به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، نقی کریمی بعد از ظهر سه شنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان که در استانداری ترتیب یافت با ارائه گزارشی از وضعیت منابع آبی استان گفت: در حال حاضر از 23 محدوده مطالعاتی در آذربایجان غربی به دلیل استفاده دبی رویه از سفره های آبهای زیر زمینی بهره برداری از منابع آبی شش دشت کهریز، ارومیه، انزل، سلماس، خوی و کشمش تپه ماکو ممنوع شده است.
وی ادامه داد: با این وجود اینکه سرانه آب قابل دسترسی در آذربایجان غربی دو برابر میانگین کشوری است به دلیل مصرف نادرست از منابع آبی استان استفاده از این منابع خدادادی را با مشکل مواجه کرده است.
کریمی با اشاره به فعال بودن 36 هزار حلقه چاه در استان افزود: 19 حلقه از این چاه ها بصورت غیر مجاز حفر شده که استفاده اصولی از منابع آبهای زیر زمینی را با مشکل مواجه کرده است.
استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه اظهارداشت: با توجه به محدود بودن منابع آبی در استان برای بهره برداری صحیح و اصولی از این منابع برنامه ریزی و مدیریت منابع آبی استان ضروری است.
وحید جلال زاده با اشاره با اینکه بخش قابل توجهی از منابع آبی استان در بخش کشاورزی مصرف می شود افزود: توجه به توسعه شبکه آبیاری تحت فشار، بالا بردن راندمان آبیاری، نظارت بیشتر بر حفر چاه، و فرهنگ سازی در مصرف بهینه در حوزه کشاورزی میتواند در مدیریت صحیح منابع آبی استان نقش موثری داشته باشد.
وی در ادامه مدیریت منابع آبی استان را در ارتباط مستقیم با وضعیت دریاچه ارومیه دانست و گفت: مدیریت منابع آبی استان بویژه در بخش کشاوری جزو تصمیمات اصلی کارگروه راهبردی دریاچه ارومیه نیز بوده است.
استاندار آذربایجان غربی همچنین خواستار توجه ویژه وزارت کشاورزی در تخصیص اعتبارات برای تسری در اجرای پروژه های آبیاری تحت فشار در استان شد.
نظر شما