‌سرطان به ‌زانو در می آید؛

کشف پروتئینی برای روشن کردن ژنهای ضد سرطان

کشف پروتئینی برای روشن کردن ژنهای ضد سرطان

دانشمندان موفق به ابداع شیوه ای درمانی شده اند که با استفاده از آن می توان سلولهای سرطانی را تحت کنترل درآورده و غیر فعال کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان باور دارند موفق به کشف روشی برای کنترل کردن سلولهای مرگبار سرطان شده اند، روشی که می تواند این سلولها را به زانو درآورده و از منتشر شدن آنها در بدن جلوگیری کند.

عملکرد این شیوه انقلابی بر اساس فعال کردن ژنهای طبیعی بازدارنده سرطانی که به واسطه بیماری غیر فعال شده اند، خواهد بود اما نمی تواند از میزان تومورهایی که از قبل در بدن شکل گرفته اند، بکاهد.

محققان دانشگاه ناتینگهام این شیوه را بر روی حیوانات مورد آزمایش قرار داده و شاهد موفقیتی 100 درصدی بودند و اکنون امیدوارند با همکاری یک شرکت داروسازی بتوانند این شیوه درمانی را برای انسانها تولید و ارائه کنند.

معمولا تقسیم های سلولی توسط ژنهای خاصی کنترل می شوند که می توانند سلولهای آسیب دیده را کشته و یا هرس کنند اما سرطان زمانی آغاز می شود که این ژنها دچار اختلال شده و یا خاموش شوند.

محققان تکنیکی جدید را مورد استفاده قرار دادند که در آن یکی از پروتئینهای مارمولک که از قبل توانایی آن در خاموش و روشن کردن ژنهای انسانی به اثبات رسیده بود، به کار گرفته می شود. آنها در کمال ناباوری مشاهده کردند زمانی که این پروتئینها با سلولهای سرطان سینه ترکیب شدند، توانستند ژنهای بازدارنده سرطانی را فعال کنند. تزریق این پروتئینها به موشی که به سرطان مبتلا شده بود توانست از پراکنده شدن سلولهای سرطانی در بدن جلوگیری کند.

اکنون محققان می خواهند عامل اصلی پروتئینی را که باعث فعال شدن دوباره ژنهای خاموش شده می شود، از سلولها جدا کرده و از آن به عنوان دارویی برای کنترل بیماری سرطان استفاده کنند.

بر اساس گزارش تلگراف، محققان معتقدند این شیوه جدید می تواند به آشکار شدن فرایندی منجر شود که باعث شکل گیری بیماری در بدن انسان می شود و مطالعات بیشتر بر روی آن می تواند در آینده ای نه چندان دور به درمانی تاثیر گذار برای کنترل بیماری سرطان تبدیل شود.

کد خبر 1231408

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha