500 هزار نفر در 10 کیلومتری جنوب شرقی کرج تنها به عنوان یکی از نواحی شهرداری خدمات اولیه شهری دریافت می کند که به طور قطع پاسخگوی نیازهای شهروندان نیست.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، منطقه فردیس با قدمتی بسیار و جمعیتی بالغ بر 500 هزار نفر در 10 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان کرج، ابتدای جاده شهریار واقع است که جمعیت آن از چند استان کشور بیشتر است اما تنها به عنوان یکی از نواحی شهرداری کرج خدمات دریافت می کند و ساکنان آن با کمبودهای بسیاری در زمینه های متعدد دست به گریبانند.
 
نبود بیمارستان و درمانگاهی مجهز، کمبود مراکز فرهنگی و ورزشی مناسب، خرابی آسفالت خیابانهای اصلی و فرعی،  نداشتن گورستان و... از جمله مشکلات عدیده این منطقه است.
 
با توجه به عبور راه های ارتباطی سرآسیاب، ملارد، مارلیک، اندیشه و شهریار  جمعیت مناطق یاد شده بار ترافیکی سنگینی را به فردیس تحمیل می کند و فردیس 500 هزار نفری در حالیکه توان حل مشکلات خود را ندارد باید پاسخگوی نیازهای شهرهای همجوار خود نیز باشد..
 
عدم وجود ترمینال مسافربری و استفاده از ناوگان فرسوده اتوبوسهای شهری، کمبود فضای سبز و سرویسهای بهداشتی عمومی و  نداشتن روشنایی مناسب در معابر از دیگر کاستیها در این منطقه  محسوب می شود.
 
کانال آبی که به زباله دانی تبدیل شد/ خطر در کمین شناگران در کانال فاضلاب
 
کانالی با عمق 1.5متر و عرض چهار متر که آبدهی آن سه متر  مکعب در ثانیه است از وسط فردیس می گذرد که به دلیل تبدیل شدن به زباله  دانی، چهره بسیار نامرتب شهر را دو چندان نازیبا نشان می دهد.
 
آلودگی آب این کانال که علت عمده آن جاری شدن فاضلابهای شهری و خانگی است، جوانانی را که به دلیل کمبود فضاهای تفریحی و ورزشی در منطقه  به دور از چشم والدین به بازی و شنا در کانال روی می آورند، تهدید می کند.
 
از آب کانال جهت مصارف کشاورزی استفاده می شود و در حال حاضر به صورت اجاره در اختیار کشاورزی شهرستان شهریار قرار گرفته است بنابراین با توجه به این مسئله که درآمد کانال به وزارت نیرو اختصاص پیدا می کند شهرداری منطقه 3 کرج به عنوان متولی فردیس لزومی نمی بیند تا هزینه ای را جهت پوشاندن روی کانال صرف کند و به هر حال این دودیست که به چشم شهروندان فردیس می رود.
 
خرابی آسفالت معابر و خیابان ها نیز علاوه برخساراتی که به خودروها وارد می کند، به دلیل آبگرفتگی تردد را برای عابران پیاده  دشوار کرده و در مواقع بارندگی عدم وجود آبراه مناسب، باعث ایجاد سیلاب در خیابانها می شود.
 
پل فردیس پرحادثه ترین مکان برای عبور عابران
 
از دیگر مناطقی که به دلیل وجود مشکلات فراوان، آوازه اش بلند شده، پل فردیس است که به عنوان یکی از پرحادثه ترین مکانهای موجود برای عبور عابران به شمار می رود و در نزدیکی آن، میدان  شهید سلطانی قرار دارد که مشکل ترافیک و معطلی رانندگان در آن بحث چندین ساله است.
 
میدان شهید سلطانی به دلیل این که گلوگاه عبوری بیش از هشت استان کشور به صورت مستقیم و شش استان به صورت غیرمستقیم  است، برای مردم کرج خسته کننده و برای سایر استانها نیز ایجاد مشکل کرده است

از نظر کارشناسان مشکل این منطقه نواحی بسیار دیگری را نیز با خود درگیر کرده ولی باید به حال آنانی دل سوزاند که با توجه به شرایط کاری خود ناچارند هر روز با این  مسئله دست و پنجه نرم کنند که این طیف بیش از همه اهالی فردیس را در برمی گیرد.
 
علاوه بر مسائلی که به عنوان نمونه کوچکی از خیل عظیم نابسامانیها در یک منطقه مسکونی بیان شد می توان به کمبود بانک  با در نظر گرفتن خرابی دستگاه های خودپرداز و معطلی های چند ساعته اهالی در صفها، وجود تنها یک سالن کوچک با ظرفیتی در حدود 100 نفر است که بیشتر مناسب برگزاری کنفرانس و سمینار است و قابلیت چندانی برای استفاده به منظور سالن سینما را ندارد که البته  مالکیت آن در اختیار معاونت فرهنگی و هنری شهرداری کرج است و در بسیاری مواقع مورد استفاده سازمانی قرار می گیرد.
 
فردیس شهرستانی محروم در دل استان جدید البرز
 
به گفته فاطمه آجرلو نماینده مردم کرج در مجلس گاهی وقت ها وجود مشکلات کوچک، بی اعتمادیهای بزرگ به بار  می آورد و مردم منطقه فردیس هم مثل هر منطقه دیگر به دلیل داشتن عنوان شهروندی حق دارند منتظر به سامان نشستن حقوق خود باشند، حتی اگر این حقوق ناچیز باشد، مشکلات بزرگ که جای خود دارد و امید می رود با استان شدن البرز مسئولان به این منطقه پرجمعیت بیش از پیش توجه کرده و ازانبوه مشکلات آن در بخشهای مختلف بکاهند. 
 
فردیس یکی از آن مناطقی است که با استان شدن البرز سامانی اصولی یابد و در این رهگذر تشکیل فرمانداری مستقل در آن می تواند گام اول حل مشکلات این منطقه جمعیتی بین پایتخت و استان البرز باشد.
کد مطلب 1109203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha