پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۲ شهریور ۱۳۸۹، ۱۰:۰۰

قلی‌پور در گفتگو با مهر:

نگاه به سینمای مستند کلیشه‌ای است/ "آسمان آبی" پرفروش می‌شود

نگاه به سینمای مستند کلیشه‌ای است/ "آسمان آبی" پرفروش می‌شود

تهیه‌کننده مستند "... و آسمان آبی" که روایتی تصویری درباره عزت‌الله انتظامی است با تاکید بر لزوم تغییر نگاه کلیشه‌ای به سینمای مستند پیش‌بینی کرد این فیلم در گیشه با استقبال مواجه شود.

به گزارش خبرنگار مهر، اتفاق خوشایندی که این روزها برای سینمای ایران می‌تواند بیفتد این است که در میان انبوهی از فیلمهای متوسط و ضعیف داستانی، مستندی در بهترین سینماهای تهران روی پرده برود. مستندی که روایتی از زندگی عزت‌الله انتظامی به تصویر کشیده است و در معدود نمایش‌های خود نشان داده که می‌تواند مخاطب را به سالن سینما بیاورد.

قاسم قلی‌پور تهیه‌کننده این فیلم از معدود تهیه‌کنندگان وفادار به سینمای مستند است. او به واسطه تجربه چند ساله در عرصه سینما به این نتیجه رسیده است که "... وآسمان آبی" خیلی خوب می‌فروشد و به همین خاطر بهترین سینماهای تهران را برای اکران فیلمش در نظر گرفته است. نمایش این فیلم از 28 مهرماه آغاز می‌شود. در این گفتگو قلی‌پور از ویژگی‌های این مستند صحبت کرده است.

* خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ و هنر: چرا تصمیم گرفتید فیلم "... و آسمان آبی" را اکران کنید؟

- قاسم قلی‌پور: طبیعتا فیلمی که ساخته می‌شود بالاخره باید اکران بشود.

* در مورد سینمای مستند این اتفاق کمتر می‌افتد.

- ما همیشه مستند را به صورت محدود ترجمه کردیم. برداشتمان از سینمای مستند یک سینمای غیر دیدنی است در صورتی که خیلی از مستندها از فیلمهای داستانی می‌توانند دیدنی‌تر باشند.

* پس برای اکران "... و آسمان آبی" از ابتدا برنامه‌ریزی کرده بودید؟

- یکی از دلایل اکران این فیلم استقبال بی‌نظیری بود که در جشنواره بیست و هشتم فیلم فجر از آن شد. به واسطه همین استقبال هم فیلم بیش از یک بار نمایش داده شد و در جلسه مطبوعاتی هم تعداد حاضران در سالن آنقدر زیاد بود که خیلی‌ها از روی پله‌ها بحث را دنبال کردند.

* قرار است فیلم در سینماهای قابل قبولی اکران شود. مدیران سینما را چطور راضی کردید سراغ سینمای مستند بروند؟

- راستش را بخواهید تلاش زیادی برای اکران این فیلم نکرده‌ایم. فیلم را برای مدیران گذاشتیم و آنها هم مثل خود من باور کردند  که فیلم تماشاچی پسند است. من به شما قول می‌دهم موقع اکران هم "... و آسمان آبی" خیلی خوب می‌فروشد.

* "... و آسمان آبی" در ونکوور کانادا هم به نمایش درآمد. با توجه به اینکه این فیلم مستند پرتره‌ای از شخصیت عزت‌الله انتظامی هنرمند ایرانی است، استقبال از آن در خارج از ایران چطور بود؟

- این مستند اتفاقا به مناسبت هفتادمین سال فعالیت حرفه‌ای استاد انتظامی به نمایش درآمد. علاقمندان انتظامی برای مراسمی از ایشان دعوت کردند تا علاوه بر برگزاری مراسم بزرگداشت، فیلمی هم از زندگی او به نمایش بگذارند. متاسفانه من در این مراسم حضور نداشتم اما شنیدم که استقبال بی‌نظیر بود و با وجود قیمت گران بلیت که 60 تا 70 دلار برای آن در نظر گرفته شده بود، همه صندلی‌های سالن پر بود و خیلی‌ها که فیلم را ندیده بودند، درخواست نمایش دوباره کردند.

* پس با این حساب باید فیلم را برای حضور در جشنواره‌های مختلف بین‌المللی آماده کرده باشید؟

- تا امروز که فیلم در جشنواره‌ای به جز جشنواره فیلم فجر شرکت نکرده است، اما تلاش‌هایی برای گذاشتن زیرنویس انگلیسی  صورت گرفته و چیزی به پایان تدوین آن با زیر نویس نمانده است. 

* شما از معدود تهیه‌کنندگانی هستید که سینمای مستند را فراموش نکردید، هیچ وقت دغدغه بازگشت سرمایه را در این سینما نداشتید؟

- فکر می‌کنم در کشور ما برای تمام آثار فرهنگی، نه فقط فیلم داستانی و مستند، بلکه آثار تجسمی و کتاب آنطور که شایسته است، حرمت قائل نیستند. ما حقوق مالکانه آثار فرهنگی را جدی نمی‌گیریم و عادت کرده‌ایم آنها و محصولاتشان را میهمان فرض کنیم و این واقعا عادت بدی است.

* فکر می‌کنید این مشکل از طرف متولیان فرهنگی است یا هنرمندان هم در به وجود آمدن آن دخیل هستند؟

- ابتدا متوجه متولیان فرهنگی است. چون آنها مهارت، تجربه و توانایی کافی را در انجام امور ندارند و همه مسئولیت‌ها را خودشان برعهده می‌گیرند. از طرفی در چنین شرایطی هنرمندان هم انگیزه‌های کاری‌شان را از دست می‌دهند. در همه جای دنیا دلالی و واسطه گری و غوغا سالاری باعث آسیب جدی به محصولات فرهنگی می‌شود.

در هیچ کجای دنیا فرهنگ و هنر به تنهایی نمی‌تواند روی پای خودش بایستد و قطعا نیاز به حمایت و راهنمایی‌های ارگان‌های بزرگ و تاثیرگذار دارند.

* قرار است قبل از اکران، فیلم "... و آسمان آبی" در خانه هنرمندان نمایش داده شود. نگران این نیستید که سی دی فیلم تکثیر شود و به فروش لطمه بزند؟

- تمام کسانی که دی وی دی و سی دی‌های فیلمها را می‌خرند و کلی ضرر به تهیه‌کنندگان و عوامل فیلم وارد می‌کنند اگر بدانند این کار برابر با دزدی است هر گز دست به چنین کاری نمی‌زنند. مردم ما اعتقادات مذهبی و انسانی بالایی دارند. متاسفانه این فرهنگ را در جامعه جا نینداخته‌اند که مردم بدانند اگر یک دهم قیمت اثر برای دیدن آن هزینه کنند چقدر به فرهنگ و هنر لطمه وارد می‌شود.

این اتفاق به خاطر نبود فرهنگ سازی است و فقط مختص سینما نیست. در مورد موسیقی و آثار دیگر هم اتفاق می‌افتد. همین هم عاملی شده است که فیلمهای نازل و سطحی زیاد ساخته می‌شود و مردم برای دیدنشان هزینه می‌کنند. تحقیق و اظهارنظر در این رابطه مستلزم کارشناسی دقیق است.

* شما از آن دسته تهیه‌کنندگانی هستید که ساخته شدن و فروش هر فیلم در سینمای ایران را به فال نیک و گرداندن چرخه اقتصادی سینما بدانید؟

- باور من این است که متولیان فرهنگی فارغ از حرفه‌شان ماموریت دارند در خدمت جامعه باشند و این خدمت رسانی به منزله ارتقای سطح فرهنگ جامعه است. اگرهمه محصولات فرهنگی را در خدمت عامه مردم درآورند هم اهالی فرهنگ سقوط می‌کنند و هم جامعه را به سمت سراشیبی سقوط می‌کشند.

- - - - - - - - - -

گفتگو: الهام نداف
 

کد خبر 1143914

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha