به گزارش خبرنگار مهر، حسن بیگی در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت طرحهای توسعه پتروشیمی جم با اشاره به اینکه برای راه اندازی واحد الفا اتیلن در فاز دوم توسعه پتروشیمی جم باید دانش فنی آن از چند شرکت محدود اروپایی و آسیایی دریافت شود، گفت: تاکنون برای کسب دانش فنی این واحد مذاکرات ادامه داشته که با راهاندازی واحد آلفا اتیلن همه اتیلن تولیدی در این واحد مصرف خواهد شد.
مدیر عامل مجتمع پتروشیمی جم تاکید کرد: واحد بوتن یک و آلفا اتیلن تکمیل کننده زنجیره تولید پایین دستی اتیلن و واحدهای ABS و SBS تکمیل کننده زنجیره تولید استایرن منومر و بوتادین هستند که هر دو در عسلویه تولید خواهند شد و به این ترتیب مشکل خوراک نخواهند داشت.
این مقام مسئول در خصوص وضعیت توسعه فازهای فاز 2 پتروشیمی جم توضیح داد: سال گذشته واحد بوتادین راهاندازی شد و واحد بوتن یک سال آینده به تولید آزمایشی میرسد.
به گفته بیگی در حال حاضر واحد بوتن یک با ظرفیت 100 هزار تن درحال طراحی و ساختمان و نصب است و حدود 50 درصد پیشرفت دارد که پیش بینی می شود تا سال آینده به تولید آزمایشی برسد.
مدیرعامل پتروشیمی جم تصریح کرد: همچنین واحد آکریلو نیتریل بوتادین استایرن (ABS) با ظرفیت 200 هزار تن و واحد استایرن بوتادین استایرن (SBS) با ظرفیت 60 هزار تن در حال طراحی هستند که تا 36 ماه آینده به بهره برداری خواهند رسید.
وی با اشاره به اینکه پارک استایرن پتروشیمی جم شامل واحد ABS، واحد SBS، واحد پلی استایرن PS، واحد ESBR به ظرفیت 100 هزار تن و یک واحد EPS به ظرفیت 120 هزار تن در سال است، تصریح کرد: تا سه سال آینده با راهاندازی واحدهای SBS و ABS زمینه برای ایجاد پارک استایرن در عسلویه فراهم می شود.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه سال گذشته 40 درصد محصولات پتروشیمی جم معادل 360 میلیارد تومان شامل پلیاتیلن سنگین، پلی اتیلن سبک خطی، پلی پروپیلن، انواع گلیکولها، بوتادین و اتیلن به کشورهایی اروپای شرقی، اروپای غربی و آسیا صادر شد، تبیین کرد: همچنین فروش ناخالص پتروشیمی جم در داخل و خارج 900 میلیارد تومان بوده است.
بیگی ادامه داد: در پتروشیمی جم سالانه 1.32 میلیون تن اتیلن، 306 هزار تن پروپیلن، 300 هزار تن پلیاتیلن سنگین، 300 هزار تن پلی اتیلن سبک خطی، 300 هزار تن پلی پروپیلن، 453 هزار تن انواع گلیکولها و 115 هزار تن بوتادین تولید میشود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه قیمت خوراک باید به نحوی تصویب شود که سودآوری سرمایه گذار را تضمین کند، بیان کرد: برای قیمتگذاری خوراک هیاتی متشکل از کارشناسان صاحب صلاحیت در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی تشکیل شود تا باتوجه به وجود گاز طبیعی تا بیشاز 100 سال آینده در ایران بهعنوان یک مزیت نسبی باید با درنظر گرفتن آن، قیمت خوراک طوری تعیین شود که به رونق صنعت پتروشیمی با تمامی مزایای آن کمک کند.
بیگی با اشاره به اینکه پتروشیمی جم در مجموع حدود یک میلیون تن خوراک مصرف میکند، اعلام کرد: اتان به میزان سالانه حدود 800 هزا تن از فازهای 4 و5 ، 9 و 10 پارسجنوبی، اتان به ظرفیت بین 300 تا 400 هزار تن از پتروشمی پارس، مجموع محصولات رافینیت، لایت اند، LPG، برشهای پنج کربنه و برش سنگین از پتروشیمی نوری و نیز برش سه کربنه به میزان 80 هزار تن از پتروشیمی مروارید و پتروشیمی آریاساسول دریافت میشود.
نظر شما